Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 487
  • 308
  •   2
Отговори
# 300
lindor, не мисля, че е от растежа, защото виждам, че не са покрити още след боядисването. И аз харесвам плътността и обема след боядисване, но според мен, не ме покрива добре - това ми е основният проблем, а не че трябва на 2 седмици да се боядисвам. Да, досадно е, че трябва толкова често, но поне да са покрити белите коси непосредствено след боядисване и поне 7 дни след това.

# 301
Проблемът е в покритието, не е от растежа.
И при мен така се получава.

# 302
  • В полите на Пирин планина
Може би трябва да се боядисва в две стъпки. Първо чиста къна, а след това индиго. При отмиване на индигото, защото то пада по-бързо, може да се направи глос за двайсетина минути.

# 303
Това за мен е най-правилната стъпка възможна. Къната хваща. Но пък е занимавка и е досадно.
Освен това, като се измие индигото, отдолу лъсва рижавко.

# 304
  • В полите на Пирин планина
Така е, но къната е подложка, върху която се захващат другите билки. Може да се пробва със смес къна и индиго, а не с готови бои. А може и към готовите бои да се сложи оксидирала къна за по-добро покритие.

# 305
Аз последно време точно това правя, бъркам си боите сама. Много по-добре хваща, но пък е по-червеникав цвета.
Но то изборът с бели коси явно е или това, или недобро покритие.

# 306
Да, Mila е казвала за двустъпковото, а сигурно и не само тя, ама наистина ми се вижда занимавка, а не знам и какъв цвят ще произлезе.

# 307
Но може да пробваш сама да си забъркаш боята. Слага се на един път.
Просто първо бъркаш къната, за да оксидира, а преди да се боядисаш - индигото. Двете неща се смесват, мажеш се и така седиш. Писали сме подробно и за този вариант.

# 308
Orlanda, дано не съм досадила с въпроса си - просто винаги си пъхам гагата, когато някой реши да се боядисва, а не е побелял, което е много досадно и се извинявам!
Скрит текст:
Сега, когато ми е досаден процесът по боядисване и незадоволителен резултатът с билковата боя, още повече се опитвам да убеждавам хората да си карат с естествения цвят, докато могат.
Но ако няма много бели коси, чета мнение от дами в темата, че много се кефят на ефектите на къната.
Моята коса изглежда жизнена в корените, но надолу си е суха, не суха като изгорена, но суха като неподхранена и неподдържана.
Не е гъста със сигурност или поне не е гъстотата, която искам - да е плътна, за да мога да я пусна по-дълга, много харесвам дълги коси.
Имам тънък косъм. Мисля, че къната действа добре, стига да не изсушава много, защото иначе едвам се разресвам.
Но дамите са дали съвети за добавяне на масло/олио или друго, което да потисне изсушаващия ефект на къната.

Благодаря ти! Не си била досадна. Ще си позволя да взаимствам един хубав израз от английски - "story of my life".Simple Smile Откакто се помня, и приятелки, и фризьори ме убеждават да не се боядисвам. След няколко експеримента в гимназията и в ранните ми двайсет години наистина повече не съм го правила.Simple Smile

Скрит текст:
Между другото, за сухотата по дължините - при мен доста добър ефект има т.нар. trinity рутина на един популярен фризьор в YouTube и без да използвам препоръчаните от него професионални продукти. Дори маска вече почти не ми се налага да използвам - ако сложа, е по-скоро за удоволствие.Simple Smile В Reddit също съм чела доста положителни отзиви за тази trinity рутина.

Общи условия

Активация на акаунт