Отговори
# 63 930
Като решиш да затриваш всичко, го правиш от раз, не се разтакаваш във времето.

А за полиграфа - бащата не е вярвал на детето си, търсел е начин да оневини онези...
Що за аргумент?! За кой е валиден - за Вас?!
Нали уж във времето заличавал следи, че дори и с участие на другите, които също били тъжни, но пък нищо не знаели.

Тays,, въпросът беше не в причините за решението на бащата, а в това, как реалното му бездействие към онзи момент е уплашило толкова Калушев. Става дума за нещо съвсем различно.

Още повече, че имаме такъв ловък манипулатор, който се огъва пред думите на бащата.

# 63 931
Tsugumi, многократно в темата сме говорили, че Калушев е бил велик манипулатор за хора, които са били склонни към този вид манипулация. Не за всички.
Теб можеше ли да те изманипулира да си изпратиш 7 годишното дете да живее с него, под предтекст, че ще е свободно, че ще живее извън матрицата, че ще е духовно извисено и тнт?

# 63 932
А в какъв контекст са казли, че е ритал кучето, като образец на лошотия, или?

Все пак не той ги е изгорил, излиза, че ги е изгорил живи Ивей, който им викаше душичко.

ПП.
Понеже виждам, че съм се изразила неясно, имам предвид в какъв контекст разследващите са поднесли тази информация,  да илюстрират какво.
Казаха, че има такива видеа. Едва ли лъжат за това.
Контекста беше, че Калушев е насилник, доказан при това. Създал силно йерархична конструкция с цел задоволяване на собствените си нужди.
Да, това е в основата на престъплението, и жълтите жени са съучастнички, дано ги подведат под отговорност, но вместо това ги канят по телевизията като обвинители към всички хора, с нормален морал.
Те подлагат на съмнение нормалния морал, което само по себе си е тежко престъпление

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 11:03 от Априлски душ

# 63 933
Simple Smile
Хайде и аз да постна нещо от фейсбук, което ми е направило впечатление и в което виждам логика, поне с оглед на публичното поведение на известните ни участнички в сектата.
Постът е за РА.

Цитат
Като "несериозен психолог" за какъвто ме смятат всички жълтуши , за които е в реда на нещата да си дават децата на чужд чичко,който ги ползво се секс играчки - тя и подобните и жълтушки в най-ранимата детска възраст на децата си губят търпение в отглеждането и търсят начин да се оттърват от мойчинснвото ,а тази го е и осребрила.
И всички съчустващи и буквално и завиждат , че е успяла да се оттърве.
За другото е по лесно да не приемаш собствената си вшна и съучастие в смъртта на сина си и да си измислиш удобна и безопасна версия,в която да си живуркаш.

А от Десислава още чакам цитат с мое обвинение към нея за нещо, което тя не е казала Simple Smile

# 63 934
Скрит текст:
Като решиш да затриваш всичко, го правиш от раз, не се разтакаваш във времето.

А за полиграфа - бащата не е вярвал на детето си, търсел е начин да оневини онези...
Що за аргумент?! За кой е валиден - за Вас?!
Нали уж във времето заличавал следи, че дори и с участие на другите, които също били тъжни, но пък нищо не знаели.

Тays,, въпросът беше не в причините за решението на бащата, а в това, как реалното му бездействие към онзи момент е уплашило толкова Калушев. Става дума за нещо съвсем различно.

Още повече, че имаме такъв ловък манипулатор, който се огъва пред думите на бащата.
Има добре описана предистория. При ламата параноята се е усилвала, особено след случая с Леон, нали обясняваха как той е воден в хижата за инструктаж какво да говори пред психолога. Че и НЗ и Алекс -също.
Тогава му се е разминало, но тези, които обвиняват институциите, не си дават сметка, че те все пак са задействали и те възможен спусък, ето че е ровено там.
Никой не може да предвиди как ще реагира в такава екстремна ситуация, този вече е разбрал, че ако излезе истината за момичето, и НЗ, и той, и АМ, са съучастници и трябва голям сценарий да се отърват, а и чадър вече няма. Реално, той и в кемпера не е успял да се самозапали, или каквото там е искал да прави с бензина, защото хипотезатае, че ерухнал емоционално. Ловък, ловък, но представяш ли си какви ги е вършил и колко хора трябваше да "пеят по едни ноти" при сигнал от бащата. А за него май най-важното е било да си запази репутацията. Затова палежи на доказателства и ликвидиране на всички източници и лица, които са били във властта му.
Да, за тримата в хижата е пак невъзможно да си обясним защо се ликвидират, но това е съвсем, съвсем друг начин на мислене, йерархия и начин на живот в култ към лидер.

