Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 167
  • 297
  •   1
Отговори
# 285
Аз прибавям масло от розмарин в къната. И не ми изсушава, може и зехтин.

# 286
Аз от тук прочетох за глицерин и вече това е "моето" решение. Етерично масло слагам няколко капки но то е за ароматизиране само.

# 287
Моите бели коси не се покриват изначално (дори непосредствено след боядисване), а след 10-ия ден е паднала както боята, така са израснали и корените - малко или повече. Ако не ми конрастираше толкова бялата коса, бих я оставила и за 3-4 седмици, но ходя постоянно с вързана коса и съвсем няма как.

Последна редакция: сб, 18 юли 2026, 01:05 от anmasu

# 288
На две седмици ли къносвате корени? Че не ми стана ясно?

# 289
Аз на 2, максимум 3 седмици. Иначе "светват" Simple Smile

# 290
Да, и аз се налага на 2 седмици да се боядисвам. Не че не съм се боядисвала и на 3-4 седмици, даже на 2 седмици започнах последните 6 месеца, може да ми се е увеличила и бяла коса - даже доста вероятно. Но при положение, че не се боядисват добре тези около челото, а и с тая тъмна коса - виждам, че на 2 седмици е оптимално. Мисля, че имам напредък в изсветляването, защото доста я бях потъмнила. Не знам кое действа най-силно при опитите за по-светъл цвят - дали израства или се измива, но боядисването е с най-малък ефект при мен, като че ли. Ще се опитам да кача снимка.

# 291
Е, ти с билкови бои можеш само да добавяш цвят, с тях да изсветлиш няма как.
Което е вече там, няма как да го "покриеш" с по-светъл цвят. Постепенно отмиване, евентуално дълбокопочистващи шампоани от време на време, маска с витамин Ц сваля по малко също. По едно време имах доста натрупана къна по дължините и вече ставаше по-тъмна отколкото исках, та мазах и аз, свали част от пигмента наистина.

# 292
Сега се намазах с първия продукт-основата за боядисване на Khadi, ще стоя час и половина, измивам с топла вода, подсушавам и ще намажа със смес от ash brown и dark brown в корените. За опашката ще правя глас от същата смес, с балсама на Alverde за блясък.
Ще споделя какво ще се получи.

# 293
Още не съм се боядисала и не мога да се понасям. Утре вече се мажа и ще стоя 100 часа.
Да питам - някой пробва ли в готовите бои да слага сол, оцет и зехтин (или някакви масла)? Че малко на салатен дресинг ми избива цялата тази работа Grinning.

# 294
Mila, и аз питам същото, ама не ми пречи, ще пробвам. Ама нали си говорехме за стоенето по  100 часа, че май не ни е дало по-добър ефект? Или не е така? Щото аз спрях - стоя по 2-3 часа най-много.

# 295
Шегувам се за 100-те часа - няма да ми компенсират, че не съм се боядисвала месец и половина. И да - дали 2 часа или 5, разлика много няма. Но под 2 е малко.

# 296
При мен като че ли за 3 часа хваща малко повече отколкото за 2, но от повече от това наистина вече все тая.

# 297
  • София

Да питам - някой пробва ли в готовите бои да слага сол, оцет и зехтин (или някакви масла)? Че малко на салатен дресинг ми избива цялата тази работа Grinning.

Както съм казвала, слагам и сол, и оцет, и зехтин в сместа. Не съм пробвала без тези добавки, та не мога да сравня.

Общи условия

Активация на акаунт