Овен и Телец с рогата напред, през АПРИЛ ще ни будят нощи подред!

• 13 911
  • 238
  •   1
Отговори
# 165
  • Попово
благодаря ви момичета,
аз да ви се оплача при нас валя дъжд и днес си останахме без разходка  Sad но за сметка на това утре сме на природа... смятам да намажа бузките с крем здраве преди да тръгнем Rolling Eyes

# 166
и аз благодаря за поздравите!
Аз ползвам един прах, който свекърва ми поръча от Щатите, обаче 2 кг.са 60 лв. #Crazy
Не бих дала толкова пари, ама свекърва ми ги даде.Сега като свърши мисля и аз да мина на Сано или на Персил сензитив.
Да, и Томи будува мирен, обаче иска внимание и да му се говори, понякога и музиката върши работа, той отдавна си слуша SADE  и smooth jazz естествено.
Момичета чудя се вече кое е по-добре-меки или препълнени гърди.Скоро гърдите ми бяха омекнали за 2 дни и се ошашках, че ми намаля кърмата.Почнах яко течности и пак станаха напрегнати за цедене.Обаче така винаги попадам в порочния кръг на хиперлактацията, колкото по-пълни толкова повече цедене и съответно производство на повече мляко.А и като са твърди и пълни бебо не може да захапе добре.Май трябва да си установя средно положение и да регулирам с течности.

# 167
  • гр.Варна
Здравейте
Някакви новини от денисимо,че все за нея си мисля.......... Thinking

# 168
Привет!
Разхождам Мия в градската градина, така че ако някоя от вас има път натам - ще се радвам да се видим! Още малко да попорастне и ще ходим до парка Заимов. Борисовата градина не ми е много приятна, но ми е близо и долната част, където беше зоологическата градина.

# 169
Момичета - кажете нещо за запек, от няколко дена ме мъчи, боли ме корем много, не съм ходила по  "голяма нужда " от 2 дена и малко. Напъва ме, но нищо, седя по 1 час в тоалетната  Sick
Ние направихме първа и доста голяма разходка днес от 13:30 до 17:30 и бебка спа през цялото време, освен в промеждутъка за ядене  Mr. Green Мислех, че ще ме е срам да кърмя, но въобще не се замислих като дойде време за папане.  Peace
smooth, аз съм по същия начин с гърдите. Не мога да им намеря още цаката и това си е. Сега едната ми гърда е на камък, но бебка спи - ще я събудя, но едва ли ще я оправи напълно и ще цедя. Другата и тя е напрегната и ще поизцедя малко. Доколкото четох въпросът е да цедим по малко, колкото да не са много напрегнати иначе влизаме в порочния кръг, както казваш.  Peace
Ламята неСПАСКА, ами значи ще правим в долната част срещи...
Hug

# 170
  • Попово
Страчи за запека опитай с дуфалак Peace

# 171
Страчи, за запек аз взех в болницата Дуфалак и по чудо имаше ефект след няколко часа.Взех две наведнъж, от тези в пакетчето-единичните дозички! А аз по принцип не се влиая от такива "помощни средства".Докторите ми го препоръчаха, не влияе върху кърмата!

# 172
  • Пловдив
За препълването на гърдите - ами и аз съм така. Като стане време за ядене, едната е голяма и твърда, а да не говорим как църкам само като я гледам или като се разплаче. Но аз не се цедя изобщо. Достатъчно е два три пъти да смукне и омеква. Вярно, не съм стигала до такова препълване с темппература. Само към 18 часа започва да ми става трисаво...
А като се кърмим, от другата гърда изтича цяла река. Вие как се спасявате от това?

# 173
  • Попово
гърдите- моите се нормализираха, ако евентуално е още гладен след като е цоцал от едната и ми се стори че не му е стигнало му давам и от другата. наистина потича и от колежката като засуче от едната , но с подплънките всичко е ОК няма цапане няма нищо Wink иначе цеденето не го долюбвам особено след като 2-3 дни го практикувах...

