Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка

• 10 056
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Karil като навършат бебчетата 6 месеца се правят контролни изследвания на кръв и урина.Питах за урината как се взима,но за кръвта забравих... Crazy
..аха..ако искаш освен кръвна картина, да вземеш и кръв за биохимично изследване - кр.захар, ..да речем ще трябва да е на гладно изследването..Но ако е само за кръвна картина - хемоглобин, хематокрит, еритроцити, левкоцити и пр..може и да не е нагладно.. Peace

# 256
Здравейте отново!

Ние се върнахме от лекар...Теа е добре и вече напълно е изчезнал шума  Joy Тя се държа много геройски и по време на кардиограмата, и после на прегледа.Изобщо не плака, дори и беше интересно.Отдъхнах си вече.
Благодаря на всички, че ни стискахте палци   bouquet

Мони, Жени, дано мъниците вече да оздравяват  Praynig
Мони, честито за постоянното място  Simple Smile Напълно те разбирам, че не ти се връща на работа.Не тъгувай, мисли за това, че са само две седмици и те бързо ще минат.

Днес заведох Теа на кола маска  Mr. Green Тоест аз бях, а нея я забавляваха  Joy ДОбре се държа, май вече така ще ходим комплект по женски процедури  Laughing

Хайде после пак ще пиша, отивам да погладя, че от това пътуване много ми се е събрало  Crazy

# 257
Мами, върнах се от консултацията в Майчин дом за кърменето и съм много доволна от лекарката там -д-р Попиванова. Изключително мила и любезна жена, за разлика от всички други медицински лица тя се отнесе с разбиране към мен и проблемите ми, също и ме подкрепи за дългосрочното кърмене.. абе нямам думи!!
Взе ми проба за микробиологично изследване на кърмата, резултат утре, дано се види вече на какво се дължат тези запушвания. Показа ми масажи на гърба, които имат отнишение с каналчетата, даже ми направи цял, е - облекчиха ми се значително и т.н..
 Praynig за утрешните разултати Praynig

# 258
лайтблу радвам се за Теа   bouquetпък и за теб, че си обезкосмена Laughing
Я кажи как караш сама с Теа.. newsm78Дани като зареве отзад..и аз направо Crazyвъобще не мога да се концентрирам да карам спокойно..И никъде не смея да мръдна ooooh! Cryсама с него... Sick

ЖЕНИ БРАВО!!! Радвам се за теб! Това е най-важното - човек да попадне на Човек в нужното време..на нужното място! днес е развръзката на твоя роман  Mr. Greenспоред мен! А заключението ще е ..едно дъъъъълго и качествено кърмене без никакви проблеми!! СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА РЕЗУЛТАТА УТРЕ! Praynig

А вие стискайте пръстета за Дани утре..да разберем повече за алергията му.. Cry

# 259
Мони, защо ли те разбирам.  Sad С тия капки измъчих детето. То пищи, аз го натискам и слагам. Снощи още докато видя шишето и се разплака неистово. Толкова жал ми стана! Sad

Ради, много се радвам, че всичко с малкото бонбонче е наред!  Party Hug

КарилчеPraynig

Резултатът от нашето посещение при педито е съмнение за алергична реакция. Хиляда пъти вече ни прослушват и на слушалката нищо не се чува, но както вече казах, сополите и кашлицата си ги влачим. Спираме всякакви капки за нос и започваме Фенистил. Прочетох му листовката и установих, че това е антихистамин. Това ще рече ли, че сега докато Дари го приема, трябва да спра да й давам пюре от банан и бананова каша?  newsm78

# 260
bubulina, ами Теди беше ял в 6ч., а кръвта му я взеха в 9...а д-р karil ти е обяснила много добре Peace

Татито днес взе резултатите и педито като ги видяла казала, че хемоглобинът му бил на долната граница...да съм му давала сок от магданоз, спанак и други желязосъдържащи...ама аз все пак ще се допитам и до докито, при което по принцип си ходя...все си мисля, че 106 за хемоглобин не е ниско newsm78 Някой да знае нещо по въпроса?!?

Мони, честита ти постоянна работа  bouquet и аз като теб въобще не ми се мисли и за работа, даже не ми се и връща...ама най-вероятно ще поработя 2-3 месеца след двете години майчинство и мисля пак да излизам в майчинство Embarassed ама то Божа работа...има време...
Ради, радвам се, че с Теа всичко е наред Simple Smile
AngelEyes, стискам палци да са само съмнения за алергия! Praynig
Мария, като гледам последната снимка май-май Дани е одрал кожата на тати Grinning Айде и вие утре да кажете хубави новини! Praynig

Ох, правя за вечеря "птичи гнезда" от кайма, ама тя нещо водниста излезе и гнездата ми отидоха на кино Crazy Голяма излагация! Embarassed

P.S. Някаква идея за заглавие на следващата тема да имате?!?

# 261
[ЖЕНИ БРАВО!!! Радвам се за теб! Това е най-важното - човек да попадне на Човек в нужното време..на нужното място! днес е развръзката на твоя роман  Mr. Greenспоред мен! А заключението ще е ..едно дъъъъълго и качествено кърмене без никакви проблеми!! СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА РЕЗУЛТАТА УТРЕ! Praynig

А вие стискайте пръстета за Дани утре..да разберем повече за алергията му.. Cry

Peace
Стискам палци за резултата, а той ако има някаква алергия, смяташ ли да го записваш на деткса кухня, като там готвят с мляко и яйца и т.н... или това няма значение ако е друг тип алергията му?
Аз утре ще ходя на алерголог пък за мойте си алергии и ще използвам да попитам за детски добър. Има един Мустаков, за захранването мисля и с такъв да се консултирам.
Айде, това е от мен засега Simple Smile

Деничка, 93 за 6 месец е долна граница (в някаква таблица във форума го е гледал нашия тати). 1 месец е еди клко си, после намалява и после след 6 би тртябвало да почне да се увеличава..

# 262
  • София
Жени, Карил стискам палци за утре!
Ради чудесна новина. Много се радвам, че всичко с Теа е наред.
Ейнджъл дано това лечение помогне на Дари.

# 263
Здравейте момичета! Hug

Черпя ви за полувин годишнината на Ангелчо!

Ние вчера бяхме на консултация и сложихме третия пентаксим, не сме вдигали Т и нямахме зачервяване за сега, всичко беше ОК, ама днес следобяд бебчо е доста неспокоен и проплаква насън и се буди по-рано, абе направо си реве и е доста нервен...дано отмине с тия 48 часа след ваксината дето се наблюдават! Praynig

Иначе сме дълги макарончета 72см и тежим 7500гр.
Имаме белег от БЦЖ-то и другия месец живот и здраве ни престои пак ваксина против Хепатит Б.

Много хубави снимки на мами и ебоци,бравос, дано добре да сте си починали!
Аз съм скапана от умора, нашия тати е болен и пак се подвизаваме с маскки край бебчо и тати е в изолатора-хола

Енджълайс, много хубави цветни снимки! И аз почти всяка година съм на флората, нали ми е роден този край..тази година пак бях...ама чрез твоите снимки

Мама Грета добре дошла! Hug Тук всички си помагаме с каквото и както можеме...и аз като тебе родих секцио с пълна упойка.

Клюки, ти се изгуби  bouquet, все мисля да те питам как си.

От днес бебчо хапна освен картоф, морков, целина и броколи, мисля да въвеждам след 3-4 дни и карфиол и после брюкселско зеле, а сутрин оризова каша безмлечна на Фризокрем.

Целувки на бебоците и всички болнички да оздравяват и мами и татковци!

# 264
Ей забравих да питам, мамите които ползват термо кани, какви са? И случвало ли ви си е да видите малко ръжда по дъното?
Ако да, бихте ли преварявали водичката на бебчо отново там?
Ако има мами с кани от инокс приемам предложения и реклами за марки и цени! Peace

# 265
  • София
Ей забравих да питам, мамите които ползват термо кани, какви са? И случвало ли ви си е да видите малко ръжда по дъното?
Ако да, бихте ли преварявали водичката на бебчо отново там?
Ако има мами с кани от инокс приемам предложения и реклами за марки и цени! Peace

Като се роди Йоанка мъжа ми купи един Филипс, страшен е... има иноксово покритие, реотаните са скрити, а има и филтер за водата защото нашите тръби са много стари... ръжда не съм виждала. Цената беше май към 80 лв в технополис... В началото мърморех на мъжа ми ще не е трябвало да си дава парите, като можем да преваряваме я в микровълнова, я на котлон, ама сега хич не съжалявам. Готвя с преварената вода заради гадните тръби... и се радвам че винаги ми е на разположение.

Аз от вчера почнах да поработвам малко от нас... да видим до кога ще издържа... ама един два часа сутрин докато малката спи не е много пък и са допълнителни доходи все пак...

Мони, много хубаво за работата.. все пак две седмици не са много, щом после ще ти се уреди постоянно място...

Дано всички болни бебета и мами да оздравяват вече...

Една мама питаше за Пентаксима... Аз го взех от Руски паметник, където Гери ме прати.. там имаше.. Аптека Цито тел 9533354, дано има.

# 266
  • София
Karil и Дени-много ви благодаря   bouquet
 За утре и аз  fingerscrossed
Лека нощ на всички мами и бебоци  smile3524

# 267
Карил, аз слагам Теа на седалката до мен като шофирам, с гръб към движението, добре закопчана с коланите.Така мога да я наблюдавам и ми е по-спокойно.Веднъж само я возих отзад, но не я виждах какво прави и ми беше притеснено.А и тя като е в колата си трае, реве само на светофарите, защото спирам.
Стискам палци за Дани  Praynig

Жени, радвам се, че си попаднала на човек.Дано и резултатите са добри  Praynig
Ейнджъл, дано оздравява Дарито от тези капки  Praynig Не знам дали може да яде банани мъничето  newsm78
Дребен, честита ви половин годинка  Simple Smile Аз за пътуването купих нова термокана, само за Теа.Нашата също имаше малко петънца по дъното и аз реших за нея да взема нова.Купих една мъничка на Тефал, че е по-удобна за пътуване.Вместимостта и е 0.8 л. и има филтър за водата, с покрит реотан.Струваше 60 лв. в Техномаркет.
Деничка, и аз мисля, че 106 не е нисък хемоглобин, но нека и педито да ти каже за твое успокоение.

И ние утре сме на консултация, та предполагам и нас ни чакат изследвания.Утре трябва да ни сложат последния пентаксим.Дано и този път нямаме реакция.

И сега да ви кажа нещо смешно за лека нощ...тази вечер моето гардже май направи опит да ме напсува  Laughing Както ми се ядосваше след банята, че я обличам, а тя е гладна и ме биеше през ръцете в един момент ми извика "ааааа ббаааа"  #Crazy  Laughing Явно много съм я ядосала  Wink

Лека нощ и от мен и утре чакам само хубави новини от всички, които сте на прегледи или провеждате лечение  Naughty

П.С. Предлагам следните заглавия за тема :
"Мляко, кашичка, пюренце хапва НОЕМВРИЙСКОТО детенце(чавенце)"
"НОЕМВРИЙЧЕТО на мама гука, смее се и шава"

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 23:57 от lightblue

# 268
Здравейте момичета  Hug

Липсвахте ми, два дни нямахме нет Sad

Грета,  добре дошла при нас  Hug Браво на твоето момиченце - много е сладка! Габи също още не се обръща и дори понякога като я сложа по коремче въобще не се мъчи  да стои изправена, ами си полягва  Laughing Аз също прочетох твоите постове и мога да те поздравя за борбеността и високия дух  Peace Наистина, както  e казала Karil, всяко дете е различно и уникално, а нашата работа е да обградим децата си с много любов и да ги подкрепяме, за да могат да покажат на света най-доброто от себе си. Аз поне вярвам, че света върви към добро. Исках да споделя с теб една информация, която държа в главата си и я пазя, за да мога да я споделя когато трябва и ако мога да помогна. Съвсем случайно попаднах чрез google на статия, в която пишеше, че японски учен прави пълни изследвания на деца с СД и разглежда поотделно историите на заболяванията в семействата им и открива, че в 80% от случаите, майките са имали гъбички. След лечение за гъбички децата се повлияват положително, дори много от тях почти се излекуват. Сега търся тази статия отново, за да мога да ти я изпратя, но без резултат - а тя беше доста обстойна, но аз я четох донякъде само Sad Ще продължавам да опитвам, а междувременно ти може да се консултираш с лекуващия ви лекар (разбира се, ако имаш желание, не искам да натрапвам нищо). Само незнам доколко тази информация е стигнала до нашите лекари, тъй като тези изследвания са правени много скоро.

Karil, дано при вас да се открие причината за алергията. Радвам се, че сте изкарали страхотно, аз също обожавам този край.

На всички ви пожелавам спокойна нощ и спящи бебоци   bouquet

# 269
Момичета, току що прочетох нещо доста обезспокоително!  #Crazy
Погледнете тук -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187497.0 Confused

Ей, аз повлияна от прочетеното, забравих да спомена, че преди половин година, по това време напъвах усилено!  Blush След 10-тина минутки, вече Дари се е появила на бял свят! Ех, какви хубави и мили спомени!  Heart Eyes Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт