Защо електрическата четка за зъби може да бъде по-добър избор за усмивката на вашето дете?

• 4 843
  • 311
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
едно малко пясъчно часовниче има на мивката в банята - още от както бяха съвсем малки и се налагаше, да помагаме за миенето на зъбките. Та пясъкът в това часовниче изтича точно за 2 минути и ползват него, докато си мият зъбите.

# 46
Как мотивирате детето си да мие зъбите си редовно и достатъчно дълго (поне 2 минути)? Помагат ли музика или приложение с игрови елементи?
имам сувенир пясъчен часовник от стоматоложката и с него си играем. отделно имаме награди, похвали. Музиката определено помага - в такт с мелодията времето минава неусетно

# 47
Мием зъбки двамата и го превръщаме в игра.

# 48
Изградих го като задължение. Сига е на 1г8м и знае, че сутрин и вечер се мият зъбките. Знае къде стоят четката и пастата му и след като стане и го оправим в банята - сам сочи да мием зъбите. Все още е трудно да достигнем време от 2мин, но постепенно увеличаваме. Сам държи четката и с моя помощ търка всички зъбчета, като се връщаме на всяка секция по 2-3 пъти. След него и ние мием зъби, за да затвърдим задължението с пример, че важи за всички в семейството.

Музика засега не съм пускала, но го правя интересно като обяснявам кои зъби мием и го правя забавно и на игра.

# 49
Личен пример и редовна профилактика при приятен зъболекар

# 50
Детето ми вече е на 7 години и си мие зъбите с удоволствие,  сложили сме часовник , на който да отброява 4 минути,  за да сме сигурни,  че са идеално почистени зъбките.
До сега не съм се сещала за песнички , но ще пробвам .

# 51
  • Велико Търново
Имаме пясъчен часовник, който отброява точно 2 минути. А за самото миене обяснявам, че е важно за здравето на зъбките.

# 52
Личният пример е в основата на всичко си мисля.

# 53
Как мотивирате детето си да мие зъбите си редовно и достатъчно дълго (поне 2 минути)? Помагат ли музика или приложение с игрови елементи?
В началото ползвахме пясъчен часовник, вече е по-голям и не е необходимо. Никога не сме ползвали музика,приложение с игри и подобни. Но на първо място личния пример е безценен, също така и обяснение до какви проблеми може да се стигне при нередовно миене на зъбите.

# 54
  • Враца
Времето го засичаме по часовник. Така са много по-мотивирани. Иначе още като малки, когато за първи път започнаха да си мият зъбките, им измислих песничка и я пеех докато ги миех. Това много ги стимулираше.

# 55
В началото ползвах приложение с едно котенце, което си мие зъбките точно две минути и стимулира детето да продължи.  Страхотно временно решение, но при нас най-голям плюс се оказва, това да мием зъбите заедно, докато в същото време се забавляваме. Сега с малката използвам същите методи, а когато се включи и баткото става голяма забава сутрин.

# 56
Много дълго време аз миех зъбите на децата. После присъствах на миенето като накрая проверявах как са ги измили. Не съм привърженик на това рано - рано родителите да прехвърлят тази отговорност на децата си.

# 57
Преди време имаше една песничка за миене на зъбките, на Aquafresh - Нърдъл Дърдъл Сонг.
Дъщеря ми много я харесваше и всяка сутрин и вечер звучеше в банята.
Ползвали сме и пясъчен часовник.

# 58
За редовно миене няма проблем, за 2 минутно: пускам ретро таймер яйчице, интересно е за децата как се върти бавно и накрая издава сигнал, подобен на училищен звънец.

# 59
Личен пример

Общи условия

Активация на акаунт