Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка

• 10 222
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Хей, момичета! СТрахотни снимки от срещата пред НДК. Като гледам спокойно можете да оставите Теа и Ваяна да си побъбрят, а пък вие да си свършите някоя работа или да пиете кафенце без да ги притеснявате. Ех, големи ни стават вече децата. Wink.

Почерпка и от нас за нашето 5 месечие newsm38

Кръщенето мисля да го направя като Ники стане на 1 годинка или малко преди това в някоя малка църквица или манастирче край София, защото чакам кумата ми всеки момент да роди и ще трябва да поотраснат малко. Пък и имало поверие, че детето трябва да се кръсти до 1 годинка, ама не знам защо. Ще питам и ще ви кажа.
Миналата година присъствах на едно кръщене в Драгалевския манастир и останах много разочарована. Нещо като ритуалните зали в София. Кръщенето трае не повече от 10 мин и при това по две деца наведнъж. Докато първото още не е свършило роднините за второто вече влизат, шумят и става голяма лудница. Затова приемам всякакви идеи за околностите на София.

Озъбването продължава. Веси1 честито и на вас.

Ейнджи, Не се притеснявай. Просто промий оченцето с физиологичен разтвор.

Мина напълно е възможно кърмата ти да е намаляла от диетата и затова да се будите нощем. Аз бях 3 дни на диета и кърмата ми намаля, но Ники не се будеше нощем. Започнах да го кърмя по още 2 пъти,  като общия брой на храненията стана 7 и след два дни нещата се оправиха. Сега отново се връщаме към 5 кратно хранене.

# 46
  • у дома...
Здравейте от нас!

Ани в момента сладко спи, че трябва да събира сили за довечера - нали мамината трябва да злинуе заради зъбите...
Вчера някоя от мамите беше писала, че може да даваме и пасиран пресен банан. И аз нали съм майка авантюристка реших да пробвам... До сега Ани никога не ми е правила толкова отвратена физиономия... Та след третата лъжичка и дадох купешко пюре с банан! Лапа та се нетрае... А днес за първи път и дадох червено цвекло - първо миришеше много апетитно, второ Ачето излапа с такъв кеф порцията си, че май няма да има за утре...
До сега съм дала: картоф, морков, тиква, чушка, тиквичка, карфиол, грах, зелен фасул, броколи и червено цвекло. И копър, магданоз и праз. Чудя се какъв нов зеленчук да дам?  newsm78
Ани я кръстихме още през януари. Службата беше в църквата в Драгоман и беше страхотна - по всички канони. А голямото събиране ще правим на първата годинка на Ани.

# 47
  • sofia
Миналата година присъствах на едно кръщене в Драгалевския манастир и останах много разочарована.
По тоя повод да кажа, че Борис го кръстихме в една църква в Овча купел 2, а самият свещеник обслужва и църквата в Чепинци. Беше много хубаво, ама такава лудница, че накрая забравихме да платим на попа  Crazy
Целия ритуал и настроението зависят от свещеника най-вече.

Наде, тя твоята госпожица е отдавна захранена и не виждам проблем да й даваш сурови плодове (то не че има много избор в момента).

# 48
  • у дома...
Весе, и аз не виждам проблем, ама Ани не е на нашето мнение. Личицето и изразяваше смесица от ужас и отвращение. А готовото пюре го папа... Чудя се дали няма да имам проблем когато лятото има повече плодове, дали Ани ще иска от тях или ще си караме на пюрета...

Мамета, колко са дълги стъпалцата на бебоците ви? И проблим ли е ако обувките и са по-големи? Щото това бяха най-малките които намерих, а са  и големички...

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 15:24 от Надя Велинова

# 49
  • София
Не е проблем да са големички обувките, тя нали не се изправя още. Като проходят е много важно обувките да са по мярка!

