Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 27 959
  • 711
  •   4
Отговори
# 705
  • 2860 км северно от Екватора
Ами кьорав карти не играе.
Наемате си личен адвокат който да ви държи информирани какво купувате.

# 706
  • Варна
Защо некоректно? Статутът на имотите е ясен. Не е нещо, което може да се скрие. Ваше задължение е да можете да четете и да разбирате това, което четете, щом сте тръгнали да купувате нещо за хиляди евра. Ако не можете, си платете на специалист, който може.

# 707
По този повод, изненадана съм колко много хора харчат за глупости, а адвоката при важни сделки го спестяват.
В банката “управител клон” се опитваше да ме убеди, че нямам нужда от адвокат, техните щели да следят сделката и дали документите били изрядни. Казах му, че си имаме семеен и че само на него вярвам, най-малкото защото ни е печелил вече няколко дела и винаги е давал обективно мнение.

# 708
Последните дни ми писна да обяснявам на млади хора, че като купуват парцел или къща трябва да си наемат и адвокат, и архитект! Първият ще им каже дали документално са ок нещата, а архитектът ще им изкара извадка от ПУР, ще им каже какво може да се строи, колко м2 ще им се отнемат за улица. Масово се продават парцели, на които не можеш да построиш къща с нормално разпределение. Архитектите знаят и къде в момента има мощности за Ел захранване и ВиК, въпреки че да се иска становище от дружествата е най-сигурно.

Брокерите лъжат безогледно - на вижте съседите имат ток и вода, значи е на граница. И като им кажете, че то за имането в съседите има, но в парцела, който гледат, ще имат трудно или срещу много 💰💸  и ахват ..

Пак едно младо семейство развали договор и брокера си му върна всички пари без да протестира точно в обект до Джъмбо,  заради това, че скрива статута на апартхотел, но ако бяха минали през нотариус щеха да пият една студена вода!

О, да и фаворитите ми се - безплатните кредитни консултанти Sad Не са безплатни, плаща им банката, в която ви заведат! А дали е тази банка са най-добрите условия за клиента или най-дебелата комисионна за консултанта, не може да се каже!

На фона на 100-200 Хил евра за имота, че сте дали 1000-2000 евро за консултации със специалисти е нищо! Давате на брокера 7% , на общината още 2.6%, маса такси на банките и нотариусите и никой от тях не е длъжен да направи  задълбочена проверка! Брокерът пък няма грам законови обосновани задължения!

# 709
От Любопитство направих едно търсене за Варна в еърбнб за следващата седмица и ми излязоха 509 резултата. Това сякаш е доста за свободни апартаменти в пиковия сезон. Май навсякъде се говори че е много слаб сезона по черноморието.

# 710
  • 2860 км северно от Екватора
Скаридка, аз те чета много внимателно. Брокерите наистина гледат как да набутат имота. Даже на имоти с по ниски цени не искат 3.6%  а минимална твърда сума от 1200 евро.

# 711
Скаридка, аз те чета много внимателно. Брокерите наистина гледат как да набутат имота. Даже на имоти с по ниски цени не искат 3.6%  а минимална твърда сума от 1200 евро.

Когато си прост - купуваш с брокер. Когато имаш за 5 пари акъл - прескачаш го, и купуваш от собственика.

Общи условия

Активация на акаунт