Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка

• 10 050
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте красавици,
Честит рожден ден, Наде! на патерици С пожелания за здраве, късмет и скорошна смяна на мястото и декора на сериала и разбира се щастлив за теб финал  bouquet
Честита половин годинка на прекрасната Теа и чаровния Влади!  bouquet със закъснение Денем да огряват мама с усмивка, а нощем да я даряват с почивка!
Ивиче, Мишенце, благодаря за споделените прекрасни моменти!  Hug
Дени, да не те стряскам, но това хоро на което се хващате е с доста сложна стъпка... на мен ми отне почти година от идейния проект до разрешителното за строеж... / другата седмица може би ще имаме и покрив/  Търпение, търпение и още търпение... Желая ви безпроблемно уреждане на документите и в най-скоро време първа копка  Hug
 Карил, успешно приключване на сделката  fingerscrossed
Вчера бяхме на консултация - Георги е пораснал с 1см. и 250гр., има си всички ваксини по ЗК и за сега всичко е ОК да не чуе дявола
За сега сме заместили само едно млечно хранене. От 1 седмица Гого на обяд си хапва само зеленчуково пюре, а след обяд плодово или плодово +каша с десерт цица. 
Скорошно оздравяване на болничките  Praynig
Желая ви покойна нощ и сладки сънища  Hug

# 16
Една мама беше писала че се опитва да откаже своя бонбон от нощното хранене. Искам да и вдъхна кураж Praynig и да не се отказва. Ний никога не сме се храники през ноща, отказах я още в началото и това не е било причина за някакво страдание от страна на детето. Точно обратното- резултата е наспана и спокойна мама и бебе. Аз не съм съгласна с това че мамата трябва да стане като зомби и парцал и да се измъчва в името на какво??? Според мен нощното хранене е просто един каприз на детето не толкова необходимост
Ама всеки си знае искам още един път да отбележа че това е лично мое мнение.
Обикновено не взимам никакво отношение по тези теми от доста време, ама сега ще си кажа. Ето с това вече не съм съгласна - това си е мое лично мнение, не го натрапвам на никой надявам се. Но как може майка да слуша гладното и ревящо бебе през нощта и да спят спокойно и тя и то - това не знам как става, нямам и намерение да разбирам...
Ние не ядем нощем, и денем почти не ядем  ooooh! на минимум 4 часа яде през деня, но най често на 5. ПОлудях с това хранене.. не иска и не иска... плюва и реве..
Аз нещо май обърках нещата с тези пюрета. Започнах първо с морков и ябълка - 10 дена само това хапваше, после реших да и дам морков с картоф /половината пюре изяде/ така 2 дена обаче педито ми каза да се върна на първото за още 10 дена. не знам какво да давам и как да давам вече.
Не съм много компетентна (за сега  Mr. Green Mr. Green) за захранването, но навякъде където съм чела пише да се дава за 10 дни примено първата храна, след това в комбинация с нея (в товя случай картоф) въвеждаш и следващата. После след още 10 дни и трета и така се получава че на третата декада даваш 3 храни (примерно, ако на 10 въвежаш нова).
За сега сме заместили само едно млечно хранене. От 1 седмица Гого на обяд си хапва само зеленчуково пюре, а след обяд плодово или плодово +каша с десерт цица. 
Аз не мисля в началото да замествам цяло хранене...
[/color][/b]blag   май храненето нощес е голям проблем на много от мамите..Но не мисля, че е толкова лесно да се откаже бебето. Особено момчетата.
Аз с каките не съм имала проблем с нощтно хранене и се отказаха без да ги насилвам, но с Дани не мога. Не съм и пробвала, де. Само опитах да дам вода, но той след като я изпие не заспива, а продължава да реве, разсънва се ...и става една...ТАка че слушам в това отношение Цвети, която също е хранила Ран нощем до по-късно.
Peace Peace Peace Peace Peace

