Какво готвите бързо за вечеря след работа?

• 15 321
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
Много хубава тема, харесах си няколко неща, които ще пробвам. Аз изобщо не съм по готвенето, все си търся рецепти, не умея да експериментирам.

Най-бързо мога да приготвя яйца,  харесваме бъркани, но най ни е любим омлет с каквото има в хладилника, например кашкавал, домат, лук, шунка (всичко на кубчета), може и царевичка. За гарнитура често правя варен басмати ориз, варя го с цели зърна кимион, след като се свари отцеждам и го поливам със зехтин.

Варен булгур или кус кус със сирене и масло ми е вариант за закуска, но защо не и като гарнитура за вечеря.

Като студентка много често си приготвях една елементарна, но питателна салата за вечеря - айсберг, консерва риба тон и консерва царевица.

# 91
На мен ми е най-лесно, когато по-голямото ми момче реши да си прави фитнес диета и да си готви и вземе , че направи и за брат си и за баща си същото. Тогава аз мога спокойничко да си взема нещо дребно от хладилника и плод и съм готова.

# 92
  • Sofia
Бърза идея и от мен:
Един пакет кайма в тигана да се запържи леко, отгоре изсипвам една консерва Чили sun carne и една кутия червен боб, ето тези двете (от DM)

Цялата работа е за 15мин. Лесно, вкусно и много се харесва вкъщи.
Гарнирам с каквото има - салата, понякога успоредно слагам да се свари един бял ориз, може картофено пюре...каквото има.

# 93
  • В полите на Пирин планина
Към две консерви свинско месо от Лидл:

добавям 4 яйца, настърган кашкавал и моцарела, натрошено сирене, разбърквам, изсипвам в тавичка (ш30см) и запичам за около 15 минути. Гарнирам със салата.

Става количество са 4-5 човека и е много вкусно.

# 94
Днес в нинджата на еърфрайъра в кошницата във алуфолио нарязах лук, сложих маринвани и немариновани пилешки филета и няколко малки нюрнбергер вурстчета и ги закрих с фолиото .

# 95
  • 2860 км северно от Екватора
В тези жеги само шопска салата и хубав хляб стига за вечеря.

# 96
  • Някъде там
Днес вечерята беше салата и пълнени тортили тип „почисти хладилника“ на тостера.
Вчера – доматена супа, сирене и препечени франзелки.

Правя си бульон и заедно с месото, колкото за една порция да е то,  вакуумирам  си ги и слагам във фризера. Когато реша, вадя предния ден и го оставям в хладилника. На другата вечер само добавям попарени нудли, варено яйце, царевичка, пресен лук, чушка, може и грах от консерва или каквито прецените зеленчуци и се получава бърза вечеря. Обикновено го хапваме с препечен хляб.
Гледам петък или неделя вечер да отделям време за планиране и заготовки и така ми е много по-лесно.

Последна редакция: пн, 13 юли 2026, 17:37 от daviz

# 97
  • Варна
снощи пилешки пържоли от бут, овкусени, резени домат и пушено сирене отгоре, във фрайера 30 мин. Гарнитура басмати ориз в торбичка за 15 мин на котлона и краставици с копър салата. За половин час вечеря.

# 98
2 малки полулюти чушлета, половин шайба козе сирене, няколко парченца кашкавал 2 яйца , сол, черен пипер и един домат на тънки шайби отгоре. В микровълновата на 5 мин. ПРез това време препечени филийки на тостера .

# 99
Здравейте,въпросът ми е към тези ,които слагат  храна в буркани за седмицата-какво най-често слагате?Специално това ли правите или ако остане храна я слагате в буркана?Кои ястия си запазват вкуса след 3-4 дена в хладилника?

# 100
  • Варна
Според мен супа 2-3 дни в буркан е ок. Боб, леща, прясно зеле, тиквички с ориз. Месо с някакъв сос също. Не знам на кой му се яде всеки ден готвено обаче в такова лято с разкошни домати и всякакви зеленчуци, скара/фрайър и салата със сирене си е супер и бързо си става.

# 101
Най ми е лесно,а и от всички вкъщи се тачи някаква импровизация на салата Цезар. Някаква пържола, айсберг, домат, дресинг,  препечени филийки вместо крутони. Понякога и по едно пуширано или изпържено яйчице. Месцето и яйцето на ЕФ

# 102
Великото ми готвене снощи беше да метна кюфтета в еърфрайъра, да изсипя пакет готова салата в една купа и да нарежа при нея един домат.

# 103
  • София
Пилешки гърди със сол, черен пипер, чесън на прах и мису паста в ейр фрайъра. През това време задушавам броколи - 16 минути!

# 104
  • Sofia
Пилешки гърди със сол, черен пипер, чесън на прах и мису паста в ейр фрайъра. През това време задушавам броколи - 16 минути!

Може ли да кажете малко по-подробно как точно се приготвя това в airfryer?

Общи условия

Активация на акаунт