"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №69

• 23 198
  • 644
  •   1
Отговори
# 630
Аз през всичките години съм отсяла за себе си Shurecheck и believ, който е с двата теста. Абсолютно точни са били винаги, а съм правила наистина много.

Друго, винаги правя след закъснението. Нямало е фалове.

Престо са ужасни и не препоръчвам на никого да ги взима.

# 631
Включвам се в въпрос. Предния месец менструацията ми започна на 10.08, на 17.08 бях на фоликуметрия и АГ измери доминантен фоликул с размери 17мм, каза че овулацията ще настъпи по-рано от обикновено на 20,21.08. Следях цервикална слуз и в действителност от 19 до 21.08 беше доста обилна като яйчен белтък, а на 22.08 вече беше бяла и кремообразна, което индикира, че ову е преминала. Имахме си редовно контакти на 17,19 и 21. На 4ти по гинекологични данни трябваше да настъпи менструация, но не ми дойде. Направих шурчек касета сутринта но беше напълно отрицателен, а днес сме 5ти и още няма цикъл.
Отделно на това от 10.08 приемем витекс по препоръка на АГ и се зачетох, че понякога от него може да закъснява цикъла, понеже удължавал лутеалната фаза. Имате ли опит с Витекс, ако да, как се отрази на дължината на цикъла ви? Също според вас дали си струва да правя още тестове или да си чакам кротко лелката? Вече правим 5 месеца опити и засичаме ову с фоликуметрия но без успех до момента.
Ще правим допълнително изследвания ако не се получи и този месец.
Благодаря, че ме изчетохте, вече скубя косите, цикъла винаги си ми е бил редовен!

# 632
А сега, след 5 дни закъснение, направихте ли тест? Ако дава отрицателен резултат, значи проблемът е друг със закъснението. До година опити е нормално да не се получава, въпреки че някои казват до 6ти месец, от доктори знам, че вече този период е удължен, тъй като в днешно време много фактори влияят. Междувременно,  ако не са се получили нещата, променете начина си на живот - изключвате максимално алкохол, цигари, почвате някакъв нормален режим на хранене и ви съветвам да ходите на почивки, дори и за по 2 дни. Тези неща ще ви помогнат много. Успех!

# 633
А сега, след 5 дни закъснение, направихте ли тест? Ако дава отрицателен резултат, значи проблемът е друг със закъснението. До година опити е нормално да не се получава, въпреки че някои казват до 6ти месец, от доктори знам, че вече този период е удължен, тъй като в днешно време много фактори влияят. Междувременно,  ако не са се получили нещата, променете начина си на живот - изключвате максимално алкохол, цигари, почвате някакъв нормален режим на хранене и ви съветвам да ходите на почивки, дори и за по 2 дни. Тези неща ще ви помогнат много. Успех!

Благодаря за съветите! Реално закъснението ми е 1,2 дни. Цикъла трябваше да дойде на 3,4 този месец. Ще си купя тест и ще направя 1 в понеделник, ако до тогава не е настъпила менструация.
Иначе алкохол не консумирам въобще и цигари не пуша вече 3 месеца. Може би,  се стресирам прекалено много и очаквам и от там идва всичко. Благодаря!

# 634

1 година е за жени под 35, над 35 след 6 месеца е важно да се потърсиш помощ, защото няма време

# 635
Да, логично е, че ако двойката е по-възрастна, не трябва да се отлага във времето, заради по-малките шансове(най-вече при жените). Говоря за 25-33- годишни двойки, които статистически най-често правят първите си деца.

1 година е за жени под 35, над 35 след 6 месеца е важно да се потърсиш помощ, защото няма време

# 636
IvelinaDr,относно закъснението,ако очакваният цикъл е на 4-ти, а днес сме 5-ти, това значи, че има едва един ден закъснение. Напълно нормално е цикълът да закъснява с няколко дни, да не говорим, че има месеци и с по-голямо закъснение, което се дължи на хормонален дисбаланс, климатични промени и стрес. Изчакай още малко, преди да правиш нови тестове.

