Пързалки,люлки,катерушки на МАРТЕНИЧЕТО са първи дружки!

• 8 782
  • 276
  •   1
Отговори
# 240
Честит Рожден ден на Симонка! Пожелавам и щастливо детсво!newsm51 newsm59 Tada

# 241
Честит Рожден Ден на Симонка! Да ви е жива и здрава, умна и красива, и с голям късмет в живота!
Същото пожелавам и на малката Габи!
И понеже нямам време да ви чета, а да пиша още по-малко, желая всичко най и на племеничката на Кети, и бързо да се прибира в къщи!

Моето дете няма почти никакъв апетит, яде много малко, а следобед почти не яде, беше и няколко дни с повръщане, и това се появи една седмица след ваксината.
Въпрос към майките, които се доверяват на детегледачки, колко горе-долу струва това "удоволствие" и как си я намерихте. Благодаря предварително и лек ден

# 242
ние сме с гледачка от 2-ри месец. плащам по 2 лв на час. някои плащат и по 2.50 -3. някои бавачки искат по 4-5. за мен е прекалено много.  първата я намерих по препоръка на познати, но изобщо не бях доволна. втората я намерих тук, във форума и съм много доволна.
освен с Калоян да се занимават, чистят и простират, прибират дрехите. но у нас е много малко (40 кв). така че не е трудно да се чисти.
ето подфорума тук за гледачки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=7.0

можеш да пуснеш и обява в позвънете. чете се от повече потенциални бавачки. тук във форума мамите са много повече от бавачките, и малко се спекулира.
преди да намеря сегашната бавачка, се срещах в продължение на месец с разни други от тук, не ми харесаха. (може би 3-4)

успех

# 243
ЧЕСТИТ РД НА СИМОНКА! ДА РАДВА МАМА И ТАТИ И ДА РАСТЕ ЗДРАВА И РАЗУМНА!

Силвето, ние плащане 350лв на месец за нашата детегледачка. С агенция я намерих, но до колкото разбрах от агенцията тогава са пуснали обява в Позвънете, защото нашата леля там е прочела обявата Wink Така че направо пускай обява, вместо да минаваш през агенция. Аз съм много доволна. Освен че се занимава с Криси, тя пере и глади нейните дрешки, готви и за през деня, като приготвя и порцията за вечеря. Ние сме се разбрали за 10 часа на ден от 8.30 до 18.30 без съботи и недели и без празници. Като, естествено, ако се наложи нещо извънредно, се уговаряме и няма проблем.

Успех ти желая в търсенето Peace

# 244
Момичета ,много ви благодаря за поздравите  Hug наистина ме трогнахте  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
В детския клуб искарахме страхотно обаче сме без сили та сега оставяме децата при баба и дядо да продължават и след това да спинкат а ние с приятели ще се събираме за да полееме по сериозно празника  Crazy
пускам малко снимки от партито
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=132114

# 245
Мики да ти е жива и здрава рожденничката Hugразгледах снимките - Мони не я бях виждала с бретон, страшно й отива, а и Алекс е със страхотна прическа Hug

Галя, виждам че четеш, какво става с вас?

Момичета как ви се отразяват жегите Rolling Eyesнашето семейство е на път да изчезне от глад, никой не иска да яде Rolling EyesАли днес яде в 10 часа малко кисело мляко, после в 3 следобяд  50 гр.бебешко пюре, после в 8 вечерта пак кисело мляко, за целия ден изпи 3 шишета сок и изяде едно киви. Ей на това живее плюс разбира се 5-6 кърмения през нощта. Ако ще е така лятото ooooh!вкъщи седи само по боди и боса, адски е топло и задушно. аааааа щях да забравя прави по 4-5 крачки сама от мен до баба й и обратно, ама голямо шубе бе, цялата плувва в пот и ръцете й се потят чак Grinning

# 246

MIKI  !!

ей тaя снимка няма равна на себе си! страшна е !