# 17
  • sofia
Една мама беше писала че се опитва да откаже своя бонбон от нощното хранене. Искам да и вдъхна кураж Praynig и да не се отказва. Ний никога не сме се храники през ноща, отказах я още в началото и това не е било причина за някакво страдание от страна на детето. Точно обратното- резултата е наспана и спокойна мама и бебе. Аз не съм съгласна с това че мамата трябва да стане като зомби и парцал и да се измъчва в името на какво??? Според мен нощното хранене е просто един каприз на детето не толкова необходимост
Ама всеки си знае искам още един път да отбележа че това е лично мое мнение.
Обикновено не взимам никакво отношение по тези теми от доста време, ама сега ще си кажа. Ето с това вече не съм съгласна - това си е мое лично мнение, не го натрапвам на никой надявам се. Но как може майка да слуша гладното и ревящо бебе през нощта и да спят спокойно и тя и то - това не знам как става, нямам и намерение да разбирам...
Борис до 2,5 г. пиеше нощем мляко. Като му избиха и последните кътници и спря да се буди, ноооо тръгна на ясла и пак почна нощем да се буди.....та най-отговорно заявявам, че от 3г. и половина аз не съм спала като хората.....все с него. До скоро ревеше, като го оставях на баба му, която вижда всеки ден (живее над нас). Та тя го е вземала веднъж да спи при нея, но аз го чух като си ревна нощес за млякото и пак бях събудена.....та до там с опитите.
До темперамент на детето е и будене и капризи и реакции.....ако стане, стане, ако не много важно, стискаш зъби и продължаваш.

# 18
Мамки лека нощ и от мене!

Нали съм тъпа и упорита пак ще питам:

При Д-р Драганов ортопеда във ВМА, ако сте ходили, колко време по-рано записвате час? Rolling Eyes

Аз също съм за даване на цица за успокояване на бебчо или когато му се доспи и милия не може, а иска, пак върши работа гърдата Peace

С елокома внимание, ползва се до 5 дни, аи е доста силен, аз веднъж ползвам и съжалявам, не му минаха пъпчиците а го мацотех рожбето напразно... Embarassed

Ей мами с бъдещи нови домове, Карил и Дени4ка де, завиждам ви благородно, аз съм израснала в къща и в тоя панел ми е ужасно тясно, той апартамента е голям, ама духа ми не се събира в него... Crossing Arms

Айде до скив и лека! Hug 

# 19
Ето снимките : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=126846&view=1&photo=1

П.С. Боил и Ема са много сладки, явно вече са готови за бира и картофки. /ей сега ще дойде времето, когато Виктор строго ще попита : "Ема, къде отиваш, с кого и в колко ще се прибереш?" А тя ще отговори : " Стига, де татееее, нали знаеш, че отивам с Боил на бирария, ще хапнем картофки, по 1-2 бири и си идвам"....

# 20
Lightblue вече ви е разказала за хубавата ни мини срещичка  Heart Eyes, Ивиче ще ви предостави доказателствен материал за пораснали бебенца и мами-сладурани. Hug Теа и Ваяна бяха издокарани като за модно дефиле, Мая сладичко спинка за радост на мама, а Ники окупира готината нова количка на Сашко, за да си изпапка първото пюре на тиферич... Mr. Green
 Съгласна съм с Жени - баткото го отказах от нощното хранене още втория месец, като давах водичка, но той беше кротушко и бързо отвикна. Смея да твърдя, че сега двамата с Ники сме спокойни и наспани хранени 2-3  пъти през нощта. Не виждам смисъл да го оставя да мрънка, да заплаче, да се разсънвам, да дундуркам, ако няма основателна причина за това / както е при Мариянка, която иска да отбие Ема, понеже й предстои пътуване през лятото/. Та си зависи от темперамента на детенцето и нервите на мама...
Снимките на Ема и Боил са страхотни!
Карил - тиква, тиквичка, карфиол, броколи, спанак...

# 21
 smile3501 на Дени за прекрасното оформление на темата
Ето го и Георги при половин годишните http://images16.snimka.bg/002703078-big.jpg
Жени, ние започнахме захранването на 4,5 месеца. До сега използвахме успешно плодовите пюрета / тиква, ябълка, круша, сливи/ с лечебна цел - борба със запека и се запознавахме с наличните зеленчуци - картоф, морков, червено цвекло, тиквичка, броколи. Георги сам показа, че е готов и желае захранването.
Снимките от днешната среща пред НДК са супер. А като гледах Ема и Боил и на мен ми се допи бирка с картофки  Laughing Големи сладури Пу Пу Пу
Желая ви покойна нощ и сладки сънища  Hug

