Отговори
# 61 875
А, и още нещо. Понеже тук много се говори за ДС. Да, и за смятам, че е късно и не се отървахме от тях, когато трябваше. Двама от експертите са агенти на ДС. И на тях ли не трябва да вярваме? Или те са от нашето ДС?

# 61 876
вчера някой повдигна въпроса защо ДАНС нищо не е свършила по - рано, за да обезвреди Калушев. Мислех, че е лична хрумка, а то се оказа опорка.
Отговор са публикували BIRD, всъщност ДАНС са си свършили най-съвестно работата в рамките на правомощията им.
" Къде е била ДАНС в случая #Петрохан - пита днес Асен Василев, цитиран от Медияпул. Защо не била свършила нищo от 2022 г. насам?
Въпросът е друг: Къде е била прокуратурата!
Както писахме, ДАНС започва работа по групата на Калушев по сигнал от 3.06.2024. Преди това по случая е работила ГДБОП по сигнал от 2022 г., но работата там е спряна поради мърлячество и мързел на служителите.
В ДАНС обаче изравят и преписката на ГДБОП от 2022 г. Провеждат среща с мърлячите от МВР. Изготвят подробна справка, която е изпратена през януари 2025 на Софийска Градска Прокуратура, оттам преписката е препратена на Окръжна прокуратура София, после на Районна прокуратурата Костинброд.
Така че ако някой не е свършил нищо, то отговорността за това нищо не е на ДАНС, а е на "Джуджетата" в прокуратурата."

# 61 877
Прочетете поста на премиера от вчера и въпросите който той задава. Той казва, че нещата трябва да се изяснят до дъно.
Дано, но надали, защото:

Брей...

# 61 878
# 61 879
https://epicenter.bg/article/Novoto-v-ESPERTIZATA-za--quot-Petro … rteva/430883/11/0

Аз имам един въпрос - има ли механиъм, съгласно който Стела, София, Ралица и подобни лица могат да бъдат подложени на психиатричен преглед/ диагностициране и след това да бъдат лекувани по подходящ начин?

Тук става дума за чудовища, родени от материализма и атеизма на последните ни много десетилетия. Такова падение на отношение майки - деца и на семейството като цяло е срамно за обществото...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 12:18 от Hassan117

# 61 880
Дано излезнат  съвсем скоро и с материала за Петрохан, че то не се издържа вече и дано като получат информацията от чатовете им и нея да я покажат. Писна ми от барутни частици , свлечени кожи, лява ръка десен крак.
Росен каза, че нищо ново няма да излезе с последните 12 експертизи, понеже са само технически.На 99,9% всичко е изнесено. Като ситуация и за Петрохан и за Околчица информацията вече е дадена.
Проблемът на подобни изказвания е, че са от САМО вещо лице, специалист в конкретна област. Подобни заключения не са от неговата компетентност, нищо че и по време на пресконференцията си присвои някакаква роля.

# 61 881
Интервю с един добър разследващ журналист - Борис Митов:

https://www.youtube.com/watch?v=NZvaYChVxO8

На 26та минута "Ами аз не съм я чел цялата експертиза 152 страници. Попрехвърлих я."
В случая интервюто не е за експертизата и в темата коментиращи не са я чели, но имат мнение за нея.

# 61 882
https://epicenter.bg/article/Novoto-v-ESPERTIZATA-za--quot-Petro … rteva/430883/11/0

Аз имам един въпрос - има ли механиъм, съгласно който Стела, София, Ралица и подобни лица могат да бъдат подложение на психиатричен преглед/ дисагностициране и след това да бъдат лекувани по подходящ начин?

Тук става дума за чудовища, родени от материализма и атеизма на последните ни много десетилетия. Такова падение на отношение майки - деца и на семейството като цяло е срамно за обществото...

Защо пък на психиатричен, ако има данни за престъпление, да ги почват по надлежния ред, какво има тука ние да гадаем знаели ли са, и какво са знаели. Според мен РА е прекалено офанзивна, за да се бута така, знаейки, че е уязвима, но откъде да знам, а и не ме интересува. Тя си свърши работата, ръчкайки следствието и лишавайки ги от пълния комфорт, на който може би се надяваха. 