# 50
  • София
   Не исках да се намесвам в спора за нощното хранене, но не мога да се стърпя. Децата са различни, с различен темперамент. И мамите, които имаме повече от едно чаве най-добре разбираме това.
Синът ми се будеше често нощем плачейки до около 2 годишен и нищо друго освен хранене не го успокояваше. За сметка на това Ивет е спокойно бебе. Има нощи когато спи по 9, че понякога и повече часа.
   Ето един цитат от последният бр. на сп. "По здрави":
"...Децата, тероризиращи мама и татко по малките часове, израстват здрави. Дори съществува теория, че това е природен механизъм, свързан с безопасността на детето. В невръстните си години то е свръхуязвимо и с честите си пробуждания сигнализира, че с него всичко е наред. ..."
   Неискам да засегна никого. Hug

# 51
  • София - Дианабад
И аз видях трите ноемврийчета в сп. "Мама" и много се зарадвах Grinning.
Идеята на Мони наистина е чудесна за публикуването на колажа. Предлагам ви да опитаме най-напред в сп. "Кенгуру" - струва ми се, че има нещо общо с BG-Mamma и ще стане чудесно.
За кръщенето, ще ми се да е колкото се може по-скоро, но се чудим къде - в София в църквата на Семинарията, в Клисурския манастир или в Кюстендил в една църква "Св. Мина"?
За нощното хранене - и аз смятам, че си е до дете, а също и до период. Но не може да става и дума за КАПРИЗ - ТОВА Е АБСУРДНО ЗА ТАКОВА МАЛКО ДЕТЕ. На този етап децата се водят единствено от потребностите си, от това, от което имат нужда. Никого не задължавам с мнението си.
Иначе ние много харесваме пюрето, днес й добавих и морков към картофчето и сякаш го хареса още повече. Досега й правех домашно, но ще трябва да й взема готови за голямата екскурзия из Родопите в почивните дни. Дано да й харесат, че иначе ще трябва да направим пауза, няма къде да й готвя.
 Heart Eyes

# 52
  Ние се върнахме от консултация-София вече е 6.700кг. и е дълга 65 см. WinkОт 2-ия месец насам е много постоянна в качването-по 700 гр. месечно,ни повече,ни по-малко GrinningПедито каза да започвам с кашите и ми препоръча тези,на Фризокрем-с ориз и царевица-не повече от 3 пъти седмично;питах я за кашите на Милупа/много мами ги хвалят/ и тя ми каза,че в тези на Фризокрем се съдържат по-малко въглехидрати-нямало нужда от повече калории ThinkingТези от вас,които дават вече каша,каква марка купувате,и забелязали ли сте "скок в растежа" на бебчовците?Каза ми също да НЕ давам пресен банан,а само от пюре;мога да давам пюрета от кайсии,праскови и т.н.-едва след 6-7 месец-пресни!
  Нахока ме малко Embarassed-"защото София не се обръщала и не била много подвижна" Rolling Eyes-да съм увеличала гимнастиката и масажите....то,вярно,че покрай тези целодневни разходки кога да правим гимнастика ooooh!Вие всеки ден ли им правите?

# 53
  • sofia
ooooh!Вие всеки ден ли им правите?

На Борис съм му правила 10-тина пъти, на Теди нито веднъж  Simple Smile

# 54
  • София
за кръщатето- и аз съм чувала, че е по-добре да е до 1 годинка на детето, за това живот и здраве ще е лятото в манастир.

Не е проблем да са големички обувките, тя нали не се изправя още. Като проходят е много важно обувките да са по мярка!
Съгласна съм.

Честити месечинки Tada

goris, синът ми е кръстен в манастира, който се намира над кюстендилското село Граница-"Св. Мина"

# 55
Здравейте, момичета. Ние днес следобед сложихме третия пентаксим. Дано всичко тая нощ е наред! Следващия месец е хепатитът, нали?
За кръщавката - аз бях решила детето да се казва Иван или Ивайло и бях си нарекла, че закрилник ще му е Св. Иван Рилски, но бебо се роди не на 18 ноември, а на 8 ноември- на Архангеловден, и го нарекох Михаил. Затова ми се иска поне кръщенето да е в Рилския манастир. Иначе ние с половинката си обичаме Бачковския манастир и редовно се отбиваме там. Мъжът ми е кръстен там, баща му е от Бачково. Аз самата се кръстих късно, вече доста големичка в Смолян - на Цветница в църквата "Св. Неделя" в кв. Райково. Недалеч от храма, който е много стар, турците са изклали големците на селото. От една страна е хубаво детето да е кръстено рано, от друга страна казват, че ставаш християнин, когато съзнателно го поискаш... А за такова желание, което да ти дойде отвътре, трябва да си осезаемо по-голям ... Praynig
За захранването - аз захранвам трети ден с тиква и картоф, комбинация на ХИП. Първите два дни по една лъжичка едвам изяде, накрая ревеше и търсеше цица. Днес омаха четири лъжички, научи се да отваря по-широко устенца, както му показвам, но накрая пак потърси цица. Определено днес по-добре се справи с манджата, не избутва така с езиче, както в началото. Но почти не капнах мляко, защото целта е не да го изядат задължително, а да ссвикнат да ядат и по-гъста и твърда храна. Утре смятам да му дам половин бурканче, ако поиска. И вдругиден ще мина на тиква с морков или на картоф с морков - на принципа един познат, един непознат зеленчук. За броколите специално моето педи каза, че докарват газове и е по-добре по-късно да се дават. Пак по нейн съвет - плодовите пюрета се давали десетина дни, след като е захранено бебето със зеленчукови. Да са живи и здрави днешните месечковци!

# 56
Много ви благодаря, момичета! Не знам какво щях да правя без вас!   bouquet Първоначално доста се уплаших, докато не прочетох какво сте ми написали.  Hug Промих очето с водичка и физ. разтвор, засега няма нищо необикновено и притеснително.  Praynig
Мишенце, страхотни снимки сте направили в Париж.  Peace Никога не съм ходила там, а имам огромно желание. Завършила съм френска гимназия и някак все едно обичта към този град ми е вродена.  Crazy Измежду всички забележителности в града, най-много искам да посетя Сакре Кьор, катедралата е уникална и достолепна.
Видях, че си била със сленг на разходката. Дари много обича да стои по този начин, но в кенгуру, а вече коремчето й излиза отвън и след като те видях, се чудя дали да не си ушия едно подобно. Твоето купено ли е или ти си го правила? Би ли дала малко повече подобрности.  Simple Smile

Ох, Дарито се разплака, щях да пиша още, но по-късно ще да е ...  ooooh!

Още веднъж сърдечно благодаря за бързите и компетентни отговори!   bouquet

# 57
НАДЕ, твоя ангел е с по-богато меню от мойто, бе Joy
ох аз съм се насмела ...не тръгвам утре, а вдруги ден. ooooh!
ние излязохме късно днес но добре се разходихме в квартала.
            сега ще сготвя вечеря...и ще си поиграем с Дани..

ЛЕКА НА ВСИЧКИ!!  bouquet

Момичета, с РЕНИ си говорихме по скайпа, и споделихме, че НЕ ДАВАМЕ ВИГАНТОЛ , а ВИЕ newsm78 newsm78 newsm78 newsm78аз съм така от два месеца сигурно newsm78 така реших, макар че Педи вика да давам по капка.

# 58
 Karil,а на мен педито ми каза да увелича на 3 капки,защото ръчичките на София били потни Rolling Eyes

# 59
Поразходихме се и ние, ама малко съжалявам - голям вятър се раздуха... Sad Аз все още давам Вигантол, и то по 2 капки. Педи каза да давам до второ нареждане, ама то кога ще бъде, като не сме ходили на консултация от близо 2 месеца  newsm78 Все така се получава, че Моника я е сополива, я навън е студено...А при нас на консултация не се допускат бебета, ако има някакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт