Любим град в БГ

• 6 972
  • 170
  •   1
Отговори
# 90
  • под дъгата
Велико Търново - заради най-цветните години от живота ми;
Созопол, Бургас и Варна - заради всичките диви лета и нежни любови;
"Този град, в който аз съм роден" - заради най-слънчевото детство, което някой би могъл да има 
Rolling Eyes

# 91
  • Велико Търново
Трявна Peace

# 92
Любимият ми беше Банско, защото обожавам Пирин, но не съм ходила, откакто го направиха лъскав курорт, а и аз го харесвам само през лятото. Беше най-страхотното място в БГ, заедно с Несебър. Велико Търново, Ловеч и Пловдив също много ми харесват.

# 93
Аз съм на настроения. В един  момент харесвам един град, в следващия друг и т.н.

# 94
Единственият възможен отговор за мен - ВАРНА!

# 95
Варна! Макар и да не ми е роден град.
Учудвам се обаче на многото предпочитания към Габрово. Какво ли би било мнението ми, ако свекъра и свекървата не живееха там.  Thinking

# 96
  • София
Созопол-смокини, море, Тъпото, рокендрола беше млад /ню уейфа, де/ ееех луди млади, Мелник-8 декември /ех как искам да ми се води празник в качество настоящ студент/, Копривщица-уютно и романтично.

# 97
Всеки град носи своето очарование...във всеки намирам по нещо, в което да се влюбя и което винаги да помня...
Пловдив със стария град и амфитеатъра, където един американец крещеше "Обичам този град!"
Бургас с кея, на който съм седяла часове...
Велико Търново с Царевец и шоуто, на което се възхищавах в прегръдките на любимия човек...
Мелник и виното...
Копривщица и старите къщи, които те връщат векове назад и нещо вътре ти трепва...
Стара Загора с Аязмото и най невероятно зверски вкусните домати....
Несебър с църквите...
Созопол с алеята на скалите, където сядаш на чаша бира с приятели и гледаш голямото синьо море....
Мога още много да пиша, има и още много да видя... Но най си обичам София - може да е всякаква, но е моя роден дом, където искам да изживея живота си сред хората, които обичам...

Бих добавила: за Мелник- пясъчните феномени, за Несебър-пристанището с гларусите, които се опитват да ти откраднат сандвича Mr. Green, Созопол- фиордите (незбравим спомен от детството ми).
И най-вече моя роден град София (детските ми спомени за сърничките в Княжево, Борисовата "градинка", "Докторската градина", спокойните улички из центъра, където играехме на "ръбче".....
С носталгия си спомням за Сливен, "Сините камъни", Карандила.....
Банско-преди да стане "топ курорт".
Велико Търново-"Царевград-Търнов".
Асеновград с многото метохи и църкви, "Асеновата крепост" и "Свети Кирик".
Пловдив- "Стария град", Копривщица и "Първата пушка", Димчо Дебелянов; Батак.....
Малките селца и градчета, през които съм минавала.
Въпреки, че от години не съм се прибирала в БГ, когато си затворя очите виждам любимите ми места. Децата ми познават България от снимки. Имат далечни детски спомени, но винаги когато стане дума за някой град казват "мамо, ние знаем прочетохме/помним.

Ех, спомени

# 98
Това е и моят отговор Simple Smile

# 99
Имала съм шанса да живея в почти всички градове, които са ми на сърцето  Simple Smile!
Пловдив, Варна , Хасково (дава ми спокойствие), харесва ми нощем центъра на София, Велико Търново е очарователно, Плевен.........

# 100
  • София
1.София-защото тук живея и е динамичен град
2.Видин-заради спокойствието и красивата им Дунавска градина/милото е от там/
3.Белоградчик-скалите са божествени/там съм родена/
4.Димово-там имах най прекрасното детство
5.Балчик-морето

# 101
  • DE
И между другото Хасково е много хубав град!!!

# 102
София, Варна и Сандански  Peace

# 103
Казанлък  Peace

# 104

Общи условия

Активация на акаунт