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 00:58 от dil

# 22
 Добро утро,мили мами  bouquet
 Не съм писала  няколко дни,но пък ви чета редовно PeaceНещо ми е скършено,не знам защо....но няма да ви се оплаквам Cry
  Днес моята бебунка става на 5 месеца Grinning,Борис на София-също,Никола на kreo,Алесия на Бимба;-)Да са ни живи и здрави,както и всички останали бебчета Heart Eyes
  Днес ще започвам и захранването с плодови пюрета PeaceЧета,че повечето от вас за доста по-напред в тази област от нас Wink-цял месец давах на София само зеленчуци-картоф,тиквичка,тиква,броколи,карфиол и морков-чак на мен ми писна ooooh!Мисля да започна с ябълка и след това -круша;а след това?!?Гледам,че за след 4 месец на ХИПП имат и банан,сливи,праскова,кайсия.....Казвате,че са алергени,но не е ли алерген само обвивката newsm78Защото аз мисля като излязат на пазара тези плодове,да й беля и пасирам ThinkingИ така мисля да караме през този месец-само на плодови и зеленчукови/все още не мога да изместя изцяло обедното хранене-може 30 гр.мляко да направя,но малкото дяволче държи да си го изпие Laughing/.
   Това е засега от нас,
   прегръдки и целувки на всички бебоци Heart Eyes

# 23
ДОбро УТРо маМета!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
СОФИ, недей със тези притеснения!!
ВИЖ, другите мамини вълнения!! Всички веч сме изфирясали...
Някои сме кудкудясали Sick
Храним цяла нощ и ..нещо..
туй пък вече е зловещо...
на парцалчета приличаме..А
 спокойствие обичаме.. Sad
Но каквото ще да става Whistling
ПАк ще има СЪН ЗА НАС!
НОЕМВРИйката корава!!
се доказва всеки час - кърми ОЩЕ, гири вдига,
даже коди на масаж,..тъй че СОФи,
БЪДИ ЩАСТЛИВА пожелавам ти КУРАЖ!

Снимките разгледах първо..и харесаха ми
..много ясно..
във градинката огромна...ЗА НОЕМВРИйска красота е ТЯСНО!

ДРЕБЕН, ..на Драганов ти звънни, че часа при него си върви
месец занапред, със талон - безплатно е, чакаш...всичко е наред.
Ако искаш още днес,
можеш час да вземеш,
двайсПЕТ кинта ще дадеш
няма месеци да дремеш..

За зеленчуците ви чух,
пак ще пробвам аз да давам..
Може да сваря пюре, чушка даже аз да слагам..
разни хубави неща,
що не взема да опитам
...... newsm78АЛА нямам време аз...
Все на ХИП-чета налитам.

УТРЕ ТРЪГВАМЕ - ДВА ДНИ
да направим си ПОЧИВКА
на РИБАРИЦА с чаветата
ний ще пробваме чеверметата..
Имало басейн в хотела,
механа, и диско-барче... Joy.
ОХ  Hug Hug Hugочаквам я отдавна!!!
аз и моето другарче Joy Joy Joy Joy

# 24
  • Ботевград
Деничка прекрасна тема
 Two Hearts txtloves newsm76 Two Hearts  Kissing Heart  love001 smile3525 newsm51 dazzler1 newsm18  Party Time Tada  Hands Clap Flowers Sunflower Flowers Rose Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover newsm81 baloni lovekiss Flowers Bouquet dancing

Карил пак № 1 във форма  newsm74
Приятна почивка ти желая  family 1swing  Nature Sunny  Nature Sun With Face photo newsm49 babydust7 и много те моля после да разкажеш за почивката, ние също планираме това лято да заминем за някъде, но за сега сме на етап събиране на оферти  Hug Разкажи моля те после има ли хубавки условия за чавета   bouquet

Ние нощем също не хапваме, последно хранене 21.00 и после сутринта към 7.00 чак  newsm44

# 25
здравейте - на мен и на Мишо от градинки и разходки не ни е останало време, а през останалото гледаме да се изгладим и посготвим.

