Отговори
# 64 125

Ранното детско развитие, детското поведение, семейната среда и превенцията на отклонения в поведението в клинично направление.

# 64 126
По казусът с Димитрова, имам усещането, че някой пак се опитва да измести нещата от същественото, а именно доказателствата.
Какво щеше да стане, ако тя беше вещото лице и боравеше със същите доказателства, с които екипът за 4та експертиза?

Там пък забравяме, че работата не е само на Йорданов.
Аз даже предполагам, че до голяма степен, сексуалният аспект от анализа е дело на д-р Любка Христова-Минчева, която специализира в сексуални престъпления и насилие срещу деца.
Ама не, Йорданов, та Йорданов.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 21:28 от Rocket

# 64 127
  • при Arctic Monkeys
В тази пещера ли бяха избили прилепите и Валери ги събирал с прахосмукачка?
Шутират кучета, унищожават прилепи, истински природюбители. Какво ли друго са вършили, което няма да излезе на бял свят, само те си знаят. Нищим цял ден компетентността на експертите ли. Как не ви омръзна и от къде ви се вземат силите.

# 64 128
Нали има физически доказателства, как ще има друга версия?
Според мен е участвала докато още се е смятало, че са убити.

# 64 129
  • София
Спорен е въпросът доколко е по-компетентна предвид опита му в МВР.
Завършила СУ, и той  е завършил СУ.
По чужбините какво  точно е учила , не е ясно
Да има клинична, но опит с детска и фамилна терапия , а тук говорим за криминален случай.

Не искам да омаложавам всичките и закачени титли , но не може да си психолог по всичкология- а при нея е точно така- то спортна психология ли не е, авиационна ли не е , детска , крими и още и още. Разгледах и профила - изключително съм предубедена към хора с профилни снимки обработени с AI - изключително несериозно за психолог, профил тип криза на средната възраст и дано не тръгне като Алдинката  към изтрещтяване в бъдеще.

Представена е и като криминален психолог с  над 20год опит :  В началото вещо лице по случая Петрохан е д-р Светлана Димитрова, с над 20 години опит в криминалната психология и  доктор по клинична психология, каквато специалност  се изисква задължително от закона за такива случаи.
https://www.facebook.com/tboyajieva/posts/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1% … 0231470144489606/

# 64 130
Има адска завист в момента към Йорданов от колегите му, защото той стана звезда. Най- интересното е, че психиатри започват да плюят срещу Велинов, а той е доказан авторитет.
На мен са ми интересни профилите на психиатри, които пишат по случая. Така се озовах в профила на Д-р Владимир Сотиров, назначаван ми е  като вещо лице преди години и се зачетох от любопитство. То се оказа някакъв завистник тоз психиатър. Леле, как се карат едни с други психиатри 🤣. Че и Григор Лилов писал там. Съжалявам, че не мога да кача линк.

# 64 131
Като се види и от кога е интервюто й. От първите дни , когато излезе информацията , че са  е..ти готините хора, едва ли не ренесансови личности. Тогава не се знае и с каква информация е разполагала.
Те  тогава и  за калушев пишеха спасителЯТ от пещерата духлата, а в спасителната акция са участвали повече от 60 души.

Как те представят е едно. Гледам къде и какво е завършила и къде е работила

И откъде е тоя изискване за клинична психология за вещо лице ?! Аз не намирам такова?!
Ако става въпрос за психиатрично- психологична експертиза, свързана с психиатрично заболяване плюс  клинично изследване на когнитивни функции - ок, но иначе психология на  сектата си е повече социална психология

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 21:32 от cherenlebed

# 64 132
Сега се чудя , как можеше всичко да протече по друг начин, дали изобщо има педофил, който се разкрива  и казва, да ,имам проблем ,искам помощ. Или Калуша както са го хванали рано рано, ако му бяха направили химическа кастрация и осигурили  психатрична помощ дали щеше да е различен. Защото в основата на всичките му усилия е стояло сексуалното му влечение към деца , изградил е абсолютно всичко  единствено да си осигури дечица.

# 64 133
Нали има физически доказателства, как ще има друга версия?
Според мен е участвала докато още се е смятало, че са убити.

Димитрова нали е насочена повече към работа със семейства.
Според мен в началото е била ангажирана при работата с близките.

# 64 134
Спорен е въпросът доколко е по-компетентна предвид опита му в МВР.
Завършила СУ, и той  е завършил СУ.
По чужбините какво  точно е учила , не е ясно
Да има клинична, но опит с детска и фамилна терапия , а тук говорим за криминален случай.

Не искам да омаложавам всичките и закачени титли , но не може да си психолог по всичкология- а при нея е точно така- то спортна психология ли не е, авиационна ли не е , детска , крими и още и още. Разгледах и профила - изключително съм предубедена към хора с профилни снимки обработени с AI - изключително несериозно за психолог, профил тип криза на средната възраст и дано не тръгне като Алдинката  към изтрещтяване в бъдеще.

Представена е и като криминален психолог с  над 20год опит :  В началото вещо лице по случая Петрохан е д-р Светлана Димитрова, с над 20 години опит в криминалната психология и  доктор по клинична психология, каквато специалност  се изисква задължително от закона за такива случаи.
https://www.facebook.com/tboyajieva/posts/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1% … 0231470144489606/

Валя, работи екип по експертизата, а не само РЙ. В екипа има и психиатър, той е супер клиничен (мое определение).

# 64 135
И двамата прибързано са излезнали със заключения, само където нарцистичните наклонности на Калушев в крайна сметка се потвърдиха. Димитрова къде го е видяла този алтруизъм, не знам. Всичките деца на които е "помагал" дългосрочно са мъртви или пък мълчат.

За мен остава интересно направила си е отвод или е отстранена и по какви причини.

Иле пък този въпрос от поста по-горе с цитат на Виктор Лилов "Защо квалифициран клиничен психолог изчезва, а на негово място в центъра на експертизата се появява човек, за когото публично не намираме данни да притежава изискуемата специалност по клинична психология"

Ако тази жена е работила в първите дни с разследващите, минимум щеше да познава справката на ДАНС. Как тогава на 10 февруари ще бърза да дава заключение за Калушев, че е “алтруист, посветен на нещо много по-голямо от собствения му аз”?

# 64 136
Това още веднъж показва колко са трудни за "хващане"нарцистичните личности, особено тези  със злокачествен нарцисизъм. Могат да изградят доста социалноприемлив образ , даже на супер благородни, зад който да се крият
 И жертвите им страдат и никой не им вярва.

Пускам едно мнение ( не знам дали е вярно)

# 64 137
Има един детайл, който остава неясен. Защо първоначално момичето бива върнато с кемпера без багаж? Къде е багажът на това момиче?  Цялата група се е върнала от Българе на 30.01 и с кемпера отиват да върнат момичето на бащата.
Защо се налага НЗ да връща  багажа със собствената си Тойота на 01.02, къде е бил багажът?  Къде е била тази Тойота? Защо на 01.02 се вижда, че сутринта НЗ излиза с джипа, а същият джип се връща в Петрохан в 14 часа.
За мен има нещо неясно в тези действия с връщане на багажа...
Неясно е и какво се случва с групата на 30.01 след връщането на момичето, къде са нощували и какво са правили, защото се появяват на Петрохан на 31.01 на обяд.

# 64 138
И двамата прибързано са излезнали със заключения, само където нарцистичните наклонности на Калушев в крайна сметка се потвърдиха. Димитрова къде го е видяла този алтруизъм, не знам. Всичките деца на които е "помагал" дългосрочно са мъртви или пък мълчат.

За мен остава интересно направила си е отвод или е отстранена и по какви причини.

Иле пък този въпрос от поста по-горе с цитат на Виктор Лилов "Защо квалифициран клиничен психолог изчезва, а на негово място в центъра на експертизата се появява човек, за когото публично не намираме данни да притежава изискуемата специалност по клинична психология"

Ако тази жена е работила в първите дни с разследващите, минимум щеше да познава справката на ДАНС. Как тогава на 10 февруари ще бърза да дава заключение за Калушев, че е “алтруист, посветен на нещо много по-голямо от собствения му аз”?

Тази жена е от направлението позитивна психология, което в голяма степен отхвърля направленията, основани на психоанализата. Позитивната психология не рови в детството, нито се занимава с травми от миналото, а с емоциите и поведението. Искам да кажа, че тя и РЙ са от съвсем различни психологически школи.

# 64 139
  • my own world....
Багажа от хижата - явно е имала и там багаж, нали януари е била там. Тойотата си е била е хижата докато НЗ я взима. Спали са в кемпера в някакво село, щото ламата се е страхувал да не би да го чака полиция горе - почакал е явно.
Относно тази Димитрова, може ако е била привлечена да работи с близките, за да им създаде впечатление, че е "техния" човек дава интервю, че ламата е алтруист. Агент под прикритие Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт