Например сега в трапезарията имам полилей с три тънички стом. въжета, един кабел и шест лампи. А вече основата как ще се захване за тавана зависи от модела на лампата и от майстора. Аз моя го карам да хваща здраво, ако се налага преправя, добавя, но искам да са здраво захванати.
Където и да се сложи траф, кабелът от него до лампата ще се вижда и трябва да се вкопае. Даже и в шкаф наблизо да е, пак трябва да се вкопае, само в окачен таван или в основата на лампата може да е без кОпане.
Питайте ме мен, аз опънах сигурно 100метра кабели за лед. Щото открих лъскавите картинки в пинтерест след като беше минал техникът на строежа и вече имаше мазилка.😆
Моят ел техник понеже бачка през седмицата, казваше откъде докъде да ги опъвам, аз чуках, пуках, кОпах и в събота и неделя той ги свързваше. Нямам грешка, всичко свети, каза, че ше ме вика да му помагам. Над спалните, под спалните, в гардеробите, под всички висящи шкафове вкл. и в баните, в нишите в баните, в корнизите в стаите, каквато снимка ми хареса- прекарвах кабел. 😆
Но това се прави преди шпакловката.