Връзка без силно влюбване

• 8 412
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Много по-гадно е. Даже ти става гнусно.
И ставаш много по-нетърпим към навиците и обичайните рутини или недостатъци на другия.
При първата ми мега дълга връзка и баща на детето ми така разбрах, че вече не го обичам. В един момент започна да ме отблъсква сексуално (а ние бяхме много активни), гадеше ми се като ме докосва чак. Все едно някакъв чужд човек беше с мен, който усещах и виждах вече по съвсем различен начин. И осъзнах, че вече не съм влюбена и не го обичам. Последва период на терзания "ама защо правя така". После честен разговори и му предложих раздяла.
Който може да живее бездушно и като предмет с мъж/жена в двойка, той си нае. Но не мисля, че е здравословно.

# 256
Е, добре, но за да ти е приятно да правиш секс и да се гушкаш с някого, все пак трябва да има някакво привличане, да се харесвате. Дори да не е най-великата любов, все трябва да има някакви положителни емоции.

Точно тук се забърква кашата. Разбира се, че има чувства и привличане, но никой не е споделил дефиницията за любов, нито пък хората се влюбват и обичат еднакво. И аз изобщо не съм сигурна, че всеки един четящ тук разбира правилно какво пишат останалите, ами всеки интерпретира през себе си и решава, че и при другите е така.

Да, но като не си влюбена в този някой как правиш секс с него, колкото и да е подходящ по документи? Как се гушкаш с някой, който не те привлича? То даже е по-гадно от това да си сам, поне според мен.

Ето пак пример за написаното от мен по-горе. Какво точно е влюбен, колко трябва да са влюбени двама за да правят секс, ама еднакво ли са влюбени след десет, двадесет и тридесет години, пък все правят секс и се гушкат?
Спорим, защото не се разбираме според мен.

# 257
Нормално е всеки да разбира според собствените си възгледи и опит. Също толкова нормално е да осъзнаеш, че другите хора имат други разбирания.

# 258
  • Somewhere far away

Да, но като не си влюбена в този някой как правиш секс с него,
Е как, лесно.
Хиляди хора го правят, казва се просто секс, секс за спорта, секс за забавление- както искате го наричайте , но е факт че е напълно възможно и много често практикувано.

# 259
  • София

Е как, лесно.
Хиляди хора го правят, казва се просто секс, секс за спорта, секс за забавление- както искате го наричайте , но е факт че е напълно възможно и много често практикувано.
Привличане трябва да има. Тук говорим за обратното - някой свестен по документи, но без страст.

# 260
А, значи дойдохме си на думата - привличане, а не безумна любов. Тук нещата вече стават много по-обширни Simple Smile

# 261
А не, както съм чела тук в не една тема – не се харесват – нито физически, нито като характери, обиждат се един друг, нараняват се, включително и физически понякога, нямат общи цели и планове, ама иначе го играят семейство. И то млади хора, току-що събрали се, не някои с 50-годишен брак, които са си омръзнали до смърт.
Така е, но те всъщност имат обща цел - да го играят гаджета/ семейство. Да са обвързани. Някои хора имат силно такова желание, а на второ място е това с кого са обвързани.

# 262
  • Somewhere far away

Е как, лесно.
Привличане трябва да има. Тук говорим за обратното - някой свестен по документи, но без страст.
Говорим че не е нужно да има любов, за да има секс. Smile

# 263
  • sofia

Е как, лесно.
Това е така, но трудно се съжителства/има връзка с някого, с когото ви свързва един гол секс. За мен лично, даже е невъзможно.
За себе си съм го формулирала, че привличането, силното привличане е добра предпоставка за харесване, влюбване, пеперуди, което води до желание за срещи, секс и задълбочаване на отношенията. На мен лично ми трябва време прекарано с този човек, за да разбера бихме ли могли да сме нещо повече. И с времето или почвам да го харесвам повече, или виждам, че няма да я бъде работата.
За кратки секс срещи не е нужно влюбване.

# 264
  • София
Влюбването не е любов, а е привличане. Може да трае и една вечер. Принципно.
То иначе секс може да има всякак, включително и без никакво привличане, но нали не искаме след изморителен ден да си представяме такива гадости.

# 265
Влюбването не е любов, а е привличане. Може да трае и една вечер. Принципно.
То иначе секс може да има всякак, включително и без никакво привличане, но нали не искаме след изморителен ден да си представяме такива гадости.

Секс без минимум привличане не мога да си представя, но ми стана интересно какви са точно гадостите, които вие си представяте и колко трябва да се измори човек, за да си ги представи?
Явно нямам вашето свръхразвито въображение, изобщо не можах да вдяна какво имате предвид.

# 266
  • София

Секс без минимум привличане не мога да си представя, но ми стана интересно какви са точно гадостите, които вие си представяте и колко трябва да се измори човек, за да си ги представи?
Явно нямам вашето свръхразвито въображение, изобщо не можах да вдяна какво имате предвид.
Можеш да си представиш кой да е непривлекателен за теб и секс с него. Или редова ситуация с младия Гущеров или други подобни, например.

# 267
Тези аргументи са някакви екстремности. Едно е да трябва да правиш секс с Пеевски, друго е просто да не си в етап на безумно влюбване. В този етап има пеперуди, преди секса има очакване, след секса приятни спомени и едва ли не ти е осмислил деня. Е, на моята възраст няма пеперуди и луд адреналин и не мога да кажа, че сексът ми осмисля деня, но и не мога да кажа, че има отвращение или е неприятно. Просто чувствата са различни, по-спокойни, но по-дълбоки, изживяването е различно също така. И затова казвам, че тези опити за вкарване в някакъв калъп на любовта са нелепи.

# 268
Скрит текст:
Тези аргументи са някакви екстремности. Едно е да трябва да правиш секс с Пеевски, друго е просто да не си в етап на безумно влюбване. В този етап има пеперуди, преди секса има очакване, след секса приятни спомени и едва ли не ти е осмислил деня.
Е, на моята възраст няма пеперуди и луд адреналин и не мога да кажа, че сексът ми осмисля деня, но и не мога да кажа, че има отвращение или е неприятно.
Скрит текст:
Просто чувствата са различни, по-спокойни, но по-дълбоки, изживяването е различно също така. И затова казвам, че тези опити за вкарване в някакъв калъп на любовта са нелепи.
Предполагам, че все пак това е при условие, че го правиш с човек, с когото искаш.

# 269
Именно - искам, харесвам, изпитвам чувства. Но и само харесването принципно стига, а аз защитавам принципна позиция - секс може да се прави съвсем добре и без безумна любов. Харесване и физическо привличане стигат като минимум.

Общи условия

Активация на акаунт