Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка

• 10 073
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета!

И ние се завърнахме  Simple Smile

newsm59 на Лъвицата и Евита!Бъдете много обичани и щастливи жени и майки

Честит имен ден на малките слънчица носещи името БОРИС!Нека растат здрави и силни мъже

Честито и на станалите на половин годинка слънчица.

Добре дошла Грета  Hug Можеш да разчиташ на нашата помощ тук, както са ти казали момичетата!

Ето малко снимки от половиния рожден ден на Теа и от нашето пребиваване в Троян
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=122043&photo=42

Честито и на всички, които са имали повод за празнуване тези дни, докато ме е нямало    bouquet

После ще се включа по-подробно(водих си записки този път  Wink ), че малката госпожица си чака пюрето и разходката  Simple Smile Пиша от половин час и тя се противи и сега вече отивам.Опааа, и нови отговори сте публикували, но после ще ги прочета, че стана напеченооооо

Целувки на всички   bouquet

# 211
Здравейте , мамета! HugЧестито на всички празнуващи днес-да сте живи и здрави и малките ви слънца ви носят много щастливи усмивки!  bouquet

Гледам,имате си зъбчета?Супер,дано са излезли безболезнено!Ние си нямаме още,лигавим се и отвреме -навреме се кривотее,предполагам скоро ще се похвалим и ние.Малкия направи 6 месеца,а аз още се чудя кога мина това време newsm78Шошав е и се върти като пумпал-вече навсякъде е вързан!Любимото му място е кошарата,че има поле за действие,а  пък аз съм доволна,че като е там съм най-спокойна.Само обиkолниците са ми проблем и не знам как да ги закрепя или да ги махна - дрънчи тя главичка в таблата ooooh!
Малкия хапва пюрета от четвъртия месец-само зеленчуково и месно.Много му се услажда,но не го засища-след час пак е гладен.Плодово не давам по съвет на педито.

Днес,тук е много студено!Очертава се един заспал ден-аз с книжката под одеялото,малкия дълбоко заспал в кошарата.Има ли и други бебета като нас-по разходките не мигва и за секунда-очите са на 20,да не изпусне нещо,а като сме си в къщи,спи по цял ден? newsm78

# 212
здравейте мами,
първо  welcome на новата мама. дано в нашия форум намериш глътка свежи идеи и се заредиш с добро настроение, за да се радваш и грижиш за съкровищата си пълноценно.
мами, които приготвяте или ще приготвяте сами пюрета, да ви питам какво ви е мнението за уреди като този
http://shop.danet.bg/product_reviews_info.php?products_id=2442&reviews_id=604
иначе ние сме ок
вече се обръщаме от гръб по корем и сега като е нещо ново, съответно и ни е любимо и само това искаме да правим. когато сме на разходка и не спи димана не иска да стои в количката и се носим на ръце, за да можем да разглеждаме и да се закачаме с хората. иначе обърнах само пробно кошчето да не гледа към мен, а навън ама пак не ще, не и хареса нещо гледката.
захранваме се бавно и неуспешно, вчера изпадна в истеричен рев при вида на лъжицата и пюрето, а иначе си играе с нея когато е празна обаче.....
никъде не мога да намеря пентаксим, а вече стана месец и повече от втория прием
не знам защо се получава този дефицит от ваксини, може и от софия да поръчвам. знам, че хиляди пъти се пише телефона за поръчки по телефона, но ще ВИ ПОМОЛЯ И АЗ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ поне да звънна да видя какви са опциите.
мн  Hug от нас

# 213
karil, в аптеката ми препоръчаха Ентерол Simple Smile то нали е за бебоци. Изпих едно саше, барем малко си починат червата ми. Свалих цели 2 килограма  Sad Сега съм само с 37 градуса. Но добре, че мъжът ми си остана днес у нас, иначе незнам какво щях да правя. Отивам да спя...

# 214
  Роня, Ентерол не е за бебета, а лекарство за възрастни, което може да се приема и от бебета  Peace! Ентерола го има и на капсули за възрастни! Пий го 3 пъти на ден и яж само сухари, обикновени бисквити и солети поне 3 дни, след което започни захранване с варени картофи и ориз, но без мазнина!!! Много е важно да не избързваш с минаването към нормална храна, за да не се получи рецидив! Ако спазваш съветите ми съм сигурна че за Гергьов ден ще можеш да си хапнеш печено агънце  Mr. Green! Има и още едно лекарство за разстройство- Нормофлор, но не съм го пробвала, но съм чувала, че е ефикасно и става за кърмачки  Peace!

