Свекървата

• 9 088
  • 277
  •   1
Отговори
# 255
Абе, ако е у Немецко.......там английски език едва ли е нЕкаква рЕдкост.
В повечето мюсюлмански държави - тоже.
Аз се замислих за Япония - там май е прието жените да не работят след като се омъжат. С английския език са скарани, но жените пък може да си имат приятели.
Ето, виждате ли как ги нагласих нещата?
Авторке, аре измисли къде си, че става много напрегнато!

# 256
Мен ми прилича на Малта. Германия, едва ли.

# 257
Мен ми прилича на Малта. Германия, едва ли.

Ъъъъъъ, ама в Малта единият от двата официални езика не е ли английски?

# 258
Да, и какво от това? Само предполагам обаче.

# 259
Да, така е но болест има. Самият факт прави сина по внимателен към майка си.
Никой не иска да създава допълнителен стрес на онкоболен родител.
Това е само плюс към иначе неясната ситуация.

Не знам, не знам. Нали нищо ѝ няма, здрава била, само си прави операции по желание.

# 260
Да, и какво от това? Само предполагам обаче.

Ами, авторката писа, че там където е, никой не говорил английски.
Затова не можела да си намери работа и се налага да учи местния език.......

# 261
Да, така е но болест има. Самият факт прави сина по внимателен към майка си.
Никой не иска да създава допълнителен стрес на онкоболен родител.
Това е само плюс към иначе неясната ситуация.

Не знам, не знам. Нали нищо ѝ няма, здрава била, само си прави операции по желание.
на чужд гръб и сто тояги са малко

# 262
Аз разбрах, че старите не говорят английски и за това й е трудно да общува с тях. Те и в Англия да са, и в Германия, абсолютно възможно е старите да не говорят английски, ако не са местни или по-модерни така да го кажа Grinning

# 263
Аз разбрах, че старите не говорят английски и за това й е трудно да общува с тях. Те и в Англия да са, и в Германия, абсолютно възможно е старите да не говорят английски, ако не са местни или по-модерни така да го кажа Grinning

Тц, не е точно така. Ето какво е написала авторката:

а в момента аз им уча езика, английски тук не се говори като цяло и трудно ще си намеря работа без да знам техния език, а в момента от толкова стрес мозъка ми просто е блокирал и не знам... в тотална дупка съм.

# 264
Да, тя първо написа, че с английски и без местен език трудно ще си намери работа.
Едва по-късно сподели, че (се) очаква да я издържа мъжът й, защото така е прието при тях.

Последна редакция: пт, 20 мар 2026, 15:48 от Джа̀нъм

# 265
Е, то още отначало стана ясно, че е отишла да работи принцеса, а ние я пратихме къщи да чисти или да камериерства. Simple Smile
Няма лошо, проблемът е само, че дворецът е пренаселен и се налага да се съобразява с кралицата майка.

# 266
Мъжът на авторката и свекървата я подвели, че ще има безплатно жилище само за нея, и сега реве по форуми как е излъгана. А тя колко ги лъже, че ще си намери "някога" работа, докато всъщност планът и е да я издържат да си лежи на дивана, не и ли е неудобно?

Това с езиковата бариера са глупости. А и оправдания исзипа след това. Тя започнала да учи езика, но толкова се изнервила от ситуацията със свекървата, че в момента и е блокирала главата и не може да възприема. Пък и отделно там жените като цяло не работели, затова защо да си дава зор. В същото време с мъжа и били заедно от години...Ми не е първата, дето учи езици, нито е първата, дето си е намерила работа в чужбина и без език. Просто мързелът е в повечко.

# 267
Почти няма жена, дето директно да си признае, че я мързи и не й се бачка. Покрай мен редовно се минава с оправданието, че децата са малки, детските градини са лоши, ще имам 2ро и 3то дете и няма как да се върна на работа в следващите 10 години. Сега тука авторката няма дете и си намира други оправдания.

# 268
Тук темата зави в приятна посока. Виж на мъж това няма как да се случи. Освен ако не иска да е сам. Мъжът бачка, жената, ако иска, е в повечето семейства. Ех какви сме отстъпчиви.

# 269
Имайте предвид, че явно е отишла в "среден клас" семейство.
Богато такова едва ли е щяло да я приеме с нейният финансов статут.
Вероятно мъжът й е наприказвал един куп лъжи, тя е зарязала всичко в България и сега е поставена пред свършен факт.
После от "много сме богати, имам жилище" се оказва, "Абе знаеш ли то малко жилището е на майка ми".

Общи условия

Активация на акаунт