Отговори
# 62 430
Аз не желая около мен да има жълти сърца. Излиза, че нашето общество е болно, много. Винаги съм си обичала страната, каквото и да се е случвало за тези ненормални години преход и винаги съм била оптимист За първи път се ужасявам какво реално се случва в главите на хората и ме хваща страх.

Само да вметна, прехода не е основния проблем. Както се вижда ясно от темата на темата, Калушев син е извършил първото си престъпление преди прехода, заметено е от могъщия му баща, силна фигура от преди прехода и е замитано и до днес от същите хора, които държаха властта ПРЕДИ прехода, но не я изпуснаха и по време на него. Така че, отворете си очите.
Еми кои са тези хора от които е замитано тогава ? Да си отворим очите.

Поименно ли ги искаш? От мен?

Не, ама не трябвали да питаме кои са ? Реално от къде е опасността, ако има такива хора, не е ли от тях? Или казвате, ми той всеки родител сам си решава дали да даде дете на Лама.. ама след сигналите за Валери и Леон и това, че ИК се е занимавал от началото на 90те с деца? https://news.bg/crime/petrohan-dans-podali-signal-do-prokuratura … z-2025-g-1-1.html ами коментара на шефа на ДАНС от днес? Прокуратурата работата и да ни обяснява колко гнусно било и да не питаме ли е, или да обяснява защо не е предотвратила случката? Въпросче.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 23:46 от Shockkk

# 62 431
Аз лично с ивка не искам и не мога да се обединя... Сори.
Не мога да разбера родителки да защитават един педофил.
Да се обвиняват в лъжа специалисти работили месеци, за да разберем истината.
Тъжно е, че много възрастни дами защитават псевдомайката и обиждат и заплашват. Решили, че са убити. Живяли са в друго време, дали това е причината? Или, че четиримата са на възрастта на децата им?
Не разбирам дами с малки деца да продължават да защитават педофил?

# 62 432
elix, до брифинга да кажем, че поради оскъдната информация и активната пропаганда от Петрохангелите, имаше поле за хипотези и спекулации.
Мен обаче ме изнерви, че някои продължават и след брифинга да се хващат за щяло и нещяло, че да омаловажат експертизите. Примерно, часовникът на Росен Йорданов! Абе да не са го открили в задника на Калушев при аутопсията този часовник, че се хващат за него. После, гинеколог защо нямало. После, бащата на момичето защо не се сбил с Калушев и момчетата. После, защо Бенатова снимала Майсторова. Ей такива съществени за случая и развръзката важни важнини.

# 62 433
  • Варна
Ако има някой , който защитава педофилия и педофили -обърнете се към тях. Във фейсбук вероятно. В тази тема в момента няма. Поне според мен. Та аз съм блокирана от Ралица! Именно защото коментирах под нейни публикации да даде обяснение за доста неща. От Дебатите, а те са проКалулев настроени  също имах предупреждения от админите именно защото съм задавала неудобни въпроси. Много гледах видеа, но това какво общи има с педофилията ? Това е чисто криминалната страна на въпроса. Ако някой има въпроси към заключенията в експертизите означава , че подкрепя педофилията и Калушев ли?

# 62 434
Аз не желая около мен да има жълти сърца. Излиза, че нашето общество е болно, много. Винаги съм си обичала страната, каквото и да се е случвало за тези ненормални години преход и винаги съм била оптимист За първи път се ужасявам какво реално се случва в главите на хората и ме хваща страх.

Само да вметна, прехода не е основния проблем. Както се вижда ясно от темата на темата, Калушев син е извършил първото си престъпление преди прехода, заметено е от могъщия му баща, силна фигура от преди прехода и е замитано и до днес от същите хора, които държаха властта ПРЕДИ прехода, но не я изпуснаха и по време на него. Така че, отворете си очите.
Еми кои са тези хора от които е замитано тогава ? Да си отворим очите.

Поименно ли ги искаш? От мен?