# 174
Здравейте и от нас Simple Smile
Използвам момента докато Калоянчо спи, а Марти гледа тв да се отчета и аз Simple Smile
За Раждането - На 19.04 сутринта в 8:30 бях строена в МД, за да ме подготвят за индукция. Направиха ми клизма и хайде в предродилна. В 9:30 ми пуснаха система с окситоцин и зачаках. Появиха се някакви мижави контракции на по 5 мин, но в никакъв случай болезнени, разкритието беше 3см. Стоях си така със системата до 13:30, но нищо. Качиха ме отново на 10-тия етаж да чакам - от вливането можело да тръгнат спонтанни контракции, но уви. Доктора каза, че матката ми е изтормозена от предното раждане и няма сили да изтласка плода. През нощта спах страхотно, дори до wc  не станах! На другата сутрин в 8 и малко пристигна доктора с бодра стъпка и вагинална таблетка с окситоцин. Каза че контракчиите трябва да започнат до 4-6 часа. Така и стана в 14ч. вече бях с регулярни контракции, но без разкритие. И се започнаха едни разходки из Майчин дом. В 16:30 дойде и мъжът ми двамата обикаляхме около МД, после около асансьорите ... и така 4 часа. В 19:30 док ме прегледа, каза че имам само 4см. разкритие, но за 10 мин. на магарето вече бях със 6 см. разкритие, каза че до 22ч ще си имам бебе Simple Smile В 20:30 бях в предродилна, в 21ч ми спукаха ме водите, и в 21:20 вече бях със страхотен напън и усетик как бебчо излиза. Едва успяха да ме извлекът до родилна зала - с 3 напъна и Калоян се роди в 21:45. Успях да си направя сама 3 шева, защото след втория напън акушерката ми казваше дишай, доктора ми запушваше носа, но аз напъвах. Разминах се само с 3 вътрешни шева, които изобщо не усещах, 2 дена имах лек дисконфорт от офлузването, но не и от шевовете!
След първото раждане не предполагах, че може да се ражда по този начин - бързо и със съвсем поносима болка! Но всичко зависи от доктора!
Кърменето - имам страшно много кърма, опитвам се да се кърмим що годе по режим, но нещо май не се получава много. Единствения ми проблем, е че Калоян иска да спи между 21ч. и 03ч., което мен изобщо не ме устройва и от 2 дена се опитвам да му обърна спането да е през нощта до 6ч сутрнта.
Вчера ни падна пъпчето и днес ще ни е първото голямо къпане Simple Smile
Ще ми се вече да излизаме на разходка, но май ще изчакам още ден-два.

Хубава и спокойна вечер от нас, отивам да се къпем, че Калоян се разбуди Simple Smile
Много целувки и прегръдки на всички  Hug

# 175
пловдивчанки казвайте утре в колко да се видим. марая каде се губи да не би да има проблеми с нета. трябва да и се обадим да и кажем за срещата.

# 176
Страчи, супер! ще се радвам да се видим Hug

за запека: опитай първо без лекарства - пий две супени лъжици зехтин сутрин на гладно и много, ама наистина много течности! брат ми ми изписа едни свещички - казват се Eva q - вземи от тях, ако не стане със зехтина. действат локално и нямат никакви странични ефекти.

за кърменето: момичета, и при мен гърдата, от която не кърмя в момента, шурти като чешма. имам изтичане и през нощта и много ме дразни. слагам подплънки, но не винаги има ефект... явно така ще си тече до края Sad

Иначе Амалия за един месец е качила 800 грама. Само проклетите пъпки не минават!

# 177
  • София
P-r-o-l-e-t, добре дошла  Hug С теб се разминахме с МД, нас ни изписаха в събота, а ти си постъпила тогава. Да не са те настанили в 3-та стая на 12 етаж случайно? Поне с Бръмбъра  засякохте ли се?

Като чета се радвам, че не съм единствената, която мрази цеденето. Аз, след седмица мъка в болницата докато ми се отпушат каналите и ми се регулира кърмата се цедях (и ме цедяха, че отпушването беше адски гадно и не можех сама  Shocked ), тотално намразих цеденето. Моля се само да имам достатъчно кърма както сега да си храня съкровището.

За ваксините - нашата педиатърка ми каза, че тази ваксина, която се слага втория месец все още я нямало заредена по ЗК (трябва да е умъртвена), да сме си я купели, струвала 62 лева, като съчетавала 3 ваксини в една инжекция. Може ли някоя мама, която знае нещо повече по въпроса да ни разесни.

И да попитам друго - някоя от вас сдоби ли се с хемероиди от раждането и с какво ги лекувате?

И още един въпрос - може ли да ям пчелен мед? Защото знам, че мед не се дава на бебетата до 1 година, но дали аз мога да ям? Че това ми е спасителното средство за запека  Rolling Eyes

# 178
catty m, мед -  Naughty абсолютно забранено  Naughty
хемороиди - мдам, гадост, от запека и това ми се възпали и за сега с нищо не ги лекувам... дано да минат по-скоро...  Praynig
Хъм, нещо ми се губят Мелодия, Илит... 
newsm78

# 179
Хемороиди....за мое щастие нямам, но двете момичета,с които бях в стая в родилното бяха много зле.Препоръчаха им Антифлегмин.....и внимание,то се продава във ветеринарните аптеки,слага се съвсем,съвсем мъничко и има огромен ефект! Лично не съм го пробвала,но видях резултата, двете не можеха да си сядат на Д-то, а след две мазания-чудо!

Общи условия

Активация на акаунт