преносима електрическа сушилня за пране

• 934
  • 17
  •   1
Отговори
Момичета, някоя има ли опит с пренисима електрическа сушилня за пране?
Мисля да направя подрък такава сушилня на младо семейство, очкващо бебе. Но не зная дали са добри, които модели и т.н. Те не харесват как миришело прането от стандартните сушилни, затова оглеждам за такъв тип.

Виждам, че има различни модели, дори такива, с UV дезинфекция. При някои топлият въздух духа отдолу, при други отгоре. Има и такива, на които пръчките са нагреватели.
Ето тази е с дезинфекция, давам я само като пример. 2 от коментарите са, че е супер, третият, че е боклук, за месец се е прецакала.
https://pepita.com/bg/sushilni-za-drekhi-c2062/sushilnya-za-drekhi-s-uv-sterilizatsiya-sguvaema-prenosima-tsirkulirasht-goresht-vuzdukh-taimer-inteligenten-kontrol-na-temperaturata-senzoren-p19592204

Още няколко варианта, като пример за различни модели сушилни:
Тази, на която в момента тече реклама по тв, струва ми се по-малко стабилна и трайна:
https://tvboutique.bg/catalog/product/view/id/10008/s/dribuddi-compact-vertikalna-elektricheska-sushilnya-za-drehi/

https://www.emag.bg/sushilnici-za-drehi1/filter/funkcii-f6776,uv-svetlina-v-7404358/c

https://praktis.bg/elektricheski-sushilnik-za-drehi-95h50h74-sm-120w?srsltid=AfmBOooy0UIhT-BRtsEXSDk2HexvW9T2iSqcyfkKpeGDY4F58AsDlCHj

https://www.emag.bg/sgyvaem-elektricheski-sushilnik-za-drehi-inn … 383/pd/D16ZS6BBM/

https://vistego.com/produkt/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B5-2/

Всички мнения и съвети ще са ми от полза.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 21:52 от Diorela

# 1
Здравей!
Имаше такава тема не много отдавна....
Това не са никакви сушилни и нямат нищо общо с истинските сушилни. Дори не се доближават до тях. Не им докарвай на хората повече ядове и да с ечудят какво да го правят това недоразумение, което ще им докара влага в жилището....а пък и с бебе...
Това с нагрявашите пръчки дори не заслужава коментар; виси си дрехата на пръчката и се пече в една точка, а надолу мокра.

От истинските, нормални сушилни прането не мирише на нищо. Неприятна миризма може да има, ако уредът не е поддрържан добре.

# 2
Сега има и едни други уреди, които най-общо казано представляват духалка с чувал. Вижте и тях.

# 3
Да, сложила съм линкове и от такива духалки в чувал. нали затова питам колко са ефективни. Или просто е красива реклама.

petiaivanov, благодаря. Изкушавам се, заради UV дезинфекцията. Ползвали са сушилня в къща за гости и са се разочаровали.

# 4
Преди малко си правих сметка колко струва "техниката" в тях заедно с кутайското оборудване - чувал, закачалки, покривало. Не - повече всичко за 30-40 лв. "Техниката" е една духалка за 15 лв. със светлинки. Учудвам се как успяват да заблудят хората да ги продават за 200 и нагоре лв. За ефективността и аз май писах преди години в оная тема за този тип "сушилни". Като цяло- няма разлика от това да си ги наредиш на един сушилник и да ги сложиш до радиатор на парно, под климатик или др. отоплителен уред. Влагата пак ще си е там. Само че с по- голям раход на още ел. енергия.

# 5
Някаква нелоша ефективност биха имали само тези, дето са като шкаф със закачалки и духалка. Обаче цялата влага отива в стаята, както са казали вече и цената е абсолютно неадекватна.
Една обикновена сушилка и една обикновена духалка отстрани ще имат сходен ефект за по-малко пари. Надеждността вече е божа работа.
А за истинските сушилни съм чувала оплаквания, че после прането не мирише, което е нормално. Но да мирише лошо??? От какво? Не е добре да съдят от уред в къща за гости, дето кой знае какво е правено в него.

# 6
Вероятно сушилнята в къщата за гости, която са използвали не е почиствана редовно, и е оставена затворена след използване с влагата вътре. Ако е стояла така седмица/месец или по дълго време, преди да я използват, дрехите които те са сложили вътре са поели миризма на застояло/мухъл.

# 7
Да, сложила съм линкове и от такива духалки в чувал. нали затова питам колко са ефективни. Или просто е красива реклама.

petiaivanov, благодаря. Изкушавам се, заради UV дезинфекцията. Ползвали са сушилня в къща за гости и са се разочаровали.
А, извинявай, отворих няколко линка и все бяха тип сушилник. Аз обмисля да закупя такава, но се отказах за момента. Когато трябва да изслуша нещо спешно го слагам пред духалката. Онази Гери-то, дето всички я плюят имаше наскоро клипче за такава. В тему са около 20-25€.

# 8
Не си давай парите за глупости. Ако са ти много близки, подари им истинска сушилня. Като си я поддържат, нищо няма да им мирише.
Да се съди според неподдържан уред в къща за гости е просто смешно.

# 9
  • София
Безумно харчат ток, сушат и пресушават на самите решетки, надолу нещата са мокри. Трябва да се пренареждат, разместват и технологично им трябва време, колкото да изсъхнат сами.
Голяма глупост е.

Тия с обдухването не ми се струват по- добри.

# 10
Не познавам такъв уред, но не виждам ползите от него. Всички контра аргументи са изредени вече. Те са ползвали само веднъж някъде стандартна сушилня. Не е логично на база този единствен опит да отхвърлят уред, който се ползва в милиони домакинства. Сушилнята наистина може да мирише и миризмата идва от мръсен кондензатор при уред, който не само не е чистен, но и се ползва много рядко или почти никога. В самия барабан не се усеща миризма като в пералните, но като загрее и започне да суши се разнася.

# 11
Някаква нелоша ефективност биха имали само тези, дето са като шкаф със закачалки и духалка. Обаче цялата влага отива в стаята, както са казали вече и цената е абсолютно неадекватна.
Една обикновена сушилка и една обикновена духалка отстрани ще имат сходен ефект за по-малко пари. Надеждността вече е божа работа.
Скрит текст:
А за истинските сушилни съм чувала оплаквания, че после прането не мирише, което е нормално. Но да мирише лошо??? От какво? Не е добре да съдят от уред в къща за гости, дето кой знае какво е правено в него.

За тях предимно си мислех и както казах, изкушава ме UV опцията за дезинфекция. Когато дрехите са затворени в чувала, топлината е ограничена само в това пространство и е логично по-бързо да съхнат.
В тази се заглеждам, тя е с опция за  UV.  Мисля, че дрехите не се намачкават и няма да имат нужда от гладене, както е при стандартните сушилни.
Но точно за такъв модел в другия сайт има комента, че след месец се е прецакала.
https://www.emag.bg/sushilnja-za-drehi-s-uv-sterilizacija-sgyvaema-prenosima-cirkulirasht-goresht-vyzduh-tajmer-inteligenten-kontrol-na-temperaturata-senzoren-ekran-otstranjavane-na-mirizmi-sin-its-dry-clothes-3-b/pd/DXHTNK3BM/?ref=graph_profiled_similar_fallback_1_1&provider=rec&recid=rec_49_a7644fe675a7bdce664b5a107219b3067c395ad0d79dffaa7182e6ae8f526111_1771000772&scenario_ID=49
Действително са прекалено скъпи, за това, което представляват - духалка и рамка с чувал.
Колкото до влагата, не е задължително да ги сушат в стаята, в която спят. Може в коридор, в друга стая, която не се ползва ежедневно.  Аз ползвам вертикален простор в стаята ни и не сме имали проблем с влага.

ПС
Този метален сушилник  също ми хареса. Изглежда стабилен, удобен за сушене на големи неща като завивки, чаршафи, заема малко място в сгънато положение. Само не мога да преценя дали се сгъва и разгъва лесно.
https://www.emag.bg/sushilnik-za-drehi-overtang-neryzhdaema-stomana-sgyvaem-2-4-m-za-vytreshna-i-vynshna-upotreba-lyj2-4m-20240806/pd/DXJVJ4YBM/?X-Search-Id=716aad559e468fac0dac&X-Product-Id=205813999&X-Search-Page=4&X-Search-Position=3&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 12:29 от Diorela

# 12
Не е опция, че бързо да съхнат, защото и влагата ще е там и синурно на спарено ще миришат и конденз ще има по чувала.....

# 13
Това, което се вижда в клипа от рекламата на тази с кръглия чувал, отгоре има дупки да излиза влагата. Предполагам,  че и другите по-скъпи имат.  Но стойките й са пластмасови и изглеждат нестабилни, така, че за нея въобще не разсъждавам.
Около 24 сек. :
https://www.youtube.com/watch?v=lexi32qjvM8&t=26s

А за този металния сушилник някакво мнение?

# 14
Diorela, защо държите на опцията за  UV дезинфекция? Стана ми интересно.
 Такова нещо после ще се чудят къде да държат, дори и да не заема много място. Няма да имат проблеми при сушене на бебешки дрешки в нормална сушилня дори и без UV дезинфекция. Довери се на предходните мнения! Ако имате сушилня, покани ги да видят, че дрехите не миришат на нищо. /Миле имат опция за ароматизиране, но това не е по тази тема, а и едва ли  за младо семейство с бебе това ще представлява интерес/. А за подарък им избери нещо друго полезно за определената цена.

Последна редакция: нд, 15 фев 2026, 11:19 от Мари-ана

Общи условия

Активация на акаунт