Не, ама не трябвали да питаме кои са ? Реално от къде е опасността, ако има такива хора, не е ли от тях? Или казвате, ми той всеки родител сам си решава дали да даде дете на Лама.. ама след сигналите за Валери и Леон и това, че ИК се е занимавал от началото на 90те с лама? https://news.bg/crime/petrohan-dans-podali-signal-do-prokuratura … z-2025-g-1-1.html ами коментара на шефа на ДАНС от днес? Прокуратурата работата и да ни обяснява колко гнусно било и да не питаме ли е, или да обяснява защо не е предотвратила случката? Въпросче.

Да почват наред. ДАНС, ДС, училището, майките, ДАЗД, кмета, зелените. Всички. Вие само танцувате "Може Калушев да не е бил толкова виновен". Не може. Бил е ужасяващо виновен. Тези след него всичките по трасето също. Приветствам всички действия и срещу тях. Ако трябва и срещу бащата - герой. Това е като свърталище на злото. Много пиене трябва. Не танцуване "Ох, ама Маша и мечокът сега имат избори, не е честно". Изобщо не ме интересуват нито те, нито Йотова и помилвания наркопласьор. Да ръчкат дълбоко и дълго тук!

Едно разследване да докараме до края ще е някакво успокояване на обществото.

# 62 435
  • Варна
Lesnoe , напълно се съгласявам с написаното от теб . С тази разлика , че мен ме интересува много и помилваният наркопласьор, даже много . Хванат отново с наркотици. От които могат да умрат деца. И възрастни. Но не е по темата това..

# 62 436
  • my own world....
Lesnoe, и отрезвяване... Щото някои все едно са на гъби - виждат крива действителността

# 62 437
Скрит текст:
Да сменя темата, ако може. В крайна сметка се оказа и доказа, че телата на Петрохан са местени и подредени точно както голяма част от нас предполагаха, нали така?

То имаше ли за вас нещо, което не е пипано , местено, подхвърлено, подменено. И Ивей беше местен и оставен за резил по гащи и задни части , ама не е .
Защо да не е? Телогично погледнато ли не е?
Ами права сте, положението на телата при насилствена смърт няма никакво значение, друго си е да бъде разнищено триседмичното бягство от вкъщи на някой си преди 30 години.

# 62 438
Lesnoe, и отрезвяване... Щото някои все едно са на гъби - виждат крива действителността

Публиката няма да се отрезви. Те са зомбирани. Ивка също. Да ровят и да вадят. Наред всичко. Дъното, дето имало мазе... тук е точно това. Нещо трябва да стигне до край. Да успокои хората. С това е подходящо да покажем, че все пак можем да сме нормални. Да ги почват всички. Политическо било? Ама обиждало религията? Ще е прецедент за по-либералните родители? Ще дадем лош знак за гейщината в Европа? Ще нарушим някой Регламент, Директива? Ще се отрази на президентските избори? Все ми е тая, честно. Да ръчкат в лайната и да почват следващите по трасето в случая. Експертизата е чудесна. Сега парите, политиците, бавно и до края.

Платили сме хиляди дела в Страсбург заради некомпетентност, нищо никой не разкрива освен бездомници и малоумници. Че това ще го загубим? Голяма работа.

Картофът срещу Ескобар е политическа заигравка. И двамата имат други господари. Това обаче тук е реално и набрало сила. И ако и то има друг господар, с удоволствие ще отида да гледам овце, пъдпъдъци или екзотични гъби. И ще бая скъпо.

# 62 439
  • Stockholm
Флоресита щом са подредени от Ивайло Иванов, значи това не е шума от изстрелите(както казаха на първите пресконференции), или как, чакаме отговор?

Аз не мисля, че са подредени от Ивей, независимо какво пише в експертизата. Възможно е това да е версия покрай сделка с Деян. Винаги съм подозирал, че Деян е този, който е потвърдил на Калушев, че онези тримата са мъртви.

