Защо електрическата четка за зъби може да бъде по-добър избор за усмивката на вашето дете?

• 4 911
  • 311
  •   1
Отговори
# 240
Личен пример, миехме си заедно зъбите.

# 241
Децата мотивирам с личен пример

# 242
Мием зъбите заедно Simple Smile

# 243
Мотивацията е да не му се развалят зъбите и да го боли при зъболекаря. Много помага приложението на Philips Sonicare, Което дава награди и показва прогреса на детето.

# 244
За мен като родител приучването на навиците, свързани с личната хигиена на един подрастващ организъм се основава само и единствено на личния пример. Разговори и примери за лоша и добра лична хигиена, споделеност на моментите, използване на дадено средство, аромат, пособие придружено с обясняване.
Но ви го признавам, че мелодийката накрая, след двуминутния цикъл е страхотно попадение. Сега съм сигурна, че дори и без мен в банята, зъбите ще са измити старателно, перфектно и максимално полезно за запазване на тяхната здравина.

# 245
В началото  засичахме с пясъчен часовник, от известно време си "спазва" времето сама.

# 246
Обяснявам, че това е навик и трябва да се мият редовно, за да имат здрави и хубави зъбки. Музика не съм пускала, но определено интересът към електрическите четки ги стимулира и  ги мият с по-голямо удоволствие и по-продължително.

# 247
Трудно ми е да я убедя, колко време трябва да си мие зъбите. Сега мисля да купя пясъчен часовник, да пробвам така.

# 248
Имаме в банята пясъчен часовник, който се ползва за целта. Не съм се сещала, че може да се пусне 2-минутна песничка.

# 249
Мием зъбите с пясъчен часовник Simple Smile

# 250
Книжката за Чук и Пук много го впечатли и ужаси едновременно. След като я прочетохме, сам започна да мие зъбите без подсещане, за да не дойдат "братчетата". А и добрият пример винаги е от значение!

# 251
Личният пример е в основата на всичко.

# 252
След като се наложи да стане редовен пациент на зъболекаря, вече си мие зъбите без увещания и молби от наша страна. Преди това четяхме "Чук и Пук", имаме и играчка- глава с развалени зъби на която детето си играеше на зъболекар, правеше пломби и вадеше зъби.

# 253
Най-често ги мием заедно или обясняваме, че има буби по зъбките и трябва да се изчистят, за да не го болят. Още е малък и за сега това минава Simple Smile

# 254
Никога не съм използвала “забавни стимули”. Грижата за здравето и хигиената, в частност зъбите, е част от ежедневието. Малките деца ,според мен ,следват примера на родителя, така че родителската фигура,поведение, информираност и постоянство са важни за изграждането на добри основи във всеки един аспект от живота.

Общи условия

Активация на акаунт