Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 5 510
  • 206
  •   1
Отговори
# 180
Мила, много добре се е получило. Ще си запазя рецептата ти. Въпреки, че искам по-тъмен цвят, като му дойде времето ще забъркам твоя вариант и евентуално после ще експериментирам с количеството индиго.
Момичета, балгодаря за снимките Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 181
Благодаря Ви, момичета.
Лорелай, първо пробвай с повече количество къна, а покрие ли се добре, наистина може да експериментираш с индигото. То надолу си става доста тъмно, аз гледам да не прекалявам, защото се получава почти черно на краищата понякога.

Елиф, пак да изрекламирам крема за коса на Олиосета. Ако не го слагам и моята е много суха. Затова си го ползвам вече 2-ра година и косата ми е добре в това отношение.

# 182
  • Бургас
Много интересен цвят, Мила! Отдолу естесвеният ти какъв е? Нищо червеникаво не виждам на моя екран.

natka, имам чувството, че откакто побелях нищо не изтрайва повече от 10 дена. Мия на 2-3 дена.За три миенета са лъснали корените и е омекнала косата.

# 183
Е да, бял косъм е по-различен вече. По-трудно се захваща пигмент на него, поне на мен така ми изглежда, то и с химична боя има разлика.
Къната не ми се измива толкова бързо, но хибискус (каркаде) не трае хич наистина.

# 184
Мила, сегашния цвят много ми харесва. Предния път , когато ни показа цвета беше доста по- тъмен.

# 185
Да, този път е по-светло. Но на слънце червенее, няма как с толкова много къна.
Но, момичета, както си пишем днес и всеки път като се погледна и всеки път се изкушавам да си купя Khadi-то. Blush
Оф, но единственият начин, който се сещам, за да хване добре е преди това да съм сравнително прясно къносана. Но пък после пак ще червенее като се поизмие. Или просто да се примиря за известно време с по-непокрити корени.
Оф, каква сериозна дилема са тези бели коси.
Иначе - естесвеният ми цвят, доколкото още го има, е кестеняво, като е студено, няма червеникаво е него.

# 186
  • В полите на Пирин планина
На мен билковите бои на Khadi са ми давали най-студен оттенък.

# 187
  • Los Angeles CA
На мен билковите бои на Khadi са ми давали най-студен оттенък.

Може ли да се използва билкова боя върху къносана коса? Мисля, че не може и ще трябва косата да израсте, но да попитам.
Единственият ми проблем с къната е, че косата ми става тъмна, а ми се иска да е по-светла.
Извинявайте, ако съм ви досадила с моя въпрос. Идеята ми е  ако нещо ново е измислено и някой знае.

# 188
Не знам да си пречат с нещо, те и без това билковите бои май все имат и къна в тях, без нея трудна работа да хванат.
Вече ако искаш върху по-тъмно оцветена коса да слагаш по-светла билкова боя - това наистина няма как.
Поизмива се и къната но доста бавно, евентуално можеш да свалиш в някаква степен с маски с витамин Ц. Моята по едно време беше с доста натрупан пигмент по дължините че беше почти до кръста, изсветлих я малко с това. Маски с масла не знам дали могат да "извадят" пигмента, обикновена боя за коса знам че пада от тях но не знам за къна.

# 189
  • В полите на Пирин планина
Може билкови бои върху къна, защото и те са на базата на къна.
Маслените маски биха могли да свалят част от къната, но едва ли ще е много лесно и бързо - трябва си доста киснене.

# 190
Редовно слагам билкови бои върху къна. Няма проблеми, хваща си.
Обаче от тъмно към светло е тегава работа.
Правила съм маслени маски. Вършат донякъде работа.
Но това, което най-много ми сваля боята са някакви по-агресивни шампоани със SLS. Или поне за моя скалп идват по-агресивни, де.
Да кажем, продукт от типа на Ревалид за косопад на мен лично много ми смъква боята, особено както се препоръчва, да се държи 3-4-5 мин.

# 191
Билкови бои хващат върху къна , но наслоеното тъмно няма падане.., мъча се сега с маслени маски в момента, ама почти няма ефект. Не съм пробвала вит. С, освен да пробвам..

# 192
Върши работа но не е нещо много драстично от веднъж, а и имай предвид че може леко да поизсуши косата.

# 193
И аз сега пробвам да изсветлявам, защото бях много потъмнила и първо, че не ми харесва, второ, че се боядисвам само отпред и се виждаше разликата с естествения ми цвят. Сега комбинирам светлокестенява с тъмнокестенява/среднокестенява - извниявам се на постоянно четящите, които ми четат писанията за 3578 път. Получава се, но с цената на това, че белите косми са червени. Не ме дразнят, стига да не са рижи - има и такива или стават такива след първото измиване с шампоан. Като цяло, близо съм до отказ от билковата боя, ама да видим. Засега съм относително доволна, но не ми е много побеляла косата, при увеличаване на бялата коса, не знам дали ще се получава добре - хем не съм доволна, че остават бели непокрити, хем ме дразнят рижавите, хем се боядисвам вече на 2 седмици и все тая.

Последна редакция: пт, 19 юни 2026, 22:45 от anmasu

# 194
Anmasu,

Разбирам те напълно, на мен също ми е писнало, а и това с непредвидимите ефекти върху белите коси е много дразнещо.
НО! Дали ще се боядисваш с къна/билкова боя или амонячна/безамонячна боя специално за корените няма значение. Те на 2-3 седмици, каквото и да си слагаш, пак ще лъсват, тъй че няма отърваване.
Аз минах на варианта с билките, защото косата ми е много тънка, лесно се къса и постоянно съм с косопад, имам си там някакви 200 вътрешни причини и това си. С химията косата ми съвсем страдаше, но не това е основния ми проблем. Имам свръх чувствителна кожа и съм се пообърквала от парене и сърбеж от бои. Нямам алергии, но проявявам нетърпимост. Налагаше се да пия антихистамин, за да се боядисвам.
Другият ми вариант бяха кичурите, които ОК, там не се докосва скалпа, но първо, белите коси съвсем се виждат в корена, второ - изрусяването убива косата, трето - на мен лично грам не ми харесваше как изглеждам Stuck Out Tongue Winking Eye.
Аз съм беличка, но не от този бял цвят, на който отива русо, а и очите ми са зелени, просто някак се сливаха с косата. Докато при една тъмна коса се открояват.
Та… тъй като още няма хапче, което да връща нормалния цвят на косата (а и не мисля, че някой точно това ще направи, защото ще бръкне в джоба на индустрия за не стотици, а хиляди милиарди) - аз продължавам с бъркочите. Пък каквото се получи като цвят Joy.

Общи условия

Активация на акаунт