Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 28 126
  • 712
  •   1
Отговори
# 240
Аз търся за майка си апартамент 50-60 кв. в района на Окръжна, Чаталджа, Руско училище - що годе да е приличен - от повече от 6 месеца - еми няма - или ще е таван с архаичен асансьор, или ще са някакви дупки с преходни стаи и северно изложение, просто няма нищо читаво, а обяви - бол...

# 241
  • Варна
Диди, не знам как може да се направи - ти видя ли кофата за мащабиране - ами то като наредиш 4 кофи и си готов с ширината...какво може да сложиш...единично легло, диван ...това си е един таван. Приличните във Виница двустайни са около 120 000  по БДС и около 100 000 на зелено, като тия цени са +/- 10 000 заради локацията. 150 000 може да вземеш ама с ново обзавеждане и/или с паркомясто. И да обявата е в пространството ама не е свързана с моите коментари, не искам да провалям бизнеса на никой който не вреди или пречи с нещо - хората виждат, да отидат , да си преценят.

Между другото тоя апартамент е типичният пример за лакомия. Вместо строителят да направи някакво общо помещение за детски колички да речем и за майки нещо улеснение и да разхвърля евентуалната печалба от този имот по другите апартаменти заради тази екстра, той жули на макс...лакомия му казвам аз на това.

@BoeL - няма и да има, там където търсиш всичко е застроено от 1960-та до 2010-15 и много рядко излиза нещо на вторичен пазар.

# 242
  • Варна
Boel, къде търсиш? По обява в интернет няма да намериш, или ако намериш, цената ще е в небесата. Архаичен бил асансьорът… ти се радвай, че изобщо има, че в тия райони доста сгради са без.

# 243
  • 2860 км северно от Екватора
Преди няколко месеца имаше вторичен зад руското.Тоталка да кажем.  Много кофти състояние, от построяването не е пипано вътре. Мисля, че му искаха 185к и не подлеже на коментар. Хубава квадратура, чисти 80 по онова времешното площообразуване.
Не го виждам, явно са го купили.

# 244
Всякак търся, и с агент, и на познати сме казали, и по групи гледам, може би съм разглезена от сградата, в която живея и търся много удобства, не знам Simple Smile. Не е зор, все ще се появи нашия имот някога.

# 245
  • Варна
Именно де. Щом приличен двустаен във Виница е 120 к, то компромисен такъв с тясна дневна и скосове е ок да е 75. И аз искам да е 25, но нека бъдем реалисти. Ако е мой или твой, никой от нас няма да го продаде за тази сума.

# 246
Всякак търся, и с агент, и на познати сме казали, и по групи гледам, може би съм разглезена от сградата, в която живея и търся много удобства, не знам Simple Smile. Не е зор, все ще се появи нашия имот някога.

Там има една нова сграда в строеж Сливница 50 се казва. Незнам какви пари им търсят. Мисля че имаше още една друга дето щяха да я започват миналата година точно зад руското училище.
А по повод на коментара на Диди че всяка година се раждат хора и има нужда от апартамент, ако се разровите в демографски статистики не мисля че данните ще изглеждат много оптимистични за инвеститорите в имоти. Мисля че около 4,000 човека умират всяка година във Варна, а се сформират около 1,100 нови домакинства. А от тези нови домакинства не се знае колко могат да сипозволят покупка на имот на сегашните цени. Отделно в нормални времена (екс Украйна) повече хора напускат града отколкото идват.

# 247
Сградата зад Руско училище е тотал щета, не знам кой ще изръси по 4000 на квадрат за това недоразумение.
На Сливница 50 има свободни с по 1 спалня по 80-87 квадрата, което отива над 300 000 евро и ни е над бюджета, а трябва и да се направи...

# 248
  • 2860 км северно от Екватора
За съжаление това са реалните цени, точно около 300 000 евро струва жилище 80-90м2 около руското училище.

# 249
За съжаление това са реалните цени, точно около 300 000 евро струва жилище 80-90м2 около руското училище.

Цените изглеждат наистина безумни за България!
Преди около 5 години взехме на зелено в Чайка - 120м2 + подземно паркомясто на половината от тази цена.
И това ни изглеждаше високо тогава.
А сега се предлагат по 250К стари панелки от 70те на миналия век!?!

# 250
Аз търся за майка си апартамент 50-60 кв. в района на Окръжна, Чаталджа, Руско училище - що годе да е приличен - от повече от 6 месеца - еми няма - или ще е таван с архаичен асансьор, или ще са някакви дупки с преходни стаи и северно изложение, просто няма нищо читаво, а обяви - бол...

М/у ген. Колев и Державин (близо до Нептун) строят 2 блокчета - може да има нещо свободно останало.

# 251

М/у ген. Колев и Державин (близо до Нептун) строят 2 блокчета - може да има нещо свободно останало.

Знаеш ли коя фирма ги строи тези блокове?

# 252

Знаеш ли коя фирма ги строи тези блокове?

https://www.facebook.com/groups/varnaimot.bg/posts/2917786168416007/

# 253
Много е ценна статистиката, но напоследък ми прави впечатление нещо друго — хората с възможности спряха да купуват просто 'локация'. Търси се здравословна среда. Лично аз, когато избирах последния си проект край Варна, заложих на място, където няма електромагнитен шум и въздухът е с друга виталност.

Осъзнах, че е безсмислено да имаш перфектната архитектура, ако тялото ти вътре е в постоянен 'fight or flight' режим заради стреса. В момента инвестирам повече в това собствената ми 'вътрешна архитектура' да е стабилна. Ако клетката ти е под напрежение, и в палат да си, не можеш да регенерираш. Някой друг усеща ли тази нужда от 'енергийна хигиена' на пространството, или аз съм станала твърде чувствителна напоследък?

# 254
  • Варна
Това или е писано с AI или е редактирано с AI, каква е крайната цел - вероятно някъде в някой пост ще се появи някое линкче някой ден.

Иначе на мен темата за средата ми е любима.

В новото видео на Иво Димовски потвърждават, това което аз говоря от години в тази тема. А, то е че Локация, Локация, Локация вече не е най-важното, а хората търсят среда. Среда която реално дори с пари е много трудно да намериш в България ( затова и емигрираха много хора, а не заради пари ). Реално започнаха да се предпочитат места със собствена частна инфраструктура и спокойствие. Въпреки, че и в там къде го това спокойствие -
вентилации, климатици, съдомиялни, сушилни и какво ли не, а понеже никой не спазва правила и никой не инвестира в качествена техника и поддържка резултата е шум и вибрации. Няма я тая омайна тишина вечер когато спиш на отворен прозорец...

Истината е, че в тази държава тези неща на хората масово не им пречат и правят впечатление. Защо не знам. В други държави не е така...

Общи условия

Активация на акаунт