Родителите на  децата, с които е "работила" вероятно са се, или ще се обърнат към адвокати, или поне така би трябвало.

# 61 883

Аз имам един въпрос - има ли механиъм, съгласно който Стела, София, Ралица и подобни лица могат да бъдат подложение на психиатричен преглед/ дисагностициране и след това да бъдат лекувани по подходящ начин?

Тези хора не са психично болни, психичните болести от сорта на шизофрения, биполярно афективно разстройство предполагат, че липсва съзнание за престъплението. И ги освобождават от наказателна отговорност.
При тези лица става дума за психологически категории.
Много ми липсва Баба Дали, тя щеше идеално да разграничи понятията и да ги опише.

# 61 884
  • София

Тези хора не са психично болни, психичните болести от сорта на шизофрения, биполярно афективно разстройство предполагат, че липсва съзнание за престъплението. И ги освобождават от наказателна отговорност.
Много ми липсва Баба Дали, тя щеше идеално да разграничи понятията и да ги опише.
Точно така, Ралица и компания прекрасно разбират свойството и значението на постъпките си, при тях не става дума за невменяемост въобще. И трябва да понесат наказателна отговорност, може би като помагачи във връзка със сексуалните престъпления и т.н. Не съм спец по наказателно право и не претендирам за точност. Но определено очаквам някаква активност на полиция и прокуратура тук.

# 61 885
А, и още нещо. Понеже тук много се говори за ДС. Да, и за смятам, че е късно и не се отървахме от тях, когато трябваше. Двама от експертите са агенти на ДС. И на тях ли не трябва да вярваме? Или те са от нашето ДС?

В смисъл, да не вярваме на показанията на деца и родители, защото работещите по случая са свързани с ДС?

Ако беше проведена лустрацията навреме, нямаше да водим тези разговори. Кой и защо не я направи е един много хубав въпрос, чийто отговор никак не е приятен.
Друг въпрос е, защо демократичните партии се заиграват с отроците на ченгета.
И трети, 100% ИК е търсил подкрепа от тях, след сигналите. Та никак не вярвам, че не са имали информация.

# 61 886
  • софия

В смисъл, да не вярваме на показанията на деца и родители, защото работещите по случая са свързани с ДС?

Ако беше проведена лустрацията навреме, нямаше да водим тези разговори. Кой и защо не я направи е един много хубав въпрос, чийто отговор никак не е приятен.
Разбира се, че показанията са такива каквито са. Но е важно и в какъв контекст се поставят.

# 61 887

Аз мисля, че Софка има шизотипно личностно разстройство , другите са нагли нарциси, което е също личностно разстройство и то най - токсичното.

# 61 888
Контекстът е ясен. И би трябвало да им е ясно, че това ще се използва за кални кампании. И е хубаво, много да се внимава, и да не се дават зорлем поводи, да те калят.

# 61 889
  • София
Това е конкретен въпрос, изискващ конкретен ситуационен отговор. Според новите..предположения ще кажа.. на новият брифинг Ивей бил наредил мъртвите другарчета едно до друго, после се е самоубил той и затова не му била естествена позата. Ако чуем звуците от изстрелите, които прокуратурата ни зададе на предишния брифинг, има 3 изстрела един след друг и 4ти след секунда две, та въпросът е Кога Ивей е имал време да ги реди?
Магента да, за сексуалните практики и педофилията, убедихте ме, че е имало нещо извратено.. След показанията на бащата и на момичето е напълно ясно, че нещо се е случило там.. Окей.. Но това не отменя десетките други въпроси, напротив - залага нови. Нали затова питаме как така са го допуснали от началото на 90те, как така след Валери и Леон и години след това те пак си действат, как НПО-то получава такава власт, как може такива хора да са били там и да са ги спонсорирали, пак въпросът с търсенето на кемпера, вие какво очаквате.. Хората да кажат той е бил долен педофил и да не питат нищо ли?

Мисля, че на този въпрос някак си отговориха на брифинга.

Общи условия

Активация на акаунт