Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 6 856
  • 243
  •   1
Отговори
# 30
О, natka, много благодаря! Да, пак си продължавам с "къносване" и "къна", а реално е "боядисване" и "боя", добре че вече се знаем - много ти благодаря! Ще я пъхна във фризера, не е много и в крайна сметка - каквото стане.

# 31
Чак пък къна да пестя и да слагам в хладилника или фризера? Звучи ми абсурдно. Тя къната да не е пък скъпа.

# 32
Кой както си реши. Аз също я замразявам. Не от стиснатост.

# 33
Замразените бои не хващат. Пробвала съм.
Замразената къна хваща. Тъй че, Anmasu, изхвърли я.

# 34
mariat, Mila, благодаря! Тя е 2-3 супени лъжици. Мислех да я добавя към следващото боядисване (след 2-3 седмици), но ако ще го компрометира цялото боядисване, хвърлям я.
Каквото мога да не хвърлям, не хвърлям, независимо цената.

# 35
Не знам дали ще компроментира следващо боядисване, но ако ползваш само замразена, гарантирано не хваща. Явно индигото не е така трайно като къната. Между другото, със замразена къна + прясно направено индиго се получава нещо, но поне при мен трайността не беше толкова добра. Затова - повече не бих замразявала.

# 36
Е то индигото нали и по принцип се използва веднага, а не както къната след престой. Къната си е екстра при замразяване, не разбрах кое му е толкова странното че не бих я изхвърлила ако ми е в повече... Изобщо не е въпросът скъпа ли е или не - на мен лично ми е против убежденията да извърям нещо което не е развалено и знам че ще го употребя. Пък нека на някого да му е абсурдно, хора най-различни.
Специално за къна понякога даже и нарочно съм си забърквала достатъчно за 2-3 пъти и съм си я замразявала на дози за по едно боядисване. После вадя и размразявам в микровълновата и след няколко минути мога са се къносам. Идеално ми е ако не ми е било възможно да си планирам точно кога ще мога, за да си я забъркам от по-рано. Или просто го нямам това време да я изчакам.

# 37
При теб е друго, защото ползваш чиста къна. Когато обаче почват да се смесват различни билки, ефектът е непридвидим, споделих моя опит, не се получава добре.
И мен ми е тъпо да хвърлям, ама още по-тъпо ми беше като се боядисах със замразеното Радико Виолет, седях 3 часа и накрая единственият ефект беше, че косата ми миришеше на чимен. Демек - миризмата държи, ама оцветяващият ефект - изчезва.
Затова лично аз няма да си правя повече такива експерименти.

# 38
Замразяването разваля натуралните съставки, за това никога не би ми минало през ума да замразявам къна. Нико чудно след това да не покрива добре.
Баба ми не хвърляше нищо, живяла по време на Втората Световна война, но къна не е замразявала. С остатъка мажеше мен и си ходех червенокоса като дете.

# 39
Коментарът ми беше към това че било абсурдно да се пести от къна, понеже е евтина... Те и на мен са ми абсурдни такива изказвания, не видях полезна информация в поста.

За смеските и аз с това започнах вчера, че не съм убедена че ще се запазят. Но в първоначалното питане дори не беше уточнено, пишеше къна.

# 40
Не ви ли се изсушава косата от къната?

Преди години имах навика да се къносвам от време на време, но забелязах, че много суха ми става косата. А тя е чуплива и ако е суха, много зле й се отразява. Минаваха сигурно две седмици докато се пооправи.

Сега имам по няколко бели косъма около слепоочията, които ме дразнят. Не искам за няколко косъма да се боядисвам с боя. Чудих се дали да не се къносам пак, но това с изсушаването ме спира. Има ли начин да го избегна?

# 41
  • В полите на Пирин планина
Може да се добавя глицерин или зехтин в сместа.

# 42
Снощи се боядисвах, косата ми е като метла.
Ще я изтърпя така до следващо миене, след което слагам крем за коса след всяко такова и нямам проблеми.
Между другото - смес приблизително 2/3 къна, 1/3 индиго и 1 с.л. касия = тъмнокестенява коса, след няколко месеца рижавеене отново съм брюнетка. Белите корени са златисти, но поне са покрити добре. Да видим колко дълго ще изкарам така преди да почне да прозира рижавото отдолу, но за момента съм доволна.

# 43
Моята коса и без друго последните години е по-суха. Заради някакви възрастови хормонални проомени, предполагам....
На абсолютно всяко миене ползвам балсами, маски и един куп стилизиращи продукти  и въпреки това е сравнително хидратирана единствено първия ден след миенето.........

# 44
Аз съм ходеща реклама на онзи крем на Олиосета, извинявам се, че пак, но наистина съм много доволна. Реално можеш да го слагаш всеки ден, аз така правя като ходя на море, тъй като предпазва и от слънцето.

Общи условия

Активация на акаунт