Защо електрическата четка за зъби може да бъде по-добър избор за усмивката на вашето дете?

• 4 911
  • 311
  •   1
Отговори
# 225
Мотивирам го, като му показвам и обяснявам за ползите от поддържането на добра орална хигиена. Помагам му да разбере за връзката между пиенето на зъбките и доброто здраве, защото това не е просто поредното задължение, а приоритет, който създава устойчиви и здравословни навици.

# 226
Мотивиран го като му показвам снимки в интернет на деца с развалени зъби.

# 227
Детето ми от самото начало имаше интерес към миенето на зъбките и не сме имали никакви ръчкания, убеждавания, нито залъгалки. Но наистина се притеснявам дали ги изчетква добре, дали измива най-крайните. И мисля, че електрическата четка би била по-добро решение. Досега не сме използвали такава.

# 228
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Здравето на зъбите и поддържането на устната хигиена е изключително важно.
Мием заедно зъбите, мотивираме го с личен пример и обяснения.

# 229
  • Пловдив
Колкото повече расте, толкова по-трудно става това миене на зъби. С личен пример, говоря, показвам. Не съм се сетила за песен.

# 230
Музика + игра = няма мрънкане 😄
Пускам 2-минутна песен и казвам: Докато свири, гоним бактериите!
Или пускаме приложение с награди – всяко миене = нов герой и точки.
Добавяме малко състезателна нотка:
Ще стигнеш ли до всички зъбки преди края на песента?
Трябва да е забавно, не досадно.

# 231
  • София - Бургас
Мотивирам с личен пример и часовник ⌛

# 232
  • София
Основно с личен пример. Разбира се, редовно обяснявам колко е важно качественото миене на зъбките, за да са здрави и бели. Не съм пробвала да пускам музика!

# 233
Пускам музика, тя помага много (за време и настроение), както и приложенията са ефективни за навик и ангажираност.

# 234
  • Горна Оряховица
Ще ми е интересно да пробвам Иначе с редовни прегледи при зъболекар и казвам че ако на зъболекаря не му хареса ще правим пломби

# 235
Чрез личния пример. Не съм се сетила за музика.

# 236
При нас най-добре подейства това да направим миенето на зъби по-забавно, а не като задължение. Пускаме любима песничка и детето мие зъбите, докато свърши. Така не се налага да го подсещам постоянно за времето.

# 237
Ел.четка винаги мие по-добре от обикновената,обхваща всички междузъбни пространства и е по-забавно за детето..

# 238
  • Варна
Детенцето ни е на почти 5 месеца, но някой ден ще го научим да се грижи за зъбите си чрез личния ни пример. Отделно задължително ще го заведем и на ортодонт като навърши 6-8 години.

# 239
  • Стара Загора
Като бяха по-малки, децата използваха приложение и им беше забавно да си мият зъбите. Ползваме също пясъчен часовник. Миенето на зъбите е част от рутината на децата.

Общи условия

Активация на акаунт