Банята - тема 51

• 14 829
  • 382
  •   1
Отговори
# 375
Не се закача за тавана стоманеното въже, то си е захванато за основата на полилея. Целта е да не виси цялата тежест на кабела, защото даже и да има стопер, все пак има граница. Въжето върши същата работа като синджира.
Например сега в трапезарията имам полилей с три тънички стом. въжета, един кабел и шест лампи. А вече основата как ще се захване за тавана зависи от модела на лампата и от майстора. Аз моя го карам да хваща здраво, ако се налага преправя, добавя, но искам да са здраво захванати.

Където и да се сложи траф, кабелът от него до лампата ще се вижда и трябва да се вкопае. Даже и в шкаф наблизо да е, пак трябва да се вкопае, само в окачен таван или в основата на лампата може да е без кОпане.
Питайте ме мен, аз опънах сигурно 100метра кабели за лед. Щото открих лъскавите картинки в пинтерест след като беше минал техникът на строежа и вече имаше мазилка.😆
Моят ел техник понеже бачка през седмицата, казваше откъде докъде да ги опъвам, аз чуках, пуках, кОпах и в събота и неделя той ги свързваше. Нямам грешка, всичко свети, каза, че ше ме вика да му помагам. Над спалните, под спалните, в гардеробите, под всички висящи шкафове вкл. и в баните, в нишите в баните, в корнизите в стаите, каквато снимка ми хареса-  прекарвах кабел. 😆
Но това се прави преди шпакловката.

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 15:44 от Чи лу

# 376
Е, разбрахме се най-накрая Laughing

Основата на полилея, онова там горе при тавана - дали ще е конус или някакъв паралелепипед, трябва да се закачи някак (стабилно) за тавана, т.е. за плочата (бетона), не за ГК на окачения таван. На кабел бих пуснала да висят само 1-2 крушки.

А ИИ наистина дава странни отговори понякога.
Скрит текст:
Преди година-две го попитах колко е завършил мача по волейбол-мъже САЩ-България на Олимпиадата в Атланта (за който знам колко е завършил - 3:2 за нашите, в резултат от който мач американците отпадат от елиминационните кръгове. Отговорът на ИИ беше, че САЩ не са играли с България на Олимпиадата в Атланта. Laughing И ми даде линк за отбора на САЩ по волейбол-мъже на тази Олимпиада.

За момента мисля, че отговорите му са на база най-разпространени твърдения в нет-а. А всички знаем колко глупости се пишат по форуми и социални медии. Т.е. не мисли, не сравнява с "истината".

# 377
В темата" замени ли ИИ форума " обстойно коментираме този въпрос.
ИИ не мисли.
И не вади правдиви резултати,  ако не знаете как да го питате и настроите.

# 378
Е, явно ние сме тъпите, щом не знаем как да питаме.

# 379
Като си купим нов вид машина/ даже да сме ползвали преди това подобна/, първо се запознаваме с упътването.

# 380
Като си купим нов вид машина/ даже да сме ползвали преди това подобна/, първо се запознаваме с упътването.

Не съм съгласна, изобщо не е вярно.
Първо я включваме и после сядаме да четем защо се е прецакала Wink Wink Wink

# 381
Joy
А, ако се сглобява нещо- чак, когато останат части накрая!
Евентуално...

# 382
А винтове и гайки винаги има резервни, но не пречи да направим втори дубъл.

Общи условия

Активация на акаунт