вече малко повече от седмица въвеждаме картофеното пюре и два дни си яде повече от 100 гр на око според мен. после си сръбва малко кърма, за не е капо! още 3-4 пъти и ще сложа и друг зеленчук. Аз обичам да готвя и не съм давала досега купено пюре, но си е малко не толкова мацане, колкото време изисква. пробвах няколко дни варих картофа на пара, но отнема повече от час - в това хубаво време!!!

много искам да дойда на някоя среща някой път, но не бях прочела за НДК, а предишните предложения за Младост и студград са ми много далече.

Вчера снимах цял следобед из Западен парк - много е красиво! няма разните неща, на които даваш пари в Южния, а си е гора, много и различни дървета, вчера насадиха цветята и като цъфнат и алеите ... В неделя, с много деца от квартала бяхме в градинката на народния театър - тайм имаше празник по случай Деня на земята и ми вързаха на количката "априлка" - бяло-зелена мартеничка и ми заръчаха да я закача на място, което ми харесва и не искам да се променя. Тъй като нашето ходене в Рибарица пропадна (!!! завиждам благородно на отиващите там!!!), аз реших, че не искам парка да се пормени и застрои и си вързах там априлката! Все пак едно кафененце няма да ни е излишно и да разкарат старите постройки, сега функциониращи като тоалетна за неособено придирчиви граждани. А, и тоалетна си ни трябва!

От вчера имам фотоапарат - купихме го януари и само седмица работи и оттогава е по сервизи. Много се изнервих, звънях в Комисията за защита на потребителите, но накрая си го взех, не ми се водят битки, а искам да си снимам мишлето, което два месеца остана незаснето! Но трябваше да им сритам -- на пентаксите .... монго ме е яд и на мен!

В тази връзка, някой да ми обясни, моля как се качват снимки - аз веднъж уж качвах, а после - албумът празен! Регистрилах се навсякъде, вече пароли не помня....

хайде, хубав ден и дано да постихне вятърът!

Карил, много е гот да говориш в стихове! благодаря за усмивката!

# 26
Весе, Наде, Рени, Мони - благодаря ви за зеленчуковите отговори  Laughing

Блак, и аз да кажа - надали нощното хранене винаги е каприз. Да, може детето да свикне с такава среднощна закуска, но когато е на кърма не бих рискувала да се опитвам да го залъгвам - тогава то си "заработва" храната  Mr. Green

pebble, сигурно не иска картоф, защото морков и ябълка му е било сладко и сега му се струва не толкова хубаво. По този повод - защо смесваш плодовете и зеленчуците? Предполагам не е фатално, ама ...Аз нали смятам уж първо зеленчуците, после каша и плодове..Детето уж да прави разлика. Като ми дойде на главата ще се отчета как върви "плана"  newsm78

карил, да си починеш доволно и чакаме пътепис!

ечи, отиди на snimka.bg и на вход въведи noemvri с парола 12345. Във всеки от албумите имаш опцията добави снимка и тогава избираш съответната снимка от компютъра си...следваш инструкциите и т,н,

# 27
Да се запиша и аз в новата тема  Simple Smile
Бързам да се похваля, че вчера водих Моника на ортопед и всичко е ОК  Peace Разпитах го надълго и широко - обясни ми, че несиметричността на гънките е показател за задължителна консултация с ортопед, което не означава, че има проблем (както е при нас). Оттам нататък той преценява дали има нужда от ехограф или рентгенова снимка, за да установи сериозността на проблема. Каза, че напоследък все повече бебета са с този проблем, по-често се случвало при седалищо разположените бебета.
Карил, свежа рима за започване на деня  Hug

# 28
  Пюрето от ябълки го хапна охотно Wink,така се облизваше и дърпаше ръката ми,че се чудя дали да не й дам и следобяд newsm78Досега й дадох 2-3 лъжички Thinking
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116670&photo=20
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116670&photo=21
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116670&photo=22

# 29
Момичета, едно бързо и спешно питане имам към вас. Сутринта без да искам капнах една капка Вигантол в очето на Дари в бързината.  Sad Оченцето й сълзи отвреме навреме, но не е зачервено. Видимо не се забелязва някаква реакция. Може ли да погледнете листовките към капките (моята я изхвърлих  Close) и да прочете дали пише нещо за подобни случаи?
Благодаря много предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт