Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 39

• 6 552
  • 272
  •   1
Отговори
# 270
Кърмя го нощем когато се събуди. И днес ще кърмя на поискване и ще преценя дали има нужда по някое време от добавка АМ. По принцип го кърмя по 10-15 мин ва гърда. Така ли трябва или да го държа колкото иска? Днес си купих лактогонен чай на Билек, протектори за зърна. Ще пробвам да цедя, това между храненията или след сукане? И докрай ли да се изцеждам? Дано ми се получат нещата. А нормално ли е едната гърда да пуска по-малко кърма? В случая 20-30мл и то  не винаги.

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 13:25 от Madness88

# 271
Нормално е двете гърди да са различни. Моите на няколко пъти се смениха коя дава повече.

Възможно най-дълго е хубаво бебето да е на гърда, ако целта е увеличаване на млякото. И е хубаво да се сменят често гърдите, ако целта е повече мляко. Давайте му колкото иска да ви "ползва за биберон", просто не забравяйте, че и другата гърда трябва да се стимулира - или ги сменяйте често, или цедете другата гърда, докато малкото суче.

# 272
Потвърждавам, че и при мен първо лявата даваше повече, а сега е дясната. Иначе кърмя, докато бебето не извърти глава настрани (майка ми така ме посъветва). В началото това означаваше и по 40 мин. Давам и двете гърди. Педиатърката ми каза да изсуче хубаво едната гърда и после да предложа другата. На следващото кърмене да започна с гърдата, от която бебето е сукало последно. Според мен работи. Ако бебето не наддава, дайте му добавка. Ако съвсем не искате АМ, изцедете на няколко пъти у дайте добавка кърма в следобедните часове, когато кърмата естествено намалява. Ако бебето не наддава, дохранването е важно. И да знаете, че протекторите за зърна намаляват приетото количество храна и може да кърмите още по- дълго. Проверете засукването. Има видеа. По- добре без протектори, така знам аз.

Общи условия

Активация на акаунт