Софийска вода – спиране на водата в неделя.

• 661
  • 12
  •   1
Отговори
В неделя сутринта се събудих и вкъщи няма вода. Всеки месец плащам по 80 евро за студена вода и на всеки 2–3 месеца отново преживяваме спиране на водата. Какъв е този ремонт? Как е възможно толкова редовно да спирате водата и да оставяте хората в такова неудобство?

Сложете най-после край на това. За времето, през което спирате водата, можехте вече да положите нов водопровод!!

# 1
Очевидно съобщението Ви е насочено към Софийска вода. Тук няма да се свържете с тях. Ако търсите някакви съвети и мнения от потребителите на форума, формулирайте поста си по друг начин.

Последна редакция: нд, 08 мар 2026, 10:32 от Borqna Sto 771419

# 2
Прави сте по този въпрос, затова исках да попитам какво мислите. Не трябва ли поне хората да бъдат уведомявани по някакъв начин за такива неща? Трябва ли хората постоянно да влизат в сайта на „Софийска вода“, за да проверяват дали има ремонт или спиране на водата?

# 3
Прави сте по този въпрос, затова исках да попитам какво мислите. Не трябва ли поне хората да бъдат уведомявани по някакъв начин за такива неща? Трябва ли хората постоянно да влизат в сайта на „Софийска вода“, за да проверяват дали има ремонт или спиране на водата?
Редно е да слагат уведомления поне по входовете на блоковете. При нас примерно не го правят. В къща ли живеете, понеже сте написали че плащате около 80 евро на месец, което е много!?! А те не я отчитат и всеки месец, това на база ли го плащате?

# 4
  • София
На сайта им винаги има съобщения поне 48 часа по-рано, стига да не е авария и да се е наложило спешно.
И мен силно ме впечатлиха тези 80 евро на месец.

# 5
Всеки месец изпращам по Viber снимка на водомера на човека, който отчита водата, и така ми излизат сметките. За първи път в живота си изпращам снимки по Viber, само за да си вършат работата както трябва. Защото те не могат да идват редовно да проверяват. Толкова ли е трудно поне да изпращат SMS, за да уведомяват за спиране на водата? Вече е 2026 година — време е някои неща в тази държава да започнат да се оправят.

# 6
  • София
Преди се бях абонирала да ме уведомяват по имейл за планираните ремонти. Абонирал ли си се?

П. П. Сега виждам, че вече може да си изтеглиш апликацията и да те уведомяват по телефона.

# 7
  • София
На колко хиляди абонати да пращат смс ежедневно? После пък ще има рев, че постоянно спамят, особено от хора с по няколко имота.
В ко част на страната искат всеки месец показанията по Вайбър?
При нас в София искат на 3 месеца съобщение (не снимка) или посещават лично (по преценка на собственика) и веднъж в годината засичат лично. Извън София засичат дистанционно.
Аз също имам абонамент по имейл, но ми е най-лесно да получавам съобщение директно от сайта им във фийда на телефона.
Абонирай се и няма да си в неведение.

# 8
При нас пък на 3 месеца идват в блока, но невинаги има някой вкъщи. Който не е бил отчетен го молят да изпрати съобщение по Вайбър с показанията, обикновено в седемдневен дневен срок, ако не се лъжа.

# 9

Aз непрекъснато получавам мейли къде ще спират водата. Иначе на мен не са я спирали. Регистрирай се в сайта им и ще получаваш предупреждения.
А вода спират не само за ремонт, а и когато нов строеж се връзва към мрежата.

# 10
  • София
Сайтът на Софийска вода е много добре поддържан и актуален и има всички спирания - планирани и аварийни. Има и час, в който трябва да дойде водата, обикновено даже идва по-рано.
Относно аварийните спирания - преносната система на места е износена и ремонтите всъщност са разни "кръпки", колкото отново да тръгне водата. Дори не ми се мисли какви изкопи, време, пари и усилия ще трябва, за да се подмени из основи.

# 11
  • София
Доста голяма част от вик мрежата е подновена. Преди, като се бях абонирала за  известия по имейл (за два квартала) редовно получават имейл къде ще спират и какво ще подменят, та горе-долу ги следях как се движат.

# 12
Абонирана съм и на мейла ми изпращат известия за спиране (планирано).
Всеки месец си правя самоотчет в сайта, за да си следя нещата. На три месеца изпращам по Вайбър показанията.

Последна редакция: нд, 08 мар 2026, 15:30 от NellyN

Общи условия

Активация на акаунт