Аз също мисля така. Деян е нещо като защитен свидетел. Изпял е всичко по време на разпитите. Всичко. Точно той е подредил телата и е докладвал на Педоламата, че мисията е изпълнена. Тогава босът  до вечерта се наслаждава на трофеите си, в един момент взема Луминал, за да не му треперят ръцете и  гърми внезапно първо Николай. Сашко се свива в молитвена поза и дори не поглежда екзекутора си в очите. Изобщо Туин Пийкс не може на малкия пръст да му стъпи на този филм на ужасите.

# 62 440
Според мен е превъртял от безсилие и яд че изтърва положението, ядосал се е на хлапетата и си е взел решението. Един вид може и да ги е винил за ситуацията, че от тях е тръгнало всичко. Даже не му е трепнало нищо. КОй знае.

# 62 441
Чорапа методично продължава да се разплита.
Има индикации човекът до дръвника да се окаже бащата на момичето.

# 62 442
Искам да попитам, че може и да съм изпуснала отговора на следното: има ли проследен къде е бил Калушев по време на пожара в хижата? Понеже разбираме, че е крайно контролиращ човек, изключена ли е версията да е бил там всъщност и да си е свършил работата сам?
И второто нещо да изброим пак: 10 годишното дете, Деян, Валери, двете момчета на Макулев, двете момчета на Ралица, внучето, НЗ и момичето са ни известните? 9. А още колко не са…казвам по повод на съмненията. И когато кажем Калушев е помагал следва да попитаме: какъв е резултатът от помощта? Нима Деян вече не е имал нужда от помощ, когато се е събрал с Невена и е пораснал? Валери не е имал нужда от помощ вече, след като е изревнувал от НЗ, а момичето е “алкохоличка” и не може да й се вярва - но как й помогнахме по-точно, като обясним на баща й, че е лъжкиня? Елементарно е да си зададем въпроса, за да потвърдим поне едно: резултати от помощта няма, следва, че причината е била друга. И Бога ми колко възрастни хора познавате, които в обкръжението им и приятелства им са основно деца и антисоциални отшелници?

# 62 443
Ами като няма външни -няма -ок. Хубаво. ИК не ми е личен казус, нито роднина.Като установят , че са убити -добре , като установят , че са самоубити -Ок. Щом всички експертизи установяват педофилия, значи Калушев е бил такъв - педофил. Злоупотребил е с децата и доверието на родителите. В такъв случай съм грешала и първоначалната ми преценка е била погрешна. Не съм прочела никой никъде да подкрепя насилието над деца, обаче, нито тук, нито във фейсбук. Мъртвите са мъртви, за съжаление, да се вземат мерки по всички направления където е нужно за да не се повтарят подобни случаи.
Срамота е случващото се в темата понеже всички в крайна сметка искаме едно, а разваленият телефон взе превес. Вместо да се обединим в една кауза и да се получи нещо смислено и добро, понеже всички го искаме и всички искаме правдата да тържествува се губят нерви в нападки. На мен темата ми остави горчив привкус.
Не, каузата не е една и съща. В правова държава трябва да се разкрива всяко престъпление; всеки има право на защита; всеки е невинен до доказване на противното.
Критичното мислене и задаването на неудобни въпроси са част от системата, която само по този начин може да се самоконтролира.
А тук е като на пейката пред блока - "ти коя си, че да питаш?!", "сигурно си влюбена, затова защитаваш ИК", "смири се и не питай!"
Ако това в Петрохан е тройно убийство, значи има убиец на свобода. По-лошо, ако от първия (хайде да не е от първия - от третия) ден има натиск да не се задават въпроси - значи някой много настоява този убиец да не бъде открит.

# 62 444
И аз си мисля че Калушев се е заиграл с погрешната дъщеря. Бащата много добре е знаел как да си оправи сметките с групата, до степен че светът им се е видял тесен.
Ако е бил някой обикновен човечец, на Калушев надали щеше да му се подпали така чергата, предвид предишните сигнали и проверки които с нищо не са го смутили.
А посещаващите хижата вероятно са го правили за чайче с гъби и оргии. До сега не се е чуло групата да е предлагала друго.

Общи условия

Активация на акаунт