Банята - тема 51

• 22 442
  • 564
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Може би над тоалетната чиния да се сложи бойлера и вода да се вземе от водомерната шахта .от лампата няма как да се вземе ток.

# 526
Бойлерът иска отделен токов кръг с мощен автоматичен прекъсвач и дебел проводник. Не може да се вземе ток от лампата, абсурдно е. Освен това е нужна и дефектнотокова защита, иначе е опасно за живота.
А ако не са прокарани тръби е нужен голям късмет за да се избегне къртене.

# 527
Доколкото разбирам вода може да се вземе, но ток не.

Minerva, вие откъде взехте ток, без да се кърти?

# 528
Ел техник да каже. Но бойлера е голям консуматор. При мен взеха ток от таблото в коридора и в банята го сложих в кабел канал на ръба на плочките. Имаше 20 см къртене до банята за жицата.

# 529
На стената има контакт. Не може ли от него да се вземе ток?

# 530
  • София
На стената има контакт. Не може ли от него да се вземе ток?
зависи къде е вързан контакта.

# 531
Значи трябва ел техник да погледне и да каже

# 532
Здравейте, бихте ли ми препоръчали изпитана, водоустойчива врата за баня, която ще се пръска и мокри при всяко къпане? Банята е малка и няма място за параван... Предлагаха ми алуминиева, но търся и други варианти. Ако има някой в темата, ползващ врата в такива условия и е представяща се добре във времето, ще съм благодарна да сподели отзиви!

# 533
  • София
За мокреща се врата няма варианти, освен алуминиева. Но изпълнението им вече не е като отпреди 15 г, много добре изглеждат, точно като таблена интериорна врата. Вторият вариант е крило с две лица - отвътре алуминиева, обикновено със стъклено или огледално покритие, отвън - като интериорните, но гладка, няма варианти на фрезована примерно.

Последна редакция: пн, 24 авг 2026, 12:33 от sofyia

# 534
  • густо майна Филибето
Аз съм с чамова врата, и дърпам пред нея завеса. Зависи дали Ви се струва приемлив вариант пред това да се сменя врата.

# 535
Имам опит с двулицева, от едната страна е със специално покритие, от другата страна е същата като интериорните. Имаме душ кабина, но адски близо до вратата и се мокри. На самата врата нищо и няма, обаче ела да видиш касата в долния ъгъл... Смяната беше преди около 15 години, като 7 от тях е живяно в този апартамент. Ако сега сменях вратата задължително щях да сложа алуминиева с десен като на интериорните, има избор на цветове и имитират фурнир.

# 536
  • София
Точно това се канех да обясня и аз - крилото е водоустойчиво, касата -не. Вратата като цяло е точно два пъти по-скъпа от базовите.
Понеже и ние сега сме на тема врати, рискуваме и слагаме обикновени интериорни и на баните. Но душовете са в другия край, няма начин да се мокрят вратите. Въпреки това ни предупредиха, че след 5-6 г ще се раздуят. Имаме прозорци, вентилатори, а за зимата и подово, така че ще видим.

# 537
Няма да се раздуят, ако ги лакирате добре от задната страна, а най-вече отдолу. Оттам навлиза влагата. И после запечатайте със силикон между касите и плочките.

# 538
Здравейте, имаме една миниатюрна тоалетна, на която ни се иска да направим ремонт, но искаме да е възможно най-бързо и с най-малко цапане. Та, спряхме се на стенни панели от Домко. Какво гледах, какво не гледах, реших, че цената е на брой 🤦‍♀️, да де, ама се оказа, че била на квадрат. Има ли някой, който да е правил помещение с подобни панели и заслужават ли си - супер малка тоалетна ще излезе към 350€?

# 539
Стените какви са? Ако са хубави и равни можете да я направите с мушама. Говоря от опит.

Общи условия

Активация на акаунт