Овен и Телец с рогата напред, през АПРИЛ ще ни будят нощи подред!

• 13 923
  • 238
  •   1
Отговори
# 135
опс  Embarassed извинявам се много съм разсеяна и забравих на честитя на мамите от последните 3 дена

честито на всички да сте живи и здрави и много да се радвате с малките бебоци

# 136
  • Стара Загора
Здравейте  Hug
Михаела от два дена е с тези гащи

Голям рев беше в началото та се изпопритесних дали не я боли от тях, но вчера беше кротка днес също и малко се успокоих.
Имам въпрос към мамите, които ползват такива гащи- как кърмите бебетата? Мишата трябва да стои по гръб, а главичката й да е на една страна и е доста неудобно за кърмене

# 137
  • гр.Варна
Здравейте!
Влизам,за да честитя на новообебиилите се мами!Да са им живи и здрави рожбичките и много да ги слушкат!!! Hug Hug

Аз нямах нет и затова не влизах много,много!
Момичета,на Вашите бебета излизат ли им пъпчици-червенички,по личицето.Ние от няколко дни имаме и майка смята,че е от претопляне.Аз нямам идея как трябва да изглеждат те.А Вие???
Иначе всеки ден сме навън и бебо е много кротък.Може и по 4 часа да спи.Като цяло бебко си е кротък,откакто започнах да го дохранвам и явно не се мъчи милото....
Вие какво АМ ползвате?Ние сме на ХИП и сме доволни.Имало обаче и антиалергични млека....ще ми се от тях да ползваме,обаче ще се допитам до педка първо
Лека вечер

# 138
ЧЕСТИТО НА МАМА EVVE_ И МАМА HONEY&WALNUTS !!!

Аз съм "за" среща - само кажете кога и къде.

Нашите ортопедични гащи са с формата на памперс и целите са от дунапрен.

# 139
Честита дъщеричка Леа на мама Honey&Walnuts и синче Алекс на мама evve_. Много радост, щастие и прекрасни моменти на щастливите семейства Simple Smile

Хълцането
явно е епидемия при бебетата Simple Smile. Гери хълца доста, но не чак толкова, колкото Руми - тя хълцаше абсолютно след всяко ядене и доста минути продължителност. Много се ядосваше, да не говорим, че пречи на заспиването.........

За личицето на Руми бях купила кремчето на Мустела 50-ти фактор, защото в аптеката ме убедиха, че само то ставало за новородено, но така и не свикнах да го ползвам редовно и го изхабих чак на морето през септември (Руми е родена февруари). Иначе не е имало ден без разходка поне от няколко часа, но само в парка, а там е сянка, пък и винаги следях гюрюка на количката да я крие......... Отразеното слънце не успя да навреди, а Руми е с изключително бяла и чувствителна кожа, ако знаете колко пъти се борим с лишеи зимно време, а тогава ползвах зимния крем на Мустела, но това е друга тема......
Сега за Гергана нищо не съм решила - продължавам да се чудя и чакам още мнения Simple Smile)))

ОХ, постоянно сравнявам децата си, но всеки ден се връщам във времето сякаш две години не са минали и Руми е малко бебче - Гери толкова много ми напомня на нея. Няма да ви казвам колко често плача. Наслаждавайте се на всеки момент, няма да усетите как порастват, а всяка минутка, прекарана с тях, ще е за вас по-скъпоценна от всичко ........
Мен отново от няколко дни ме е обхванала манията, че ще си родя и трето. Наистина не искам да ми е за последен път това несравнимо изживяване ......

Filka, бих те посъветвала да намалиш изцеждането, тъй като "търсенето определя производството". Ако всеки път изцеждаш 200 мл след бебето, сигналът, който се подава, е, че млякото не стига или е точно по мярка и следващият път гърдите ти ще произведат същото количество или даже по-голямо. Пробвай постепенно да намалиш изцеждането - примерно 150, на следващото 100 мл.. Имай предвид, че между 20 и 30 ден гърдите би трябвало да се нагодят към нуждите на бебето, но ако продължаваш изкуствено да ги стимулираш с помпата, си усложняваш живота с излишно препълване....

hristina_k, ако пъпчиците са само по лицето, не е от претопляне, а както го нарекоха мамите тук "бебешко акне". На Румена личицето се покри с него към края на първия месец, а от ден-два гледам, че и при Гергана е започнало, макар и доста по-рано. За Руми педиатърката ми каза с нищо да не третирам и аз послушах, само 1-2 пъти мазах с кремчето за дупе. Пъпчиците изчезнаха от само себе си до две седмица Simple Smile.

За банята отново правя разлика между децата: Руми я къпехме през ден с пяната на Мустела, а другите дни само с вода, както ни съветваше педиатъра. Сега Гергана я къпем всеки ден с пяната, но все си мисля, че като расте милата с кака до себе си не успявам да я опазя толкова чиста, а и София ми изглежда толкова прашна и мръсна тази година - не знам аз ли се вманиечавам или ..........то и дъжд не пада да поотмие прахоляка......

Пак се раздрънках, а е време да поспя. Лека нощ и весели празнични дни ви пожелавам Simple Smile

# 140
  • В една далечна галактика...
Style, много правилно описваш усещането да гледаш дете за втори път. Аз също се изкушавам да мисля за трето, макар да си давам сметка, че е невъзможно... Наистина този път насладата е пълна и е на всяка минута и секунда с бебо Laughing
Style, двете ти деца много си приличат, поне според снимките, които виждам до постингите ти.
Ние също сме с пъпчици по лицето. Първоначално се уплаших да не е алергия, каквато баткото беше набеден, че има, после реших да питам на консултацията следващата седмица, но Style ми даде някакво обяснение за бебешкото акне, което на мен лично много ми допадна  Peace Без да знам започнах да го мажа с крем Бочко. Правилно ли постъпвам или да спра?