Дейзи, и у нас положението с яденето е същото. яде мах 200-250 гр на основно ядене !! (преди беше по 300+) сок изобщо не пие, вода по 100 мл на ден. Дано не започне пак нощем да се буди от глад като миналата година, че ще го изселя от вкъщи. Вече го наказвах гладен да стои докато аз се нахраня, защото бутна лъжицата с неговото ядене, реши , че лука на тати е по-интересен и спря да яде. при положение, че е опитвал лук и не го харесва. голям любопитко е станал. спира да яде при появата на нещо интересно. до сега може земята да падне, но той докато яде не можеше ищо да го впечатли.

# 247
Честит рожден ден на Мони! Да е жива и здрава, много щастлива и с много късмет в живота!
Мики, много хубави снимки, страхотно красиви дечица си имаш!

С яденето и ние го закъсахме заради жегите, но се надявам да се адаптираме бързо, то това време ни побърка.

Мила, моят метод за отпадане на кърменията през деня бе първо да давам твърда храна и после да суче.Например първо заместих обедното хранене да речем 100 гр и след това сучене и после постепенно увеличавам на 170, после цяло бурканче 220 или повече, то Бобко е вече голям и сигурно изяжда по толкова. И така малко по малко за две-три седмици-месец замествах по едно хранене.

На мен пък май ще ми се наложи да отбия Писи  Cry защото май ще трябва да ходя командировки за по една седмица няколко пъти, а и майка ми предлага да я вземе за две - три седмици на вилата на морето на чист въздух и направо съм в ужасна дилема.  Всъщност може и да ви е смешно, но ми е гадно, че съм принуена да спра по този начин, а и се чудя как да го направя. Но да не ви занимавам, то си е за кърмаческия форум май тази тема  Mr. Green

Последно утре ще има ли среща сутринта? май всеки е нанякъде...

# 248
Мики, да ти е жива и здрава дъщерята  Grinning Снимките са много хубави. Много хубави деца са всичките  Grinning

Маги за сега яде що-годе нормално и дори още не съм я разсъбляква още по латно му. Тази седмица пусках почти всеки ден поне по една пералня и сега съм натрупала такива купища дрехи за гладене, че ми става лошо  ooooh! Но ще трябва да ги изгладя утре и да я обличам вече по-лекичко, че е голяма жега

# 249
Мики, честита ти рожденничка. Здраве и щастие и пожелавам. Разгледах снимките и направо ми се доплака - толкова хубаво е всичко.
мами, в кви апартаменти живеете - малкия още спи във ватирания зимен чувал и му е добре. Още не сме включвали тзи година климатиците на студено  Crazy. В петък направихме сефтето на късите панталонки, но беше само за два часа, че ми стана съвестно веднага след болестта да го разхвърлям за по-дълго. Прибираме се ние от разходка и той тръгва сам по стълбите  - държи се с една ръчичка за стената и върви нагоре. ние сме на първи етаж ама той продължава нагоре и се разсърди, че не давам да се качва нагоре. Вчера сутринта в ранни зори съм го пуснала да щъка из апартамента и по едно време чувам трясък ама няма плач. Хукнах като озезумяла и кво да видя. Наш Иван стъпил със сандалите в легена с вода на кучето, подхлъзнал се и паднал със се легена. Мокър до кости - като се е плиснала водата и косата му беше измила. Седи и гледа гузно  Joy Joy Joy... Цирк! Вчера решавам, че ще ходим да плащаме интернета без количка да се разхожда. не е особено далече, но не е и безкрайно близо. Е, в такова приключение се вкарах, че направо умрях. Спря се при вскеи фас и кучешко лайно. разгледа всички цветя, бодливи храсти и т.н. като не му изнася посоката, в която вървим, а иска някъде другаде не реве, а просто се отпуска и ми увисва на ръката. Като резултат го носих повечето време, ремонтира офиса на интернетаджиите, изпроси си един балон от една кака, 5 човека се обърнаха да гледат що едно дете виси, хванато за ръката на майка си без да издава и звук, втурна се да прегръща едно куче, та уплашихме и кучето и стопанина  Joy Joy Joy. Стопанина крещи - кучето е добро, че да се застрахова, кучето сви уши и чака, че вижда едно природно бедствие да се задава - смях в залата Риба! Всички простотии ги прави изключитлно тихо... И през цялото време стиска една безкрайно ценна хартийка от шоколад ел-зет, все едно има фиш с шестица от тотото. На финала му хванах цаката за последнит 50 метра. Вървя пред него и казвам Чао и малкия прави 5 крачки, пак чао и пак 5... като се прибрах сигурно бях с 2 кг по-слаба и вода се лееше от мен.  Joy Joy Joy. Връчих го на мъж ми да продължат разходката, а аз да отдъхна и се прибират смед 2-3 мин. После мъж ми разказва на едни приятели - и като разххождах днес Иван. Малееее - щях да го убия.
мами, аз ще пропусна срещата, че още съм болна, а и четвъртък и петък не бях на работа и ще наваксвам днес. Приятна разходка ако се видите.

# 250
  • София
Добро утро! Hug

Герчо,голям беладжия си имаш Grinning.И ние в петък  тръгнахме пеша с малкия за детската кухня и просто ми разказа играта,спира се на всяка пета крачка и се заиграва с нещо,дърпа ме в други посоки,абе разстояние което сама взимам за 10 мин отиване и връщане го преборихме за около 40  Simple Smile.
Дани също още си спи в зимното чувалче,но спиме на отворен прозорец,иначе и аз го обличам вече с късо ръкавче.Вчера след лудо обикаляне и мерене най-накрая му купих и сандали.Ей,голям зор с тези дебели крачета нищо не му става ooooh!,бях харесала сандалките на Минимен,но уви не му влезе крака и до половината.Накрая му взех на КиК едни сандалки ,които се коригират с лепки и на стъпалото и на глезена.

Мики,много са сладки дечицата,пу-пу!Алекс с каква готина прическа,а Симонка голяма мацка с тея слънчеви очила!

И Даниел все още не му се отразяват жегите на яденето,хапва си.Вчера му купих чаша със сламка,направо се влюби в нея,веднага започна да пие,а с чашата на авент с накрайника само си чешеше венците.

Айде хубава неделя на всички!

# 251
...И през цялото време стиска една безкрайно ценна хартийка от шоколад ел-зет, все едно има фиш с шестица от тотото.

ох Розаааа

ще ме скъсаш от смях бе девойко !!!!!!!!!
прсто нямам думи!

# 252
здрасти милички Hug
днес никой не срещнах в парка, оня ден случайно видях Нели(кетито) с Денис и вчера Мери(Дарлинг)с Вени

Мики Heart Eyes и Алекс и Мони са страхотни сладури,много много готини Hug

за жегите-Бобата отново мина само на кърма,но може и да е заради горните кучешки зъби, които сега избиват.нищо не яде,само суче ,като новородено вече два дни а тази нощ спа по боди с къс ръкав ,но в летен спален чувал.
Безмерна Heart Eyesпри мен не става,защото дори да се навие да хапне твърда храна Боби пак си иска да суче а да увелича количеството твърда не мога-той отказва да го яде
а ти ако отбиваш май е по добре сега преди големите жеги да е,нещо такова съм чела,че лятото не е подходящ сезон за отбиване

майчета понеже събирам аптечка за почивката а Бобата досега не е имал стомашни неразположения и не съм наясно какво да купя за всеки случай-Смекта дава ли се на бебешори newsm78въглен newsm78

# 253
Мами, все се каня да повдигна темата ама... За децата и детските градини и изобщо за общуването с деца. Преди 2 седмици бяхме на един детски рожден ден и ми направиха впечатление някакви неща. Първото - рожденника /партито беше у тях/ на 3г отиде при Иван и най-демонстративно му стъпи върху крачето, завъртя се на пета и тогава слезе. Иван не реагира - явно не го заболя. Някак демонстрираше, че той е господаря вкъщи. майка му съответно супер притеснена го накара да се извини на иван, на мъж ми и на мен и детето според мен се почуства супер унизено, но го направи, след което се разрева. за протокола майка му си го гледа и рядко общува с деца. След това в коридора втора случка. Едно детенце яхнало джип от тея, дето се избутваш с крачета. Иван минава и малкото диване на заден ход започна да го натиска с колата към стената. Иван пак не реагира, а аз обяснявах 20 мин как детето е малко и не може да се пази и затова другите големи дечица трябва да пазят по-малките. Онова ме гледа с един тъп поглед все едно говоря на стената, а беше 4 годишно. Излиза иван за втори път в коридора, отова се засили зверски и подсече иван и той падна. Пак не се разплака, а бързо се изправи и продължи. Аз не се стърпях и отидах да кажа на майка му! Оная ми обясни как то не било свикнало много с деца, че тя си го гледала, ама така не било правило друг път. както и да е... домакинята и тя почна да обяснява как незнам кво било станало, ама не бил агресивен тоя хубостник. Аз нямаше как да направя драма, щото щяхме да развалим празника, ама бързо-бързо се изнесахме под претекст, че на иван му се спи. Та ми направи впечатление, че и двата инцидента досега бяха все с големи деца, които си се гледат вкъщи. Някак като че ли в детската градина и яслата им се сломява агресивността  newsm78 newsm78 newsm78 или пък свикват да бъдат толерантни едно към друго  newsm78 newsm78 newsm78. Може и да греша и всъщност това да са единични инциденти, несвързани с гледането и негледането вкъщи.... домакинята на въпросния рожден ден е прекрасен човек, изключително добре възпитана и детето и също е добре възпитано, ама... другата за пръв път я виждам, но не изглеждаше хваната от гората. От една страна ми се иска иван да общува много с деца, отдруга няма болест дето да я пропуснем... Иска ми се да тръгне на ясла, ама като си представя вечните хреми и болежки все отлагам подаването на документи. Пък някак не искам да гледам темерудче вкъщи и ми се ще от малък да разбере, че човек е социално животно  и е хубаво да се съобразява... изобщо - едни неделни размисли и страсти...

# 254
Герчо това са единични случаи,с Бобата се държат добре и деца, които не посещават ДГ и такива,които посещават и обратното лошо и от единия и от другия тип
аз съм твърдо против яслите
педито ме посъветва до 3 години детето да бъде максимално предпазено от болести а и една позната на мъжа ми има частна детска градина-е тя му е казала,че там децата са постоянно болни и изкарват всички гадости
в частните ясли,ДГ допускат и болни деца защото родителите плащат
а в държавните са страшно много деца,малко лелки,скапани условия и често се водят и болни деца
другото,което ме възпира е средата на т.нар. лелки в яслите-е това не е среда за сина ми,скоро четох еднин татко беше пуснал тема,че пускали чалга на децата  Shockedсега още аз избирам средата на малкия и ми се ще тя да е добра,после сам ще си намира приятелите
също личния ми опит-аз съм се разболявала всеки път като ме заведат на ДГ,била съм страшно болнаво кльощаво момиченце и не е имало болест да ме подмине така,че малко съм ходила, но пак имам лоши спомени ,как лелките ми се караха за следобедния сън(а сестра ми я карали да кляка и да става,като не спи следобед и бе получила нервни тикова-с детски психолог и помогнаха по късно)изобщо отношението бе лошо.Въпреки,че не съм ходила на ДГ нямам никакъв проблем с общуването и супер лесно се внедрих в училище сред децата.
Според мен далеч по добре е майка ти да гледа Иван и заради развитието-далеч не бих сравнила времето което се отделя персонално на едно дете в къщи с нищожното внимание в ДГ
а относно социализирането-Боби го срещам постоянно с деца,предполагам и майка ти Иван
Боби се събуди,ще продължа друг път,че темата ми е интересна

Общи условия

Активация на акаунт