Свекървата

• 9 018
  • 277
  •   1
Отговори
# 45
Това с безбройните роднини, които се точат в къщата ме кара да мисля, че става въпрос за мюсюлманска държава. Ако е така, фамилните връзки са много силни и не очаквай мъжа ти да застане срещу майка си, камо ли да я подтикне да си ходи от собствения си дом. С него имаш проблем, не със собственичката на дома.

Тъкмо щях да напиша същото.

Направи ми впечатление коментара, че свекървата ядяла пет пъти Rolling Eyes Ако иска и десет ще яде, очевидно жената работи и може да си го позволи. Цитат: 
Цитат
За мен лично са странни хора (не само заради езиковата бариера) а като цяло - работят по цял ден, връщат се вечер, дори много не се засичаме
Представям си ако се засичаха SmileySmileySmiley
Интересно какви щяха да са реакциите, ако свекърва каже за безработната си снаха, че много пъти яде Imp

# 46
Как така онкоболна, оперирана,  работи цял ден и кога авторката разбрала колко пъти яде.
Че и разхвърля.

# 47
Яко е във филма авторката. Никой не ги бил питал дали да се прибере в собствения си дом. Мъжът я успокоява, че майка му и приятелят ѝ щели да се изнесат (от собственото жилище на майката) , само да си стъпели на краката... В следващия момент уверява авторката, че толкова са си стъпили на краката тия хора, че скоро и ново жилище ще си купуват, че да не пречат на идилията на авторката. Само да потърпят.

# 48
Имали сте друга уговорка. Аз ако давам за ползване апартамент на семейството на детето си и изведнъж отида там, няма да очаквам да ми се радват.
Измъкни се задължително - или излизате на квартира, или се връщаш...

# 49
Авторке, нищо лично, ама си много нагла.
Живееш в дома на жената (защото дори мъжът ти да е дал 1/2 от парите, домът е си е на нейно име), НЕ работиш и висиш там по цял ден, казваш че са ти се е "натресла" (в нейният си дом впрочем), пречат ти близките й и на всичкото отгоре очакваш болната жена да се изнесе под наем.
Това за мен е върха на нахалството и наглотията.
Да пази Господ от такива снахи като теб, защото и аз съм майка на момче!

Като имаш такива претенции - врата и се изнасяй под наем. Ако не можеш да плащаш наем, прибирайте се в България.

# 50
Имали сте друга уговорка. Аз ако давам за ползване апартамент на семейството на детето си и изведнъж отида там, няма да очаквам да ми се радват.
Измъкни се задължително - или излизате на квартира, или се връщаш...

Ако въобще е имало някаква уговорка. На мен ми звучи, като да е прибрал авторката тихомълком, докато майка му я няма, или в краен случай да я е питал за позволение дали приятелката му може да дойде в жилището, без това да означава, че майка му дава обещание да не си ползва собствения дом и да не се прибира да живее в него.

Сумати семейства са в това положение. Разрешават на сина да доведе приятелка в детската си стая, и вероятно биха останали безкрайно изненадани да разберат, че от тях се очаква да освободят жилището си, че младите да живеят сами.

# 51
  • Варна
А то защо не работиш? Защото не знаеш езика? Няма държава, в която да не успееш да си намериш КАКВА ДА Е работа с английски, докато учиш местния език. Няма. Обаче тук не е само езикът проблем, а и това какво искаш да работиш. Явно подбираш. При това положение седиш, мълчиш, търпиш, учиш и си късаш нервите. Ако наистина искаш да се махнете, ще се хванеш да работиш каквото и да е, само и само да имаш някакъв доход, с който да допринесеш към заплатата на мъжа си и да успеете финансово да се справите сами. Това има и още една полза - ще си сред хора и ще упражняваш местния език постоянно, така се учи по-бързо.

# 52
Ако имаш жилище в България събирай си чукалата и се прибирай.
Свекърва си от собственото й жилище няма как да изгониш.
Вече няколко такива теми засичам из форума от разни снахи.
От колко време си в съответната държава и защо не знаеш езика?
Как така тръгваш на сляпо с някой все едно си двегодишно?
Никой друг не ти е виновен. Ти си виновна.

# 53
Ма пак започвате с фантасмагориите и измислиците. Обидите си ги раздавате редовно, няма нищо ново при тях.
Жената е “дошла” при мъжа си тогава, когато той е живеел сам в жилище, за което е дал пари, но се води на майка му.
Майката и приятеля ѝ са работили в друг град и са се върнали да работят в техния. Заживели са заедно и здравето ѝ се е влошило. Авторката не работи защото е пресен имигрант и тепърва учи езика. Понеже не работи върши домакинската работа.
Момиче, най-доброто, което може да направите е да си намерите жилище и да се изнесете. Оставете майката да се лекува спокойно, а вие си намерете нещо ново. За това жилище ще се разбирате по-късно. Научи езика, намери си работа и се интегрирай по-бързо в тази държава. Това е най-доброто и за двама ви. Просто пресметни дали разходите, които ще имате ще си струват да си съсипете отношенията като го спестите.

Последна редакция: ср, 18 мар 2026, 14:19 от Di Soleil

# 54
Не виждам в какво обвинявате мъжа на авторката. Тя сама казва, че не биха се справили на квартира на една заплата. Тя не работи. Той следва да изгони майка си от собственото и жилище ли? Аз, ако съм на мястото на мъжа, ще бъда разочарован от това, с какво първично и нахално същество живея. Та, според мен е виновен, че още търпи авторката.

# 55
Вие не сте ли под наем?
Или сте в жилището на свекървата?

Не сме под наем, живеем в жилището на майка му , но когато дойдох ТЯХ ГИ НЯМАШЕ, това стана в последствие..а в момента аз им уча езика, английски тук не се говори като цяло и трудно ще си намеря работа без да знам техния език, а в момента от толкова стрес мозъка ми просто е блокирал и не знам... в тотална дупка съм.

Защо не са наели квартира?
Обсъдим го с мъжа си.
Ако той не те разбере ти си намери квартира.
Защо въобще си се съгласила да живеят при вас?

Да , добър въпрос , защо не са си наели квартира..... аз не мога да си представя моята майка така да се бумне при нас , ако сме в България, предвид, че сме женени и те първа заживяхме така заедно... Мъжа ми ме разбира и на него му идва в повече, но ако ние се изнесем , ще ни бъде трудно финансово в момента, защото аз не работя..
Не са ни питали, дали искаме, просто беше логично , уж докато си стъпят на краката ....  а и те като работиха , имат собствен бизнес и стояха там докъм 23 ч , не се засичахме много и пак беше изнервящо, че вечерта не сме си сами, но се траеше.. но сега..
Какво, какво? Жилището е на жената, но не може да си го ползва, защото пречи на проекто-снахата? Алеле, какво нахалство Grinning И то не от страна на свекървата Grinning

# 56
Не иска да се изнасят под наем, поне сумата била огромна. Каква е вероятността да е събрал някакви пари за жилище? И то не някакви, ами като за половин жилише.

Този същият човек обещава, че майка му и приятелят ѝ скоро ще се изнесат, като си купят ново жилище.

По думи на авторката в момента майката не работи, възстановява се след онкологично заболяване, приятелят ѝ също не работи. Дали, за да помага на болната, или защото не може да движи без нея общия им бизнес сам, ясно е, че в момента и двамата с майката не са на работа, дразнят авторката, която очаква с нетърпение двамата безработни да си купят ново жилище и да се изнесат.

Разбира се, и авторката е без работна, но поне от нея изглежда никой не очаква да си купи ново жилище, докато е без работа.

Къде са измислици те в тези факти?

# 57
Защо да е нахална жената???
Дошла е при мъжа си, който не е българин, зарязала е работа и жилище. Живяли са при него. Майката се връща и се настанява временно,което става постоянно. Защо да и нахална да иска спазване на уговорката.
Нима вие ако сте на мястото на майката и сте си преотстъпили жилището на сина, прясно женен, ще ги изгоните щом се върнете понеже е ваше??? Понеже така категорично “жената си е у тях” вие ще си изгоните ли сина и снахата прясно заживели щото сте си у вас?
Мястото на младите е отделно и колкото и да е трудно трябва да се отделят. Тя си споделя мислите и раздразнението с нас, никой не е казал, че на тях им го казва. И да, да седиш по цял ден и да готвиш е изнервящо много.

# 58
Вие не сте ли под наем?
Или сте в жилището на свекървата?

Не сме под наем, живеем в жилището на майка му , но когато дойдох ТЯХ ГИ НЯМАШЕ, това стана в последствие..а в момента аз им уча езика, английски тук не се говори като цяло и трудно ще си намеря работа без да знам техния език, а в момента от толкова стрес мозъка ми просто е блокирал и не знам... в тотална дупка съм.

Защо не са наели квартира?
Обсъдим го с мъжа си.
Ако той не те разбере ти си намери квартира.
Защо въобще си се съгласила да живеят при вас?

Да , добър въпрос , защо не са си наели квартира..... аз не мога да си представя моята майка така да се бумне при нас , ако сме в България, предвид, че сме женени и те първа заживяхме така заедно... Мъжа ми ме разбира и на него му идва в повече, но ако ние се изнесем , ще ни бъде трудно финансово в момента, защото аз не работя..
Не са ни питали, дали искаме, просто беше логично , уж докато си стъпят на краката ....  а и те като работиха , имат собствен бизнес и стояха там докъм 23 ч , не се засичахме много и пак беше изнервящо, че вечерта не сме си сами, но се траеше.. но сега..
Авторката се е нанесла в чуждата къща, когато свекървата е отсъствала. Като кукувица е заела празното гнездо и смята, че вече е нейно. И нагло пуска теми, да събере съвети, как да остане в него.

# 59
..................Понеже така категорично “жената си е у тях” вие ще си изгоните ли сина и снахата прясно заживели щото сте си у вас?
Мястото на младите е отделно и колкото и да е трудно трябва да се отделят.
Там е работата, че майката (свекървата) не гони никой. Снахата гони свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт