АВГУСТинче първи думички реди, а мама от кеф ще се разтопи

• 13 119
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Добре де, каква е разликата между обезмаслено и адаптирано мляко?
Хи-хи  Laughing и аз това се чудя и мая и чакам Pepper или друга просветена майка да образова нас незнаещите. Днес разгледах кашите и пюретата вкъщи и видях че са такова мляко.  Laughing
А като тръгнеш на работа само събота и неделя ли ще си свободна? И сигурно няма да ти е до срещи с августинчета Sad
Ще имам време за срещи през май, че бабата ще е тук и ще го гледа.   Laughing

# 76
Добър вечер и от нас!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Обърквация!!!  bouquet
Много здраве, щастие и незабравими мигове!!!

Честита месечинка и на Инчето!!!
Ние нямаме такъв голям басейн, но си имаме надуваема лодка, която ще използвам това лято на терасата пълна с вода и Ники да се радва, а от другата година, живот и здраве и за морето.

Нана, честито християнче! Да е здрав и много послушен Калоянчо!
Ние също се приговяме за кръщене тази събота на 05.05. Почти сме готови с приготовленията, остана да поръчаме питка и да купя подарък за кръстниците, искам да си имат нещо за спомен от кръщенето.
После ще разказвам как е минало и дано Ники не плаче много Praynig
Ето малко снимки от нас от ваканцията ни в Плевен: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=126229  Grinning

Лека нощ на всички!

# 77
Ех, Дидке, оправи ми настроението с тези смън4еви плевенски снимки HugБлагодаря ти  bouquet
Така ми се иска и аз да съм сега там с Дари, да се разхождаме в градската градина, да се снимаме на фонтаните, и да пия бира в Кайлъка.... CrazyНО- няма Sad Нашите са тук от 2 дни и утре си тръгват. Успяхме дори днес да се скараме с нея Twisted Evil( то пак много време изкарахме без спре4квания Joy).Та- това ми е Плевенския "полъх".
Аз съм на "финалната права" на работния ден Crazy.ВКъщи ме 4ака агнешко и студена бира Mr. Green и нямам търпение да се прибера, 4е ве4е ми писна тук.Хайде спирам ! лека ве4ер ви желая!
Поздрави на вси4ки

# 78
Охххххх, аз най-сетне свърших с досадното  1ironing - Elwing по принцип страшно мразя да гладя и го правя рядко  Embarassed - вадя дрехите от сушилнята и ги сортирам: малко смачкани в гардероба, много смачкани за гладене. Но понеже както казах мразя да гладя тези вторите си ги складирам от няколко сушилни и после направо ми се завива свят  #Crazy
Nana77 и  Velmar благодаря ви за информацията за колелцето, аз сериозно се замислям да купим на мойта мишка такова, като подарък за кръщането, ама я слагах на няколко модела в Прасешкия магазин и милото се радва много ама вее краката и аз се чудя дали му е удобно Thinking Преди време бях харесала Лимона на Чико и даже исках да го купя за детенцето на една приятелка, ама тя нещо се отказа в последния момент и избра друго - та не можах да събера информация от нея дали върши работа тук по нашите продупчени улици.
 didka25  fingerscrossed и вашето кръщане да мине така добре като на сладкия Калоянчо - сега разгледах снимките ви от Плевен - Ники е много готин, а и с тези сини очи Heart Eyes

Сега се сетих да ви питам - знаете ли от кога може да даваме минерална вода на малките сладурковци  newsm78
Айде аз пак ви оставям, че мойта късна, щура, по никое време домашна тренировка ме чака   animal085 newsm39 #Milti Май трябва да си дам повече зор, щото не останах дрехи, които да ми стават Embarassed doh newsm45

# 79
 newsm59  Gift Честит Рожден Ден със закъснение и от мен на Обърквацийка  bouquet
И Първа годишнина – Само любов и здраве ви желая, и пак любов, и пак здраве  Heart Eyes

nana77, честито християнче  Heart Eyes И честити нови зъбки  Laughing
 Също честито зъбче и на Вики на MimSss. Да са им бели и здрави!

Блу, басейна ви е трепач! Искам и аз такъв  Laughing

Dreams, лентичката ти с диетата гледам мърда здраво на долу. Браво на теб  Hug Между другото я думай злато каква програма ти даде инструктора, че моята нещо не ме кефи (може и на лични) newsm78

miss_74,   love001

AndyB, не се шашкай мило, вече децата са по големки и да си дала веднъж едва ли ще е проблем  Hug

Иначе при нас нищо ново, бебка е добре, дивее и щурее, говори много и вика още по много  Mr. Green
Днес май ще се разминем с разходката, едно гадно време се очертава  Tired Но какво да се прави  Grinning

Цунки гунки от нас  Hug

# 80
  • София
Привет! Hug
Времето днес наистина е гадно Tired Имах планове за разходка до зоологическата градина, подсетена от вас Hug, ама друг път Close
Виждам, че и вие се чудите за АМ Simple Smile Аз също умувах скоро и не измислих нищо Mr. Green Не знам дали само нещо е "махнато" от обикновното мляко - примерно да е обезмаслено или и нещо е "добавено" Crazy Но все си мисля, че не маслеността го прави адаптирано. Ако разбрахте нещо бравос, аз почти не вдявам какво съм писала Joy
didka25, успех и на вашето кръщене! Ако не ме лъже паметта май и Гого на АндиВ е тогава Thinking И на тях стискам палци за кротко бебе!  Peace Heart Eyes А иначе предчувствам, че Ники ще има огромен успех сред момичетата като порасне - с тези очи, с цвят на море Wink Hug
Dreams , значи ще виждаме теб без Токи ли?
Валка, и аз все си викам, че вече са ни големи дечицата и се надявам да не е проблем, защото иначе какво остава да му дам да яде!

# 81
  • София
   Цитат от една книжка  Simple Smile
   Съвременните адаптирани млека са произведени на базата на кравето мляко, което е най-достъпно. Неговият състав се адаптира в количествено и качествено отношение към състава на майчината кърма, която се приема за еталон. В общи линии адаптирането и модифицирането се състоят в следното:
- Намалява се количеството на белтъчините в кравето мляко от два до три пъти и се променя съотношението между казеина и белтъчините на суроватката, така че с прибавка на белтъчини от съроватката последните започвад да ревалиран над казеина както е в майчината кърма.
- Заменя се голяма част от млечната мазнина (кравето масло) с растително масло - полмово, кокосово, слънчогледово, царевично и други, които са източник на есенциални ненаситени мастни киселини, необходими за малкото бебе.
- Добавя се млечна захар , за да се достигне съдържанието и в майчината кърма.
-Намаляват се значително солите, които са в голямо количество в кравето мляко, и се променя съотношението между калция и фосфора, така че тези важни макроелементи да се усвояват по-пълно.
- Добавят се микроелементи: желязо, цинк, мед, йод, манган, флуор, селен и други, така че да се задоволят оптимално нуждите на растящото дете.
- Добавят се всички витамини, необходими за нормалното развитие на детето.
- Добавят се други биологично ценни съставки, които се съдържат в майчината кърма, но липсват в кравето мляко.

# 82
  • Sofia
Аз намерих това, обаче пак не ми се изясни това обезмаслено мляко в кашите какво е. Явно съм прекалено руса
Как са направени адаптираните млека?

Използвайки кърмата като питателен стандарт, производителите на адаптирано мляко следват обща рецепта, която включва протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и вода. Те комбинират различни съставки, така че храната в изкуствените бебешки млека да следва същите приблизителни пропорции като кърмата. Голямата разлика между адаптираните млека е източника на тези елементи - краве мляко, соеви зърна или нещо друго. Повечето адаптирани млека са на основата на краве мляко, което означава че основната питателна структура от протеини, мазнини и въглехидрати са взети от тази хранителна основа. Кравето мляко съдържа повечето от питателността необходима за адекватното бебешко хранене, въпреки че е не точно в характерните пропорции. Соевите зърна също са готов източник на определени питатели необходими за човешкото хранене. Производителите на адаптирано мляко започват с основните питателни елементи в кравето и соевото мляко и прибавят съставки докато сместта стане възможно най-близка до кърмата. Те приспособяват нивата на въглехидрати, протеини и мазнини и прибавят витамини и минерали.
Преминаване от адаптирано към краве мляко

Аз храня детето си с адаптирано мляко обогатено с желязо. Кога е добре да премина към нормално краве мляко?

Изследванията, сравняващи кравето мляко и бебетата хранени с обогатено с желязо адаптирано мляко през първата година от живота показват, че кравето мляко дразни червата на малките пеленачета, като предизвиква леко кървене в основата им, което води до анемия с недостиг на желязо. Има много малко желязо в кравето мляко, но дори и това което е там е трудно абсорбимо. Притеснението от анемия с недосг на желязо е накарало Американската академия на педиатрите, подкрепена със солидно изследване, да не окуражават към хранене с краве мляко при деца под една година. Един от най- добрите американски хематолози (кръвни специалисти), д-р Франк Оски, професор и председател педиатричния департамент при Университета Джон Хопкин (и съавтор на книгата: “Не пий млякото си”) съветва родителите да внимават и да не прибързват с употребата на краве мляко, дори и през втората година от живота. В момента ще изглежда най-благоразумно да продължите да давате на бебето обогатено с желязо адаптирано мляко през втората година и много постепенно да го приучавате към млечни продукти, започвайки с кисело мляко. Ако детенцето ви има като цяло балансирана диета и рутиннитте хемоглобинни тестове показват, че то дори не е близо до анемия, тогава сменете адаптираното мляко с краве мляко някъде през втората година, но не избързвайте.

Хранителен съвет:
Хранене с млечни продукти

Никакво краве мляко преди навършване на 1 година.
Пълномаслено мляко до 2 години.
Обезмаслено или нискомаслено мляко, след 2 години.

# 83
  • София
Значи все пак съм права - нещо се добавя и нещо се маха Laughing
Но това ме уби
Обезмаслено или нискомаслено мляко, след 2 години.
Rolling Eyes

# 84
  • София
Ето и тема за кашите на Хумана. Пише, че са с АМ Thinking http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166455.0

# 85
  • София
   Да определено се съветва до две годишна възраст да са пълномаслени млеката, просто защото те се нуждаят от такива, а не от обезмеслени.

# 86
  • София
Абе и аз не съм особено наясно с обезмасленото мляко,ама нали давам безмлечни каши,а пюретата основно ги готвя не съм се и замисляла. Embarassed newsm78 Аз обаче имам един вече много наболял проблем и може и да ми смеете,ама кажете ефикасен крем за ръце PraynigМоите вече са грозна и срамна гледка за ръце на 23 годишна жена Sick.Не стига,че са почернели от слънцето,ами и са така напукани и сухи,че и от самолет се забелязва Rolling EyesА след вчерашната ми виртуална почерпка така ми се припи Мартини,че чак го сънувах Twisted EvilЩе взема скоро да се почерпя с едно малко някоя вечер... Mr. Green

# 87
Привет мацки,

мерси за топлия прием, много мило ми стана. Аз всеки ден съм по задачки, много бих се радвала да се засечем с бебоците, но не знам дали ще е възможно. Малките бубулечки са станали невероятни, гледах с умиление албумчетата. Качих малко снимчици в 8месечните.
И ние вече сме от зъбатите, сега тъкмо избива второто зъбче. Много е смешен, малкият за момента.
Бубче, и аз имам зверски проблем с ръцете, засега само един крем ми е помагал - на Виши крем за ръце. Лошото е, че почна да ми изсъхва кожата и около мишниците, странно защо точно там newsm78
Мики, басейнчето на малкото Нийче е много готино, ние засега нямаме, но пък мама записа малкия юнак на бебешко плуване, страхотно изживяване е, само дето после оставам без ръце и крака, защотот Начко е като моторница във водата. Малко рибе, няма на кого да се метне с двама родители раци.
За млеката, много полезна информация сте дали, момичета. Аз също много се притеснявах. Особено, след като в някои от Хип пюретата е дадено някакъв вид мляко, което все не можех да си преведа. И сметана има в някои от тях. Засега малкият не е дал реакция, така че гледам да не се шашкам много. Адаптирано мляко все още не съм давала, ние сме все още на кърма.

Да не пропусна да поздравя всички кръстени и оженени, които празнуваха наскоро  bouquet
Цунки на всички и лека нощ.

# 88
Здравейте и от нас!
Завърнахме се заредени с нови сили от разходки по паркове и градини!Времето беше разкошно!
Да си призная само ви изчетох още не съм гледала клипчета и снимки, защото компа забива ако му дам много зор така че утре ще гледам и разглеждам!
Честита месечинка на Ина,аз не вярвам на цифри искам утре на живо с целувка да проверя колко са и порасли бузките!  Crossing Arms Mr. Green Бубче много ти благодаря за прекрасната темичка и за новата ни снимка!  Hug
Честити празници на Обърквация !Много години на любов и щастие ти пожелавам!  bouquet
Честито ти християнче Нана!Нека Бог го пази през целия му живот!   bouquetЧестито ви колело!
Аз от кога се каня на това кръщене и още нищо не съм направила... Ще черпя опит и от Анди и другите момичета!
Честито и на всички озъбили се!Да са ви бели и здрави зъбчетата!
dusheto за първи път чувам за ваксина против кърлежи?Против лаймска болест ли е или ...
И моята кожа е по същия начин мажа с какво ли не и пак е така! ooooh!
Aila  и Еличка се пуска вече така и пляска с ръце,много е смешна!Дано зъбките на Ваня пробият по бързо! Praynig
AndyB срещу какво се защити вашия татко? Mr. Green Честито!    bowuu
А иначе и аз скоро по погрешка и дадох пюре със сметана,уж и аз се чета  Whistling
Бланк вашия батко до 24 ти ли е на училище ? София е като Еличка явно не търпи ограничения  Mr. Green
Елиона как върви работата? Как ще те забравим!  Hug Много ценно инфо си дала,и аз така знаех но си е друго да се потвърди.
Ралка идеята за темата с кашите е супер, но аз засега давам безмлечнии май няма да съм много полезна,ще чета по скоро за което много съм ти благодарна!  bouquet
Уф да свършвам че цял ферман стана  Embarassed

# 89
Здравейте, момичета! Разписвам се набързо, докато не сме из4езнали отново.Дари спи( но не за дълго- комшиите правят ремонт и  са едни грохоти и трещенее #Cussing out.О4аквам скоро да съборят блока Close).Та- 4акам я да се събуди всеки момент и да се спасяваме навън.Днес щяхме да ходим до дерматоложката, но не е на работа и ще отложим за утре.ТОгава ще ни каже и как да продължим с храните, 4е ми писна ве4е да яде едно и също.НЕ смея и марката да сменя  на каквото и да било, независимо от познатите съставки Rolling Eyes
хоп- Дари се събуди- ще ида и ще ги убия тия идиоти #2gunfire
АМи - май това ще бъде от нас. Ако имам време след разходките ще драсна пак.ЖЕлая ви хубав ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт