Отговори
# 65 700
А какво ще кажете затова, че другият син на Яни във фб е заявил подкрепа за протест от март месец за справедливост и прозрачност по случая ?

Ще каже, че имат добър семеен фронт. Държат се заедно и се подкрепят. По-скоро бих го опредила за нормално, предвид ситуацията.

А ти какво ще кажеш за това, че синът на Яни, като живял с Калушев и имал възможност да наблюдава динамиката около него от 1во лице, до този момент не е излезнал високо и ясно да заяви мнението си?
Защо не е излезнал да опровергае експертизата, като разкаже какъв е бил животът в групата? Какво са правели ежедневно? Какви правила са следвали? Кой е налагал правилата? Посещавал ли е училище в тази 1 година при Калушев? Имал ли е своноден достъп до семейството си, както и те до него?

# 65 701
Мисля си, че няма логика близките и роднините да организират протести, да търсят справедливост, прозрачност и най-вече публичност, ако си знаят че има нещо нередно, притеснително, което рано или късно ще стане известно.

# 65 702
  • Stockholm
Валя, Експертизата е официален документ, а налудностите на Яни Макулев са Фейсбук упражнение за манипулация. Рабира се, че въпросният пост на Макулев ми е минавал през погледа и както вече писах, изхвърлям ИИ боклуците в коша. И не съм длъжна да ги чета в дълбочина и докрай. Схващам доста бързо какво е искал да каже авторът. А твоята дребнавост е показател за тотално безсилие. Което не ме учудва, след като единственият ти източник за информация е Фейсбук, а не официалните документи.

Последна редакция: чт, 08 окт 2026, 01:58 от silsto

# 65 703
Времето да се говори с мъгляви намеци и недомлъвки мина. Разследването е в напреднала фаза, няма данни за алтернативни версии и убиецът и насилник на сина на Макулев е известен. Затова да си уговори среща като РА И СМ с Демерджиев или Радев и да им разкаже за какъв натиск знае. Ще му се зарадват, че и без това новата власт е вдигнала мерника на прокуратурата. Само че думите му звучат като димки, които да отклоняват вниманието от въпроси  как се стигна до това синът им с години да е бил експлоатиран и накрая убит, а родителите му да не забележат нищо притеснително.

# 65 704
Трябва да има психо-тест, за да станеш родител. На какво не се нагледахме в тоя случай. От неграмотен конспиратор до докторантка.
Какъв натиск, каква ексхумация, какво “тайно”, невиждано нещо ще в разкрие. Нищо. Оставете го човека да си живее в собствен свят.

# 65 705
Мисля си, че няма логика близките и роднините да организират протести, да търсят справедливост, прозрачност и най-вече публичност, ако си знаят че има нещо нередно, притеснително, което рано или късно ще стане известно.
ИМА логика близките да действат така, че краят на резследването да се бави и протака. И те точно това правят. Всички до един и по съвет и на адвокатите си. Да го размотават максимално дълго, а през това време да повтарят презумпцията за невинност. И се доказва и чрез постовете в темата.

# 65 706
Е то там е работата. Те не знят, че има нещо нередно, защото са промити сектанти и са в тежко отрицание. За тях всичко случващо се в този култ е сакрално и са горди, че са били част от него.

# 65 707

Добре, но моят въпрос беше съвсем друг.
Защо големият син на Макулев не излезне и не разкаже за живота си с Калушев?
По твоята логика, има нещо нередно, щом досега момчето не е защитило името на ламата.

# 65 708
Големият син на Макулев и Невена можеше да реагират още след интервюто с ВА. Някой нещо да чу от тях?
И после - нещо, дори една дума от Ралица относно момичето и баща ѝ?
Заминаха пет живота, ей-така, заради ламата-слънце...

# 65 709
Пф.. Никой от близките, никога няма да признае. Това ще означава край за тях. Истината все пак не е лека, а и боли. Особенно когато си вярвал истински на лампата 🤦 Не могат да приемат истината, не за 8-10 месеца, ами и 10 години да минат, те няма да я приемат. Облъчени и с промити отворени фонтанели, как!? Логиката е-отричай до последно. Мафията ги уби. Политическо убийство и не знам си какво беше още 😏

Само се надявам наистина този път прокуратурата и всички останали инстанции да си свършат работата както трябва.
Докато търсят други секти и гурута, своевременно да накажат пишман родителските тела. Защото заслужават!!!
 За това, че са си дарили децата на този паразит.
Затова, че са завлекли и облъчили деца от други семейства, които също са били грумвани.
Затова, че са лъгали и продължават да лъжат най-нагло. Особенно г-жата майка РА.
Тя мисля, заслужава целият закон да ѝ се стовари на главата.
И още, и ощеее, ама не искам да повтарям едно и също в чаршаф, които няма четене.

# 65 710
Знам, че има нелогични неща. Този случай е пример. Възможно е поведението на близките и родителите да е вид защитна реакция. Има обаче и други въпросителни. Дори и да си заблуден от някого - как тази фасада издържа над 30 години без да се пропука ?  Хора пък, които са били в близкото обкръжение на ИК и са ходели с него в Мексико - Русев. Същият, който илюстрира публикация за спасителната акция в два кадъра във фб - снимка на Калушев и с една на багер. Същият, който го хвали като водолаз. Този човек години по-късно излиза с изявления против него, омаловажава това че е бил част от спасителната акция. Друго при положение, че разследващите не се държаха пристрастно, оказа се че имат предварително инфо за лошият чичко в горите, който дори им е услужил с професионално оборудване, -  обаче чак сега им светна лампичката. В случай, че не изтичаше инфо от досъдебно производство. По определени медии. Не вървеше присъда и демонизиране от ден първи. То най-вероятно никой нямаше да го направи на въпрос. И да поставя нещо под съмнение. Туин Пийк контекст стана и повод да се развихрят всякакви хипотези. Хората все пак обичат да разгадават загадки. Това стана причина да се поддържа историята актуална вече толкова време.

Хипотезата за обществената тежест на ИК се изгражда на база контактите му с влиятелни личности. Това че години чак сега казват, че  развивал някаква укорима дейност - сиреч има вуйчо владика. В случай, че беше обикновен пдф и сектант, лентяй и невежа, защо толкова говорители по медиите още от началото вложиха енергия да му изградят демоничен образ ?

Последна редакция: чт, 08 окт 2026, 09:04 от starinthenightsky

# 65 711
При Макулеви е по-особено, тъй като там и двамата родители, и поне една част от разширеното семейство са привърженици на Калушев. Там ехо камерата не е просто в главата на 1 бр. родител, както е при ра, са, ав и т.н., с когото другите роднини да са опитали и да не са успели да се преборят, а е цяла семейна общност.

# 65 712
Има цели групи от хора, които вярват че земята е плоска и са готови да се закълнат в това. Та така и родителите - вярват до последно на Калушев, въпреки че истината е очевадна.
РА ми падна в очите не за друго, а заради отношението ѝ към малкото ѝ дете. Чудя се кога за последно го е виждала и дали изобщо общува с него. За всичко друго, можем да махнем с ръка - подвел я е онзи.
Но малкото дете е живо и има нужда от нея! А тя седи в София и се "бори"...

Общи условия

Активация на акаунт