# 637
IvelinaDr,относно закъснението,ако очакваният цикъл е на 4-ти, а днес сме 5-ти, това значи, че има едва един ден закъснение. Напълно нормално е цикълът да закъснява с няколко дни, да не говорим, че има месеци и с по-голямо закъснение, което се дължи на хормонален дисбаланс, климатични промени и стрес. Изчакай още малко, преди да правиш нови тестове.
Благодаря за отговора! Ще направя нов в понеделник, ако още нямам цикъл.

# 638
Здравейте, момичета! На 39 г. съм, с редовен цикъл на 26-28 дни. Имам две минали ранни загуби (химична и в 8 г.с.). През юли правих цветна снимка.Този месец имахме контакти на 22.08 и 25.08. На 06.09 (неделя) сутринта в 5:30 усетих много силни, остри спазми в корема, които преминаха след тоалетна. Веднага след това гърдите ми се напрегнаха силно и зърната се подуха (особено вечер). От снощи болката в гърдите леко спадна, но са чувствителни при натиск и по стълби.Днес (09.09) ми е ден за цикъл при 28 дни (при 26 дни имам 2 дни закъснение). Всичко е чисто, няма зацапване, но усещам постоянно напрежение и свиване ниско долу. Тест Be.Live (20 mIU) тази сутрин е отрицателен. Знам от минал опит, че натрупвам ЧХГ по-бавно (при първата бременност имах съвсем бледа черта чак ден-два след закъснението).Ако не ми дойде, в петък планирам кръвен за ЧХГ, Прогестерон и Д-димер във Велинград, а следващата седмица искам да пусна генетични за тромбофилия в Селена Пловдив (имам час при д-р Матев за 28.09).
Искам да ви попитам:Възможно ли е спазмите на 06.09 да са били имплантация и затова тестът днес (3 дни по-късно) да е още отрицателен?

# 639
Възможно е, въпреки че Bе live са доста точни тестове. Добре сте решила да изчакате до петък за кръвен. Друго не можете в момента да направите.

# 640
Здравейте, момичета ❤️ Имам нужда от малко мнения и опит.
На 04.09 ми беше поставена инжекция за предизвикване на овулация, като тогава фоликулът беше 19 мм. Днес, 11.09, бях отново на преглед и ми казаха, че образуванието е около 34 мм. Лекарката каза, че е възможно вече да е жълто тяло, но не може да се каже със сигурност.
Въпросът ми е: възможно ли е изобщо да не е настъпила овулация досега и фоликулът да се спука през следващите дни? Ако овулацията настъпи по-късно, възможно ли е да има оплождане преди очакваната ми менструация около 18.09?
Продължавам да приемам Дуфастон.
Някой имал ли е подобен случай – голям фоликул/образувание около 34 мм след такава инжекция, което после се е оказало жълто тяло или е настъпила по-късна овулация? ❤️

# 641
Аз съм останала с впечатление, че има разлика между фоликула и жълтото тяло в самия вид, при мен винаги са ми казвали, вече е минала овулацията и че виждат жълто тяло. Така, че един лекар би трябвало да разпознае какво вижда.
Не съм наясно, просто от опит, винаги са знаели какво виждат.

# 642
Да, разбирам какво казвате. Просто при мен днес прегледът беше при друг лекар, не при моя гинеколог. Отидох при него специално, за да видя какво се случва след инжекцията. Апаратурата му не е много добра и прегледът беше само през корема, не вагинален.
Затова точно това се чудя – при такъв преглед и с такава апаратура може ли със сигурност да се различи дали това, което вижда, е неспукан фоликул или жълто тяло? Защото той каза, че вижда структура около 34 мм, но не беше категоричен какво точно е.

# 643
Дано да е било жълтото тяло. Съжалявам, не съм наясно и аз. Стискаме палци да има бременност.

# 644
Благодаря много за Позитивните отговори

Общи условия

Активация на акаунт