Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 586
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
  • Los Angeles CA
Много естествен цвят си постигнала и много хубав, Мила!

# 151
  • Бургас
На мен пък не ми отиват такива пепеляви цветове, иначе съм виждала тук много хубави кестеняви постигнати, както е и този на Мила.Вече не помня естествения ми цвят точно какво кестенява беше. Следващия път ще рискувам да видим какво ще стане.

Лейди помня твоето оранжево, много ми харесваше, но не се показваше в лице как стои до кожата.

Вместо оцет и лимон може да се използва лимонена киселина, тя няма мирис. Много е полезно изплакване с вода + киселина за блясък и отмиване на варовици. Като малки редовно ни плакнеха косата с оцетена вода.Аз съм сложила пакетчета в банята, но познайте дали го правя редовно.

# 152
Мерси много, момичета Blush.
Аз само веднъж съм си слагала оцет на косата, помня го много добре. Бях тийн, не помня защо точно се намазах, я е било за косопад, я за мазна коса, не помня точно.
Като я изсуших не миришеше чааак толкова зле, но уви, на другия ден бях на фризьор. И като ме напръска с вода фризьорката, то се размириса на оцет в целия салон… много ме беше срам. Joy
А иначе колко лимонена киселина се слага, Галчудо? Виж, такова имам вкъщи много, защото го ползвам за почистване на някакви неща, примерно ръжда.

# 153
Много е хубав цвета на Мила, чак сега видях снимката. Моята си стана червена, ама аз не съм и целяла друго. На мен също не ми отиват пепелни тонове на кожата. Сега се правя по-светла и не съм за показване, защото 5 см от корена е светлочервен, другото е тъмно и седи все едно съм изтърпяла един мнооого голям бял корен LaughingLaughing

# 154
  • Бургас
На око слагам- имам едно по-голямо пластмасово канче
Скрит текст:
в него слагам около половин пакетче.

# 155
Lady Brinne, и аз помня още твоите снимки и особено касия и къна 50 на 50 май ми беше любимата. Сега видях, че кади имат някакъв цвят берлинско русо, може то да ти допадне? Няма оранжево в него.

Момичета, аз искам оранжево, но не като на медна жица, а цвят праскова

InnocentSmileSmileSmile

Мила, поздравления за цвета!

# 156
Този цвят Берлин страшно много ми хареса на опаковката, но за съжаление не промени изобщо моите бели коси. Аз все се каня да опитам да упорствам със светлите смеси, но не издържам бялото.

# 157
  • В полите на Пирин планина
Пробвала съм подобни смеси, не тази точно, на Радико и Култиваторс, но покривността е от минимална до никаква. Трябва поне 40-50% къна в сместта, а така ставам огнена. Simple Smile
Опитвала съм да туширам с лилави балсами за блондинки, в които няма окислител - става, но за кратко и е нетрайно. Трябва да се мажа всяка седмица, че и по-често. Освен това къната ми изправя къдриците...
За момента съм в мир със себе си.

# 158
  • Варна
Момичета, някоя ползвала ли е Камала на прах към къната, и ако да, как?
Чудя се дали да я добавя към къната преди оксидация или после, преди да я намеса на косата?

# 159
Пише, че 20 минути се остава да оксидира. Така че първо си разбъркай къната, ако нея я чакаш повече часове да оксидира.

# 160
Здравейте, подарявам на Khadi светло кестеняво, на Култиваторс Русо и на Хена Светло кестеняво, качвам снимка с количеството. На Култиваторс има едно пакетче. Ако някоя дама иска пращам веднага. Не се разбрахме колкото и да ми се искаше!

# 161
Здравейте, идвам за съвет. Къносвам се вече над 5 години, харесва ми, косата ми се сгъсти, обаче в момента е ужасно суха. Предполагам комбиниран ефект от къна и менопауза. Да препоръчате някакви маски?

# 162
Моята не е суха по принцип, но веднага след къносване всички знаем как е... Последния път се наканих най-сетне да пробвам малко глицерин в сместа, сега ме е яд че съм чакала толкова време Grinning Никакво изсушаване или изправяне, каквито обикновено ми се получават непосредствено след къносване.
Откъм покритие не видях разлика, за протокола - с чиста къна съм а не смес с други билки.
Сега остава и да го превърна в навик, а не пак да забравя другия път...

# 163
Глицерин от аптеката, предполагам? Колко? 1 супена лъжица?

# 164
Глицерин от аптеката, предполагам? Колко? 1 супена лъжица?
Да, в аптеката се продава. Около лъжица мисля че сложих, аз малко на око ливнах та може и по-малко да беше, тя и сместа ми беше само към 60 грама къна тъй че не беше много. Но ми допадна, вече така ще е. Прибрах глицерина при етеричното масло с което си ароматизирам къната преди нанасяне, дано се сетя защо е там като посегна другия път Joy Като стоеше на друго място, все забравях да пробвам да сложа в къната.

Общи условия

Активация на акаунт