# 63 935
Tsugumi, многократно в темата сме говорили, че Калушев е бил велик манипулатор за хора, които са били склонни към този вид манипулация. Не за всички.
Теб можеше ли да те изманипулира да си изпратиш 7 годишното дете да живее с него, под предтекст, че ще е свободно, че ще живее извън матрицата, че ще е духовно извисено и тнт?
Аз разбирам, че може би невинаги има достатъчно аргументи и се преминава в лични такива, въпреки че не е разрешено, мисля, от форума.
Кой какво и защо мен, не е важно за аудиторията. Не коментирам изобщо и бащата в онзи ден, който обаче лесно е бил убеден да пусне детето си само месеци след неприятна и застрашаваща живота му случка.

Значи, за това е успял да го убеди Калушев да си изпрати детето с няколко мъже, но за останалото - не.

# 63 936
Тримата са били подвластни на лидера, тотално при това, като в секта. Много примери има на самоубили се сектанти по света. Създаването на подобна секта с култ към лидера и , винаги, и навсякъде, е престъпление, поне там, където има цивилизация, за у нас се съмнявам
 А за бащата, не е изпратил той детето, не е могъл да я спре да отиде, това са различни неща, не го съдете, преди да разберете какво му е било на него с дете, с промито от секта съзнание, избирал е от две злини. Слава богу им се е разминало, на косъм

# 63 937
Tsugumi, за какви лични говориш, които не са позволени от форума?
За това, че те питам дали ти би се подал на такава манипулация ли?

Вие вече в нежаланието си да отговорите на един обикновен Да/Не въпрос изпадате в нелепици.

# 63 938
Аз примерно се запитвам, говоря чисто хипотетично - ако сте прави и официалната версия е абсолютно вярна в частта за педофилията и сектата... Ако паралелно са създали НАКЗТ, заради контрол върху нещо и някаква незаконна дейност прикривана от най-високо ниво, тези същите хора да са знаели за зависимостите на Калушев и да са от "Кочината". Да са оставили в крайна сметка Калушев да се самоубие и просто да са наблюдавали процеса, това би обяснило горенето на хижата(ще се заличат следите от дейността на Калушев, включително и истинската дейност на НАКЗТ) Не-търсенето с амбър алерт на кемпера... После това би обяснило и всичкото вкарване на нещата в рамка(те знаят, че са прави в частта за Калушев) и по този начин отблъснало въпросите на всички министри, просто информация незнамсиколкостотин страници със злодеянията на Калушев, а периферията да бъде забравена. Това би обяснило и драпането със зъби и нокти нещата да бъдат вкарани в рамка и да не се задават въпроси.(защитават педофил речи)... Просто теория и хипотеза.

# 63 939
Защо бащата е реагирал меко аз си обяснявам с това, че хората, на които си е дал детето, са били от неговия кръг (вкл. партийно). С общото становище за държавата-кочина, на която не може да се има доверие и с голямото доверие към Калушев. Точно заради тези хора (да не забравяме и криещия се Асен) той е искал да има за себе си доказателства за извършеното (записът), както и резултат от полиграф, за да може именно пред тях с чиста съвест да каже какво се е случило - все пак това са приятелите му, които боготворят Калушев, как ще ги убеди? В добавка - известното на всички тях отношение към държавата - заради което отношение "приятелите му" ще го изядат с парцалите, ако подаде сигнал и естествено ще нарекат детето лъжкиня, ще искат да я влачат по гинекологични прегледи, ще я тормозят психически и всякак. Така че, не му е било лесно. Ако беше външен за тази среда човек, щеше да реагира по коренно различен начин.

# 63 940

Вие вече в нежаланието си да отговорите на един обикновен Да/Не въпрос изпадате в нелепици.
Какво значение има, дали аз ще се поддам на манипулацията на Калушев с въпроса за решението му бързо да се ликвидира?! Каква представителна част от населението съм за статистиката, че да е важно това. Като е толкова важно да се защитят децата, че и възрастните, попаднали под такива манипулатори, не споделям, че ще стане с лозунги във форума и озлобени нападки един към друг. Нивото на комуникация е силен маркер за много изводи.

Бащата към онзи неделен ден на 01.02. не е звучал убеден от дъщеря си, която тепърва е щял да изпраща на полиграф в някой от бъдещите дни. Той не показва да е билмкатегоричен, но Калушев решава, че точно тогава за няколко часа всичко трябва да ескалира, дори с риск да не бъдат доведени докрай неговите заповеди. Тримата в Петрохан разхвърлят вещи, опожаряват каквото могат, сякаш са бързали, нехайни, че не всичко може да изгори, въпреки че пред себе си са имали цяла нощ (а както се вижда, никой от уведомените за края им, не се е бил забързал да отиде при тях или да сигнализира органите), не се уверяват дори какво е изгорено. Създава се впечатление, че много са бързали и са оставили компромати, достатъчни да разобличат цялото им усилие на роби, действащи под команда.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 18:55 от Tsugumi_

# 63 941
  • София
Защо бащата е реагирал меко аз си обяснявам с това, че хората, на които си е дал детето, са били от неговия кръг (вкл. партийно). С общото становище за държавата-кочина, на която не може да се има доверие и с голямото доверие към Калушев. Точно заради тези хора (да не забравяме и криещия се Асен) той е искал да има за себе си доказателства за извършеното (записът), както и резултат от полиграф, за да може именно пред тях с чиста съвест да каже какво се е случило - все пак това са приятелите му, които боготворят Калушев, как ще ги убеди? В добавка - известното на всички тях отношение към държавата - заради което отношение "приятелите му" ще го изядат с парцалите, ако подаде сигнал и естествено ще нарекат детето лъжкиня, ще искат да я влачат по геникологични прегледи, ще я тормозят психически и всякак. Така че, не му е било лесно. Ако беше външен за тази среда човек, щеше да реагира по коренно различен начин.

Каква чиста съвест, детето ти ти   казва за сексуално посегателство, ти чакаш да събираш доказателства?!
И ако се беше случило нещо повече, събраните доказателства ще изчистят ли съвестта ?!

# 63 942
Ами Валя, познава си хората край себе си. Хората, на които се е опирал в този момент. Те са като вас - искат доказателства. И не вярва на държавата, също като вас.

# 63 943
Аз не разбирам, защо ако хората толкова искат да разберат как момичето в попаднало при Калушев и как бащата е бил склонен да я пусне, не вземат да се обърнат към Ралица.
Нека тя да обясни работила ли е "професионално" с момичето, правила ли е някакви терпаии? Ако да, какви? Насочила ли е по някакъв начин бащата, че посещаването на хижата може да има благоприятел ефект върху състоянието на детето? Ей такива неща.

Tsugumi, ти се чудеше, в един от постовете си, за манипулативните способности на Калушев. Казах ти, че това не действа на всички и като пример те питах ти би ли си пратил детето. Не знам, защо е толкова трудно за разбиране.

# 63 944

Какво значение има, дали аз ще се поддам на манипулацията на Калушев с въпроса за решението му бързо да се ликвидира?! Каква представителна част от населението съм за статистиката, че да е важно това. Като е толкова важно да се защитят децата, че и възрастните, попаднали под такива манипулатори, не споделям, че ще стане с лозунги във форума и озлобени нападки един към друг. Нивото на комуникация е силен маркер за много изводи.

Бащата към онзи неделен ден на 01.02. не е звучал убеден от дъщеря си, която тепърва е щял да изпраща на полиграф в някой от бъдещите дни. Той не показва да е бил убеден, но Калушев решава, че точно тогава за няколко часа всичко трябва да ескалира, дори с риск да не бъдат доведени докрай неговите заповеди. Тримата в Петрохан разхвърлят вещи, опожаряват каквото могат, сякаш са бързали, нехайни, че не всичко да изгори, въпреки че пред себе си са имали цяла нощ, а както се вижда, никой от уведомените за края им, не се е бил забързал да отиде при тях или да сигнализира органите, не се уверяват дори какво е изгорено. Създава се впечатление, че много са бързали и са оставили компромати, достатъчни да разобличат цялото им усилие. А е валял сняг е нямало уведомени органи нито за края им, нито за деянието с момичето.

Всъщност не знаем, дали е имало уведомени хора за бъдещият им край. Бързали са да тръгнат за Околчица, бързали са да изгорят хижата... Без алерт, ей така.

Общи условия

Активация на акаунт