Детето не спи цяла вечер и си яде пръстите.

• 1 146
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Не Ви съветвам да разчитате на сиропчета. Не помагат. Трябва му сигурност, а доколкото разбирам и бащата отсъства от живота му. Пак ще Ви посъветвам да се опитате да бъдете до детенцето си и да посетите психолог. Ще бъде от голяма помощ за справяне със ситуацията.

# 16
Аз съм наблюдавала деца със същото поведение,и да,по-скоро е нещо от аутистичния спектър,което не означава,че детето е със СОП.
Не съм сигурна,но наистина е.по-добре да посетите психолог,да говорите с учителките в детската градина и да обърнете внимание навреме.
Никоя майка не иска да чуе това,но е за доброто на детето.
Наблюденията ми към момента са,че във всяка група в дг има поне по едно дете от спектъра,някъде даже и повече от едно.Също така,затварянето на очите и изпадането в ужас,не променят статистиката.

# 17
Според мен детето Ви няма аутизъм, не знам как гризането на нокти се вписва в симптоматиката на аутизма. Предполагам няма човек, който да не е имал подобни повтарящи се действия при напрежение. Сиропчета не бих давала. Интервю ми е обаче това дете от колко дена не спи и как оцелява?
Близо месец ,има вечери в които не спи почти цяла вечер,играе си с ръцете .......когато много се измори тогава чак заспива . А и на градинката също казвам че не спи.

# 18
Излишни са Ви подобен тип неща "за успокоение". Детето няма да спре с тези неща, защото е даден сироп. Има нещо, което го притеснява и Вие трябва да го промените.
Аз също мисля така в идната седмица майка ще я кара в Пловдив на детски невролог надявам се да се разбере какво се случва. Имам и по малка дъщеричка която е на 2 тя е спокойна,спи,яде,играе ,ходи на градинка ,дори говори много по добре от Васето. Изглежда едната е по емоционална.🥲 Надявам се да няма нищо общо с аутизъм,тази дума ме притеснява много.Детето е толкова общитителна ,игрива,умна ,рисува ,пее,брои,стихотворения разказва само с проговарянето и е още трудно мисля да я карам и на Логопед.

# 19
  • София
И неврологът с какво да помогне на емоционалността на детето Ви?

# 20
И неврологът с какво да помогне на емоционалността на детето Ви?

Личната се съмнява че може да нервна ,превъзбудена.....

# 21
  • София
Сега прочетох, че детето има проблем с проговарянето. Добре е било това дете малко по-рано да е закарано на логопед. Не, че няма да отработят проблема и сега, но нещата се натрупват.  Успех и все пак помислете и за психолог ако не излезне нищо при невролога.
Другото е ако детето е постоянно превъзбудено и не иска да спи вероятно няма от какво да се изморява. На 4г. спокойно може да се запише на спорт и тия ръце да са заети с нещо.

# 22
Сега прочетох, че детето има проблем с проговарянето. Добре е било това дете малко по-рано да е закарано на логопед. Не, че няма да отработят проблема и сега, но нещата се натрупват.  Успех и все пак помислете и за психолог ако не излезне нищо при невролога.
Другото е ако детето е постоянно превъзбудено и не иска да спи вероятно няма от какво да се изморява. На 4г. спокойно може да се запише на спорт и тия ръце да са заети с нещо.
Благодаря много ще я караме и на логопед .🙂

# 23
Ох, стана ми жал за детето само докато ви чета…
Посетете психолог, нека бабата да го заведе, ако вие нямате възможност. Обадете се на психолога, разкажете му какво ви притеснява.
Сигурна ли сте, че бабата има капацитет да се грижи за две малки деца? Сама?
 Дали тя не е преуморена и да прехвърля негодуванието си към децата? Вие дълго ли ще отсъствате? В Кипър ли ще работи? Колко често ще виждате Васето на живо? Основно бабата ли ще се грижи в бъдеще за нея?
 Не питам, защото съм клюкарка, а защото това е много важно за детето и трябва тия неща да ги кажете на психолога, а не тя си гризе ноктите и не спи. Търсете първопричината, това са следствия на нещо.

# 24
Това дете е стресирано, според мен му трябват внимание, спокойствие и сигурност, а не лекарства. И на тази възраст е нереалистично да очаквате от него да може да обясни какво му е точно и защо си гризе ноктите, най-вероятно го прави несъзнателно като защитна реакция от стреса на който е подложено.

Общи условия

Активация на акаунт