Thermomix TM7

• 1 066
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте!
Създавам тази тема, защото не открих да има такава.
Интересувам се дали някой от Вас вече го има, тъй като искам да проуча въпроса и да получа отзиви от обикновения потребител, а не от представители, защото всички знаем, че те гонят печалбата и продажбата на всяка цена. Бях на дегустация - впечатлих се от самия факт, че доста време ще спестя от миене на съдове , тъй като и сега ги цапам много и ми отнема време да приготвя нещата, да ги нарежа и т,н, а тук става за секунди. Хареса ми и това, че ще замени над 10 уреда вкъщи , като пасатор, чопър, блендер..
Аз не мога да правя тесто изобщо и постоянно купувам готово. Това е още една причина да го поискам - има рецепти и тестото ще е домашно и винаги сполучливо.
Допада ми и това, че има вграден таблет и ще ме води стъпка по стъпка, нещо, което липсва при мултикукърите и точно затова продадох Инстатпота, защото не се разбрах с него!
Има и още предимства, които ме впечатлиха, но на въпроса ми за по-голяма купа, за съжаление получих отрицателен отговор и не ми допадна много, че купата приготвя за 2-3 порции ядене, а аз искам поне за 5-6 човека да има, а не да готвя два пъти една и съща рецепта. Доводът им беше, че идеята е да се яде винаги прясно и на момента.

Какво ме притеснява обаче?
Наистина ли си заслужава инвестицията? Струва колкото един айфон!
Качествен ли е наистина и може ли да се има доверие на марката, да не да се абонирам за сервиз?!
Предлагат и на разсрочено плащане, но с лихва, а аз се интересувам за 0% лихва и втора купа, защото с една не съм сигурна, че е достатъчно.

Пред голяма дилема съм дали не е поредната изгъзица или инвестицията си заслужава действително. Simple Smile

# 1
Имам и аз подобни наблюдения.
Не ми харесва, че съдът е малък. Ако искаш да печеш, трябва да го извадиш от купата и да го сложиш в друг съд в  печката. Стъпките по стъпки на дисплея са ми губене на  време. Преди 30 години си купих първия Цептер и бях впечатлена от готвенето под 100 градуса и това, че като набере температурата, си готви сам, без моята намеса. Мултикукърът е функционален и удобен и като сложиш продуктите, също си готви сам. Виждам, че термомикс има в повече функции
 мерене, рязане, пасиране, месене, но това обслужване по дисплея ми се вижда за начинаещи готвачи, не и за напреднали. И търговските представители са в повече, може би защото на 5 продадени термомикс, 6 идва безплатен.

# 2
Това със стъпките може да се избегне, така разбрах аз. Минаваш си на изцяло ръчен режим и ти си задаваш настройките на варене, време, температура, рязане, бъркане или каквото ти е необходимо всъщност.
А за рецепти, които никога не си използвал/а е хубаво да има стъпки.
Мен дисплея и стъпките не ме притесняват в интерес на истината.
А това за печенето не е минус, имам си фурна и еърфрайър и няма проблем за това.
По-скоро се чудя за самия уред и за инвестицията в него дали оправдава средствата, а не да стои примерно в шкафа неупотребяван или да не се разберем с него , както стана с мултикукъра под налягане (за мен е абсолютна глупост).

# 3
Аз непрекъснато използвам мултикукъра. Имам и аз всички уреди, не за друго, а, защото ми пестят време.
Ако смятате, че ще прави нещо ново и различно е оправдано да го имате.
Не ми стана ясно, защо не използвате мултикукъра? Аз използвам основно две функции, пестят ми време.

# 4
Аз го продадох, имах комбинирания уред на Инстатпот.
Откровено не мога да се разбера с тенджера под налягане колко време трябва да се вари дадено ядене и ме е и страх от тази пара, която излиза и пращи. Не е моето, предпочитам в тенджерата на котлона и да виждам какво става, а не да фучи и бучи 😁
С Термомикса виждам, че няма пара под налягане и може да се следи процеса , а и те насочва с температурите и времетраене, което за мен лично е от голям +.

# 5
Аз лично не бих инвестирала толкова много пари за една тенджера. Всичко ( или почти всичко) , което се прави с термомикса си го правя в мултикулъра за в пъти по-малко пари. Времето на готвене в мултикулър се научава от практиката, но освен това има голямо изобилие от рецепти в интернет и човек може да се научи. На мен точно готвенето по налягане в мултикулъра ми харесва, защото ми пести много време. Изобщо не ми трябва да надничам вътре в тенджерата. Включвам копчето и излизам, а като се прибера, яденето ме чака готово и топло.
Не казвам, че термомикса е лош. Просто казвам, че не бих дала толкова много пари, за уред, за да сготвя една манджа. Бих ги дала за други неща.

# 6
Ех, така като гледам явно няма дами, които ползват Термомикс, за да изкажат впечатленията си.

# 7
Минавам само да кажа, че в момента тече пролетна кампания да се купи ТМ7 на изплащане с 0% лихва и 10 равни месечни вноски. След много чудене, днес кандидатствах и го поръчах. Утре ще е при мен, ще го пробвам и ще дам своя отзив.
Силно се надявам да оправдае очакванията ми за тези пари ☺

# 8
Христос Воскресе!
Бъдете живи и здрави! ☺

Поръчах го на 08.04, на 09.04 беше при мен, но не го ползвах, защото го измих и исках да изсъхне напълно преди употреба. На 10 и 11 го спуках от тестове и проби, като вчера вечерта съм стояла 2+ часа на таблета му и то без да разбера, че е минало времето, защото разглеждах рецепти от цял свят и си отбелязвах кои да пробвам - беше ми интересно.
Категорично заявявам, че уреда е поглед в бъдещето и обезателно трябва всеки да го има в дома си!
Дори честно казано се замислям: защо да даваш една заплата за личен готвач всеки месец (защото има и такива хора) или защо да ходиш/поръчваш от заведения ежедневно, когато можеш еднократно да платиш и да имаш личен готвач завинаги? 🤔

Първо направих два пъти майонеза - толкова я харесаха мъжете вкъщи, че грабнаха по една лъжица и почнаха да я ядат ей така, все едно е крем.🤭
След нея направих салатата със зеле. Доста се чудих дали да слагам лук и ябълка, защото ми звучеше супер странно и несъвместимо ама си викам - хайде ще пробвам и тази комбинация. Ами интересен и нестандартен вкус се получи! Единствено , не му повярвах, че знае за колко време трябва да я реже, та аз промених по мое усмотрение секундите и салатата затова излезе супер ситна.. Вече ще му вярвам на Термомикс  и няма да споря с него 🤭
След това направих едно брауни - мале с такъв течен и крехък шоколадов вкус и пълнеж остана вътре 😍🥰 Точно това брауни ме накара да си направя следната равносметка и ме замисли: в рецептата иска водна баня, ако не беше Термомикс , трябваше да цапам две тенджери и да седя на котлон и да бъркам непрекъснато! После трябваше да се разбиват орехите - тоест да цапам чопър. А после и да се смесват съставките , тоест да ползвам миксер… и после 1 час стоя на мивката и мия всичко това, а и са разходи за препарати, за вода и т.н. А аз с Терми изцапах просто една тава и един нож… спестих разходи и най-вече време 🤯 поради простата причина, че Терми се самопочиства сам само с една капка веро Simple Smile
Ето защо аз не правих сладкиши от сорта торти, хлябове (защото не мога да меся и винаги стават на камъни тестата ми и други пипкави и вреемки си неща…. )
Вчера в Терми сварих 10 яйца, които после боядисах и няма нито едно пукнато - днес по някое време ще покажа резултат как са сварени (предпочитаме ги твърдо сварени, а не сурови и рохкави като повечето хора).
Направих и португалски хляб.
Прилагам снимки на всичко и ако Ви е интересно мога да се включвам редовно да споделям опит, знания и снимки.

За себе си реших, че уреда си заслужава, затова и ще му стана адвайзър , като лично аз ще се ангажирам да почна да предлагам безплатно български рецепти, защото за момента те са само 200 , което си е грехота, но е разбираемо, защото от сравнително скоро влезе в България…

Втората доза майонеза.

Шоколадово брауни

Сварените яйца в Термомикс

Португалски хляб. Вкус като от детството ми.
Със сигурност вече няма да купувам магазинния и ще наблягам на домашен Simple Smile

Нестандартна зелева салата, която излезе готово овкусена от Термомикс. Не е негова вината, че е толкова ситна, а е моя , защото не му повярвах и промених времето и скоростите.

За финал - литър и половина лимонада, която стана за по-малко от 2 минути. 👌

Последна редакция: нд, 12 апр 2026, 09:25 от Butterfly:3

# 9
И аз се интересувам от този уред. Скъп е, но изглежда доста практичен. Вие как го намирате – струва ли си парите?

# 10
И аз се интересувам от този уред. Скъп е, но изглежда доста практичен. Вие как го намирате – струва ли си парите?

Абсолютно си струва.
Признавам, че освен многото му функции, нещото , което наистина ме бутна и накара да се реша да го взема е функцията да меси всичко (тесто). Тъй като наистина не мога да меся, хвърлям продукти, купувам глупости от пекарни или готови теста от магазините , като само един Бог знае какви химии и вредни неща има вътре.

# 11
Аз като цяло не умея и не обичам да готвя. 😬Затова се замислям дали да го купя🥲 Пък и с две бебчета, мисля че ще ми върши работа. Това, което ме замисля е че почти няма клипчета и видеа на реални потребители, а само на адвайзъри на уреда🤔

# 12
Има много бебешки рецепти , което също ме спечели, защото аз на разни детски кухни не вярвам. Голям почитател съм на домашната храна! Особено за бебета!
Мога да съдействам с отзиви, отговаряне на въпроси, клипове, снимки и всичко нужно, за да разсеем всички Ваши съмнения.

# 13
  • ...живея на последния етаж...
Нали не се допуска реклама?
То бива, бива, ама прекалявате. Вече и в множествено число за себе си говорите.

Общи условия

Активация на акаунт