Държите ли децата ви да са висшисти?

• 6 619
  • 173
  •   1
Отговори
# 90
  • София
наште никога не са ме натискали, изборът да уча висше си беше мой
не, не държа децата им на всяка цена да имат висше, държа на това да са щастливи
пък и не могат всички да бъдат висшисти в  крайна сметка Grinning

# 91
  • в ябълковата градина
Държа да имат добро образование и хубава професия!

# 92
  • София
Да, задължително и без грам съмнение.
В България, Москва, Китай и навсякъде, но ВИСШЕ!

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 14:13 от Zanda Ksurik

# 93
  • При хората, които обичам
Аз съм се изказала вече, но Zanda Ksurik ме провокира.
Не мога да кажа, че ще имат висше на всяка цена. Ако цената е непосилна за детето ми? То е ясно, че ССФ не може да роди деца, които да не са интелигентни над средното, но я си представете, че въпреки хвърлените пари за уроци, ежедневното майчино мрънкане "Трябва да учиш, трябва да учиш...", това дете не успее да влезе в университет. Или, по стечение на обстоятелствата, влиза...Но пък е видно, че не му е мястото там. Тогава?

# 94
Бряяяях, само вишисти тука...  Майка ми и баща ми (и двамата инженери и преподаватели, тате чак и доцент стана) изобщо не можеха да си представят, че е възможно детето да не учи висше. Да ама то е твърдоглаво и реши, че е по добре да има занаят... И така вместо СУ завърших Зъботехника. Тогава беше средно-специално. До ден днешен смятам, че съм постъпила правилно. Години наред този занаят ме е хранил, и в България, и в чужбина... Сега работя друго, но ако недай-си-боже се наложи, знам, че занаята пак ще ме спаси.

Така че, малкият калпазанин сам да си решава какво иска.
Единствено езици ще го карам да учи и с бой ако трябва. Аз знам 3 освен български, и мисля че от тях съм имала повече файда от колкото бих имала от диплома за висше.

# 95
Не, не държаха родителите ми. За тях това се разбираше от самосебе си.  Mr. Green Никога дори не ми е хрумвало да приключа образоването си с 11 клас.  Crossing Arms

По същия начин /до някъде/ разглеждам нещата и с дъщеря ми. Ако не се окаже, че има заложби в област, в която не й е нужно точно висше образование като да стане готвачка или актриса или... каквото там.

И моите така.  Mr. Green Да, очаквам от децата си да проявяват непрекъснат глад за знания, усъвършенстване и себедоказване.

# 96
smetana, у нас бе нещо много подобно. Разбирам те и съм съпричастна  Mr. Green , както и сестра ми, която има нещастието да не влезе при първия опит.

# 97
  Ако не станат професори ще ги изгоня от нас. #Crazy

Не ,не държа да са с висше образование,но ако го имат сигурно ще съм много горда.Не мисля ,че образованието прави човека .Дава му много нови запознанства,знания / малко е под въпрс с нашето образование/ и по- добра среда,но не е гаранция за успех.Искам децата ми да успеят в живота -да се занимават с това което им харесва и да са удовлетворени.

# 98
Да, държа да има висше образование. Не ми минава през акъла, че може да няма.
В моето семейство не е стоял въпросът ще ходя ли в университет или не. Откакто се помня, винаги съм живяла с мисълта, че на 19 ще замина да уча в София. Така и стана. У дома и примерът бе много ярък - майка ми има 3 висши образования, татко - 2. Пък и аз съм ученолюбива...
Не съм настигнала родителското тяло засега. Имам едно висше - "Журналистика" в СУ, второто ("Социология") ми дотъпя и го зарязах. Мисля, че ще уча още. Искам нещо по-различно обаче. Доктурантура смятам да направя, но много ми се следва нова специалност. Сега бих избрала "Философия", "American studies" (в чужбина), в краен случай - "Психология".

# 99
Много ми даде висшето образование. Най-вече среда, отношение към живота и хляба в ръцете, разбира се. Не бих сменила университета си с никой друг. Много веселба и купон, но и голямо четене падна Grinning
 Simple Smile
Да и  знаете ли защо, защото 40 процента от студентите са неграмотни, неподготвени и да не кажа глупави, но изживяват най-прекрасните си мигове във ВУЗ. Искам да кажа, че според мен всеки човек трябва да изживее това - да бъде студент. Е не,че искам да  влизат всякакви неподготвени хора и връзкари, но това няма как да го променя и за това искам и моите деца да са там, но със знания.

# 100
Аз съм се изказала вече, но Zanda Ksurik ме провокира.
Не мога да кажа, че ще имат висше на всяка цена. Ако цената е непосилна за детето ми? То е ясно, че ССФ не може да роди деца, които да не са интелигентни над средното, но я си представете, че въпреки хвърлените пари за уроци, ежедневното майчино мрънкане "Трябва да учиш, трябва да учиш...", това дете не успее да влезе в университет. Или, по стечение на обстоятелствата, влиза...Но пък е видно, че не му е мястото там. Тогава?
Да, при тия обстоятелства, ще го "бутаме" някъде. Но всяка от нас говори за собствените си деца. Предполагам. Моите са (за сега само едното) много умни. Ми няма да мирясам докато не изучи. Не, че пък трябва някой да я кара де.

# 101
Да ще държа да има.

# 102
Уча в момента и то в уж най-престижния университет -СУ-уж престижна специалност-пълен фарс.И не не държа на всяка цена да имам висшист4ета...Майчинството ми даде много повече,
що се отнася до знанията-имах страшен късмет в гимназията.

# 103
И не не държа на всяка цена да имам висшист4ета...Майчинството ми даде много повече...
....

тоест, държиш да станат родители

# 104
Държа да стане добър и пълноценен за себе си и обществото човек.

Общи условия

Активация на акаунт