Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 080
  • 492
  •   1
Отговори
# 435
vook  е паролата, не съм ли я написала Embarassed

# 436
  • София
Ми може и да си я написала, ама аз съм много смотана тия дни и може да не съм видяла... Rolling Eyes

# 437
Ми по скоро не съм Rolling Eyes Написала съм я само в другата тема.  Сега като погледнах двата варианта на втората снимка, определено си права - вторият вариант е по- добър.

Та като стана въпрос за механични обективчета - да спомена ли пак че пентакса е съвместим с всички, като даже има потвърждение на фокуса Mr. Green Joy

# 438
  • Вече в моята си приказка...
лулу!, въпросът ми е за плъгините, които си дала по-долу и в другата тема. Качих си ги на компютъра - първо в службата, а после и вкъщи. Фотошопа ми е различен на двете места. В службата се показа във филтрите, а в къщи не се показа. Къде да търся и дали нещо допълнително трябва да направя, за да излязат?

# 439
По принцип не би трябвало да правиш нищо друго освен да ги запишеш в папката plug-in. А с каква версия си в къщи? Аз понеже съм с ЦС2 и ЦС3 и да ти кажа не проверявам от коя версия нататък работят - може и да са несъвместими с по- ниски версии.

# 440
  • София
Ми по скоро не съм Rolling Eyes Написала съм я само в другата тема.  Сега като погледнах двата варианта на втората снимка, определено си права - вторият вариант е по- добър.

Та като стана въпрос за механични обективчета - да спомена ли пак че пентакса е съвместим с всички, като даже има потвърждение на фокуса Mr. Green Joy

Oooo, да.... Предполагам, че Практиката е предшественика на Пенткаса. Не съм съвсем сигурна, ама на моята практика на калъфа пише Пентакон... всички обективи стават. Имам дори Флектогон 20 мм, много качествн обектив. На пентакса ти става без проблем, само с преходник. от байонет към резба. Аз гледах на пентакса преходника няма нищо общо с моя като конструкция. Обаче сега оценявам старите обективи... и може би ще си потърся Хелиоси. Има доста сполучливи Хелиоси... И Флектогона би станал с малко пипване.  Mr. Green На мен само такива идейки ми хрумват и а някой ми е казал "не пипай" гарантирано съм разглобила нещото  Sunglasses

# 441
  • София
докато не сме свършили темата... ваче орхидеята с контрастния фон ми харесва с контрастен фон, защото и тя е противоположно контрастна, но преливаща. ако и фона е преливаш, точно в средата ще се получат еднакви фон и орхидея и ще стане мазало... като моите обяснения Simple Smile

днес никакво време нямам, само бачкам и тичам... още 2 часа бач и си отивам Simple Smile

Ooo, то това е чара... всеки харесва различни неща. Има снимки дето ме грабват и не са нито технически нито композиционно издържани. Просто си имат чар... има и такива дето са перфектни и няма нищо в тях...

Лулу, плъгина тръгна..  Hug

# 442
Ваче от една порода сме Mr. Green Между другото с малко помощ и флектагона тръгна преди около седмица Mr. Green Съвсеееееееееем малко му трябваше Joy

# 443
Лулу, първата полегналата определено повече ми харесва
По-ми допаба излъчването

Каква е обработката? Acid action ли?

Ooo, то това е чара... всеки харесва различни неща. Има снимки дето ме грабват и не са нито технически нито композиционно издържани. Просто си имат чар... има и такива дето са перфектни и няма нищо в тях...

Ми нали за това е изкуство фотографията  Mr. Green
Една и съща снимка на някои хора страшно им въздейства, на други им е безразлична

# 444
Ваче, а на никона успяваш ли да сложиш други обективи?

# 445
  • Вече в моята си приказка...
Лулу! фотошоп-а вкъщи ми е CS2, в работата ми, честно да си призная, незнам /не съм обърнала внимание/
Там имаше в менюто с филтрите и плъгин-и, а тук - в къщи нямам такова нещо...

# 446
аааа ане може да няма program files - adobe - adobe photoshp cs2 - plug-in. Записваш ги там и стартираш. Този шадоу илюминатор е с инсталация, другите два са без - само записваш.
С цс2 със сигурност работят.

# 447
Трябва да рестартираш фотошопа за да ги видиш

# 448
  • София
Ваче от една порода сме Mr. Green Между другото с малко помощ и флектагона тръгна преди около седмица Mr. Green Съвсеееееееееем малко му трябваше Joy

Как? Я кажи... какво трябва да им махна, за да имам безкрайност... Сега фокуса ми е ню-ню... много къс бееееее, нещо трябва да се пипне, за да превърта гривната и да фокусира...

Я критика дайте, че на мен ми харесва, ама ... то като си е моето хлапе все ми харесва...

# 449
Лулу, първата полегналата определено повече ми харесва
По-ми допаба излъчването

Каква е обработката? Acid action ли?

Ами не съвсем. Първо снимката е шарпната с high pass. След това копираш червения канал, сложих го като слой при оснвния, дадах режим на смесване screen и намалих прозрачността, както ми харесва.Накрая слях двата слоя. После стартирах ацида. Самият екшън прави снимката в нов документ. Готовият резултат копирах като слой към изходното изображение и намалих прозрачността на около 70%. Накрая на очите приложих shadow illuminator и лек шарп.

Общи условия

Активация на акаунт