# 215
мами не съм ви чела ИЗОБщО-ама Ивко е много болен от снощи..... та съм все с него Rolling Eyes
Да ви питам Софко и Гадамер по колко време държите бебоците в бънджито?
    ЦЕЛУВАМ ВИ -ИМАМ МНОГО ДА РАЗКАЗВАМ ЗА МОИТЕ ПОчИВНИ ДНИ-НАПРИМЕР ,чЕ МУ ДАДОХА НА МОЯ БЕБОК шОКОЛАД #CrazyНАПРАВО ПОБЕСНЯХ И КУП ОщЕ ГЛУПОСТИ АМА КРАЙ ВЕчЕ щЕ ГО ВИДЯТ ДЕТЕТО ВЕДНЪЖ НА ВИСОКОСНА.......а пък аз съм била лоша щото съм го държала без чорапогашник при 22 градуса Confused-друг е въпроса ,че сега е болен ама то всички дечурлига(дето ги навличаха си бяха със сополи)та Ивко от там си прихвана... ох бягам ЦУНКИ

# 216
Честит рожден ден на Пебъл и на Надя на патерица, ЧРД на Лъвицата и на Евита! Да сте живи и здрави, щастливи и обичани!
Честити половин годинки на порасналите бебоци и честит имен ден на всички ноемврийчета с царското и славно име Борис!Добре дошла на мама Грета, да е жива и здрава сладката малка кукла в розово!!
Аз щях да пиша много неща, но ми се обадиха от една банка и ми развалиха настроението, така че, като ми мине, ще попиша малко.
Целувки на всички и слънчев ден! Hug Hug Hug

# 217
Рени, благодаря за отговора. Аз като прочетох на листовката на Ентерола, че е живи организми, малко се стреснах   #Crazy Карам я на препечени филии,,то се знае. Нямам апетит, но ми е празен стомаха, а и нали дете кърмя.

Но така или иначе незнам причината. Дали може да е от простуда?

# 218
  • София
Роня, един такъв вирус върлува напоследък. Ще ти дам един малко еретичен съвет, ама на мен много ми помага в такива случаи - удари една малка мастика! Много успокоява стомаха. И не спирай да кърмиш Лина, така ще я предпазиш точно от този вирус, защото в момента произвеждаш антитела срещу него!

Бързо оздравяване на всички болни  bouquet

# 219
      Здравейте,всички!
 Благодаря ви за топлото посрещане!
 Никол се роди на 22 ноември 2006(пет дни преди термина)чрез секцио.Операцията беше с пълна упойка и нямам спомени от раждането.Донесоха ми да я видя вечерта.Не подозирах нищо.И през ум не ми е минавало,че може да има някакво увреждане,още по-малко пък това.Дойде ми като гръм от ясно небе.Не мога да опиша как се чувствах.Само допреди няколко часа бях най-щастливият човек на земята.Много исках да имам момиченце,тъй като вече имам момче.Диагнозата ми я съобщиха още на другия ден след раждането с много недомлъвки и никакви разяснения.Не знаех как да реагирам,останах като потресена...не знаех какво да питам, в главата ми беше хаос...какво му е на бебето... ще  живее ли ще може ли да ходи...как ще го приемат другите... как ще кажа на баща и...Изпаднах в нервна криза,дадоха ми успокоително.
 Малката се роди 3 кг. и 50 см.Била е в шок,както разбрах по-късно от личната лекарка.4-5 дни са и слагали антибиотик, изкара тежка жълтеница.Дадоха ми я на 4 дни на 7 ни изписаха.Кърмих я един месец,наддаде 500гр. и започнах да я дохранвам с фризолак, след което кърмата ми спря.
 Вече е на 5 месеца,че и отгоре.На консултацията беше 7,500кг и 63см.Обръща се и много обича да стои по корем.Изиска внимание и не обича да стои сама.Гука и издава различни звуци,бръмчи с уста.Усмихва се,когато и говоря и понякога се смее с глас.Наема се да става седнала,когато е подпряна с възглавница(така я храня) и се задържа за малко.Трябва да я храня,довечера повече.
 Приятен ден на всички!

# 220
  • София
Грета браво на куклата. Моят мързеланко пък (с 5 дни е по-малък от нея) не се обръща въобще. Нито по корем, нито по гръб (е правил го е няколко пъти, но инцидентно). Незнае как да си промуши ръката. Прочетох постовете ти и разбрах че е със СД. Наистина много тежка диагноза, но мисля че с майчината ти любов малката Никол ще расте едно будно и усмихнато дете! И междудругото много е сладка на аватара ти - пусни още снимки в нашето албумче!

# 221
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛЪВИЦАТА И ЕВИТА!!!!!!

Добре дошла Грета!!!! Надяваме се да ти бъдем полезни с каквото можем!

Радвам се, че повечето от вас са си изкарали добре през почивните дни и сега ни зареждат с добро настроение. Повярвайте ми сега след като разгледах вашите снимки се чувствам по-добре.

Ники оздравя. Поне ушето. Но пък нашия голям проблем са гъбичките. Не можем да се отървем от тях още от раждането. Вече не звам какво да правя. Нали ви се оплаках, че от антибиотика му се изрина дупето и Клотримазола не помогна. Цялото му дупе беше станало на рани. Мазахме с цинкова паста и тридерт и сега е по-добре. Но явно гъбичките са се преместили в устата или взаимно сме се заразили, докато е сукал и сега езичето му е бяло.  #Cussing outНалага се пак да го мажа с Дактарин, ама от как се е родил е изял три или четири такива тубички. Отрових го това дете с глупости.  CloseАко някой има идея за лечение да помага. Не знам дали хомеопатията ще помогне.

Есма и Жени, абсолютно ви разбирам. И аз дълго време бях като вас 4 мастита и 10-тина запушвания. Да чукна на дърво обаче от месец и половина не съм имала такива проблеми. Това което се сещам да ви препоръчам е Лецитин. Аз го пих поне месец по 4-5 хапчета на ден, защото ужасът се повтаряше през 5 дни,а допреди 1 седмица по едно на ден профилактично. Ако искате започнете да пиете по 1 таблетка на ден. Хранителна добавка е и е напълно безвреден. Мисля, че на мен това ми помогна, дано и при вас проработи. Peace

Клюкарката, не се притеснявай. Бързо ще му мине на детето и скоро пак ще папка сладко пюренца и ще се смее.

# 222
  • София, Дианабад
Здравейте мацки!  smile3521

Включвам се набързо да ви почерпя за първия имен ден на малкия ни син
Да ви е сладко.

Честит имен ден и на адаша! Да е жив и здрав и много, много да радва мама и татко!

# 223
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛЪВИЦАТА И ЕВИТА!!!!!!
Есма и Жени, абсолютно ви разбирам. И аз дълго време бях като вас 4 мастита и 10-тина запушвания. Да чукна на дърво обаче от месец и половина не съм имала такива проблеми. Това което се сещам да ви препоръчам е Лецитин. Аз го пих поне месец по 4-5 хапчета на ден, защото ужасът се повтаряше през 5 дни,а допреди 1 седмица по едно на ден профилактично. Ако искате започнете да пиете по 1 таблетка на ден. Хранителна добавка е и е напълно безвреден. Мисля, че на мен това ми помогна, дано и при вас проработи. Peace

Първо да благодаря на всички мами за подкрепата..пак  Hug
Второ - Крео, аз пия Лецитин още от началото. Е, признавам че от 1 месец не съм взела нито едно, но сега вече ще взимам всеки ден докато кърмя. Значи това което ми помага без антибиотик е хомео+кравешкото мазило+лецитин Peace

Утре ще ходя на консултант по кърмене в Майчин дом, после ще пиша какво е казала док.. пък дано има нещо което не знам или не правя правилно и оттам да ми идват неволите..

Честит имен ден на всички и рожденни дни.. и т.н..

bouquet

# 224
Здравейте мили мамета  Hug Надявам се, че всички сте си починали тези дни или поне сте прекарали малко повече време със своите любими същества /имам предвид татковците  Laughing /.
Аз започнах мъката наречена захранане от вчера и вече съм объркана тотално. По съвет на педиатърката започнах с плодови пюрета /аз избрах круша на Хипп/ и за сега ще се придържам към тях. В тази връзка искам да ви попитам няколко неща, и нали съм си прилежна по природа ето го и списъка  Wink:
1. Колко време и къде съхранявате отворените пюрета?
2. След като сте захранили вече с един продукт и започвате с друг, кога давате пюрето с него? - например давам круша, но е време и за ябълка, сутрин, обед или вечер?
3. И нали ги смесвате, т.е. в един ден давате и от двата продукта?
4. давате ли сокове?От постовете ви оставам с впечетление, че не са много популярни, май.

Моля помагайте, че съм на ръба да се откажа и така до първи клас на мляко  Joy Благодаря ви предварително за отговорите!
А за разстройство, Ronja, много ми помага чай от шипки и препечена филийка.

Общи условия

Активация на акаунт