Оспорване на банкова транзакция

• 677
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,без да искам при плащане през онлайн банкиране преведох пари по чужд клиентски номер на А1.
Веднага щом се усетих отидох до банката и пуснах обжалване на транзакцията и описах случая.
От банката казаха,че най-вероятно ще се възстанови сумата в срок от един месец.
Някой запознат,за колко време се случват нещата и възможно ли е да откажат възстановяване

# 1
  • София
Пишете и до А1 - с копие на платежното и т.н.
Дори им пишете да не връщат сумата, а да я прехвърлят служебно по Вашия клиентски номер.

# 2
Аз се свързах с тях и ми казаха,че не могат да направят абсолютно нищо.Да се обърна към банката,не било тяхна работа.
Иначе и аз мислех за този вариант

# 3
Банките по принцип възстановяват средства при неоторизирани от клиента трансакции, но този случай явно не е такъв.

# 4
Ами,обясниха ми,че не съм първата,която обърква клиентски номер и нямало причина да не възстановят парите.Но дали наистина е така или просто искаха да ме разкарат.
Реално не знам как,ако са отчели на съответния човек,че е платена сметката,после ще кажат,че не е.

# 5
Ами има съвсем основателна причина, и тя е това, че именно ти си наредила трансакцията. Ако банката ти възстанови сумата, тя на практика ще плати сметката за онзи номер, без при това да има никаква вина за грешката.

# 6
Банката не е казала,че ще плати сметката на някой.Казаха,че щом е объркано и е платена чужда сметка,мобилният оператор ще върне парите към банката и сметката на човека остава неплатена.
Никой не е казвал,че хем сметката платена,хем на мен върнати пари.
Просто на мен ми е чудно как се процедира в случая,тъй като знам,че се получава смс при плащане на сметка.
Затова ме интересуваше,ако някой е изпадал в подобна ситуация или евентуално,ако някой работещ в банка прочете

# 7
Е, ти по-нагоре писа, че от А1 са те отрязали. Банката не би могла да се изказва от тяхно име. Иначе това е така - ако операторът съдейства, въпросът ще се разреши.

# 8
Писмено заявление с входящ номер в централен офис на мобилния оператор с копие от транзакцията. Успех. Банката тук е на втора линия, когато  А1 се задействат.

Последна редакция: ср, 18 фев 2026, 03:48 от Dimana12

# 9
Възможно е, да се обадите на лицето, чиито тел. сте платили и да се разберете.

Общи условия

Активация на акаунт