# 141
  • Попово
здравейте момичета,
да ви почерпя за нашия мини рожден ден Simple Smile

# 142
здравейте момичета,
да ви почерпя за нашия мини рожден ден Simple Smile

ЧЕСТИТО РЕРЕNA! И МОЯТА ТОМИНКА ДНЕС НАВЪРШВА МЕСЕЦ НА ТОЗИ СВЯТ! ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА НИ РАДВАТ!

# 143
Честито на новите мамчета!Много радост с бебоците!
Честито и на мини-рождениците!Как бързо лети времето,нали?Да са здрави и послушни!
Аз моля за съвет,на Криси от снощи й е запушено нослето!Да е кихнала два пъти и нищо не изкара, но сякаш хърка и много се притеснявам да не съм я простудила.Какво да правя?Ще се обадя и напедиатърката, но и вас да попитам!

# 144
  • София
Честито на мама Honey&Walnuts и на мама evve_ за техните съкровища!

Честит първи месец на Тома, Тодор и Белослава!

сисси, дано не е настинала! Често хъркането може да се получи от секрети заради сух въздух. Пръскай няколко пъти на ден Стеримар, Нисита или физиологичен разтвор. Той размеква сополките, после я обърни по коремче и ще изтече течността, а с кихане ще изкара и сополките. Ако не стане с клечка с ограничител помогни с тези на които виждаш в ноздрите.

# 145
ЧЕСТИТ МИНИ ПРАЗНИК НА ТОМА, ТОДОР И МОЯТА БЕЛОСЛАВА!
 Да са ни здрави, послушни и щестливи бебоците!
http://kartichki.abv.bg/sendcard.phtml?card=151524

# 146
  • Пловдив
Добро утро и от нас Hug
Честит мини-рождрн ден, на всички бебовци, направили цял месец живот  bouquet
и нашия скоро ще дойде:)
Саня, вече не помня дали те питах  Embarassed Вашите гащи откъде ги взехте?
За среща - аз съм за, но ние този път сме без кола и ще е малко по-сложно. Ако се разберете нещо, ще преценим и може и да успеем да се видим Simple Smile
Стайл, аз без да имам друго детенце за сравнение, се опасявам, че времето минава много бързо и не мога да и се нарадвам на мъничката. Искам да прекарваме всчка секунда заедно, дори ревнувам, когато някой ми вземе бебето да му се порадва... ами това си е мое задължение  Blush Mr. Green
Сиси, точно както Ара го е описала правя и аз. Почти през ден ми се налага да накапвам няколко капчици физиологичен разтвор в нослето. Изчаквам 2-3 минути да видя дали ще кихне да изкара нещо, и с клечките с ограничител мушкам и завъртам - и те сополките се засукват по памука Simple Smile
При нас хремата не мисля, че е от настинка и дано да съм права.

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 09:32 от benitta

# 147
Добро утро,

искам да попитам мамите които се цедят, колко време издаржа кърмата в хладилника/24 часа ли/ и после на водна баня ли дая топля.

Чао за сега

# 148
  • Пловдив
Все забравям да ви питам...
Повечето май ползваме прах за пране Сано... А някой ползва ли и омекотител Сано?
Аз за сега пера само с прах. В началото пусках на двойно изплакване, но като видях, че няма някакви проблеми с кожичката, вече плакна веднъж. Майка ми беше взела омекотител - бебешки Сано и беше прала с него едни плетени от баба ми жилетчици и ... миришеха страхотно. И сега се изкушавам, заради аромата да си го взема.
Знам, че не е добре да са ароматизирани бебешките неща, но... Ама в крайна сметка дори и медицинската козметика е ароматизирана  newsm78

# 149
Benitta, гащите (2-ри номер) ги взех от един санитарен магазин на Данаил Николаев (близо до Office 1). В момента ползвам (22-ри размер), кoито кумата ми даде и са от Вис Виталис. Едно момиче в болницата беше си купило такива с презрамки от някаква аптека, а дококото знам и Хасбун продава.

За срещата - ако мислите че ще ви е по-удбно може и на Градската градина да се видим. Кога предпочитате днес или утре?

И аз сега напълно се наслаждавам на бебе-гледането. С баткото бях много несигурна и се шашках за най-малкото нещо,  а сега им се радвам и на двамата безкрайно. А що се отнася за трето и на мен ми се прокрадват такива мисли - просто не искам да приема, че тези прекрасни моменти ми са за последно.

На Елизара нослено хърка много силно вече втора седмица. Правихме посявка от носа, да не би да има стафилококи, но излезна стерилна. Тъй като доста кихаше и на два пъти извади жълтеникав секрет слагахме антибиотични капки 3 дена (Тобрекс), но никакъв ефект. Накрая докторката реши, че може да е от това, че е била погълнала вода и са и прочиствали дробчетата и  от тръбичките, с които се правило прочистването някой път причинявали ринит. След празниците ще трябва да и слагат ваксината против Хепатит В и малко се притеснявам.

Вие мислили ли сте за ваксините? GP-то ми препоръчва да слагам Пентаксим, а моя близка неанотолог да и сложа Инфарикс (доколкото разбрах ДТК с неалегезираща съставка на коклюша) + мъртвата инжексционна ваксина за полиомиелит, които са си по Здр. Каса и отделно за минингит, която е по желание и се слагала до 2-годишна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт