Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 10 295
  • 348
  •   1
Отговори
# 345
Включвам се и аз, бях ходила на ангиолог за доплер и тя сама спомена, че идвали пациентки с терапия през ден и за нея това не било адекватна терапия. Аз конкретно не съм била на такава, но просто тогава стана на въпрос и все пак може да е полезно. Доколкото знам хематолозите, или поне такива, с които аз съм се консултирала не изписват подобна терапия, така че аз бих се доверила на хематолог. Доколкото знам Русев е имунолог, не съм ходила при него и не омаловажавам труда му или експертизата му, но все пак.

# 346
  • Sofia
Да, Русев не е хематолог. Той "стана модерен" преди години. Тогава все още тромбофилията не се взимаше много под внимание и нямаше много хематолози, които работят с бременни.
Той беше един от първите, които започнаха да изписват подобна терапия при бременност. Но да, терапията през ден не е много адекватна.

# 347
Благодаря ви много, а Доби, още от положителен тест ли си с фраксипарин и аспирин/ натаспин. Аз съм на преглед при АГ след 5 дни да види има ли нормална бременност, но ще слагам фраксипарин, дано хематоложката ми отговори скоро Simple Smile ще включа натаспин вечер.
Да, от + тест съм на Фракси/Клексан 0.4 и Аспирин протект.Аспирин пих месец преди да забременея ( подготвях се за ЗЕТ,но стана спонтанно) Последният месец редувам Аспирин и Натаспин, заради повишен фибриноген. Скоро ще пускам нови изследвания,за да видим сега стойностите какви са.

# 348
Hoaxy, тази стойност е в норма за втори триместър (виж на първа страница има линк със стойности при бременност). Досега само на Лина съм виждала да дават и референтни при бременност като пуснеш изследване.
Пуснах преди това в друга лаборатория и излезе 4.33µg/ml с референтни стойности по време на бременност 21 - 29 г.с 0.30 - 1.70; Това са и данните, които съм пратила на хематоложката.
За всеки случай пуснах и във втора лаборатория и днес излезе този резултат, който според първа страница е в нормата. При преобразуване ми излиза първи резултат 4330ng/ml, а втори 881ng/ml, което си е голяма разлика, а пък са взети с разлика 3 часа. Кондева е сложила в Healee, че ще е активна в понеделник сутрин и тогава ще ѝ пиша и с втория резултат да видим.

Общи условия

Активация на акаунт