Стани богат - тема 30

• 13 652
  • 597
  •   1
Отговори
# 585
Почти не гледам. Вече ми действа депресиращо нивото на обща култура и знания, демонстрирано от участниците.

# 586
Ако е много добър в определена област, няма лошо, че няма познания в други области. Но тогава да не се явява, защото ако му се падне въпрос например "има ли роднинска връзка между Йоахим Триер и Ларс фон Триер" той ще се попита кои са  тези. А който знае, ще се чуди как пък не е чувал поне имената.
Не парадирам със знания, но снощи гледах чудесния филм на Йоахим- "Сантиментална стойност" и още съм под неговото въздействие.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 12:18 от W

# 587
  • Пловдив
А има ли роднинска връзка? Sunglasses

# 588
Ох, ще ни се скарат, че спамим. Почетох това-онова след филма и затова знам. Далечни братовчеди по линията на датския дядо. Йоахим е наполовина датчанин.Blush

# 589
Моят телевизор в хола се развали и е в сервиза, а не ми се ходи в спалнята заради СБ Simple Smile

Ако е много добър в определена област, няма лошо, че няма познания в други области. Но тогава да не се явява, защото ако му се падне въпрос например "има ли роднинска връзка между Йоахим Триер и Ларс фон Триер" той ще се попита кои са  тези. А който знае, ще се чуди как пък не е чувал поне имената.
Не парадирам със знания, но снощи гледах чудесния филм на Йоахим- "Сантиментална стойност" и още съм под неговото въздействие.

Парадираш, парадираш Simple Smile  Този не съм го чувала, а като го проверих в нета се убедих, че няма и начин да съм го чувала. И не мисля, че това е пропуск. Бас държа (нямам предвид теб), че повечето, които го знаят пък имат големи дупки в математика, физика, астрономия...

# 590
Именно. Това и казвах. Киноман съм.
В математиката нямам дупки, защото съм инженер: Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама в един куп други области съм зле, така че не бих се осмелила да се явя. Но повечето от явяващите се разчитат на късмет, на жокер, на познания в една област, пък дано изкарат 1000 евро.

# 591
Съжалявам, ама подобен въпрос, така формулиран, звучи ужасно скучно, и май има само два възможни отговора. Не е проблемът в трудността, но се надявам все пак в "Стани богат" да пускат по-добре формулирани и по-интересни въпроси.

# 592
Защо пък два? Дори 5.
1.Няма
2. Братовчеди са
3. Дядо и внук
4. Баща и син
5. Братя
Примерът ми беше произволен. В доказателство на това, че човек може да е блестящ специалист в дадена област, но да няма познания в други. И какво от това? А и част от въпросите на Стани богат са такива.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 15:34 от W

# 593
Тесен специалист на куиз изпада в ролята на ученика назубрил всичко за краставицата. За да имаш обосновани претенции за успех трябва да си или човек с мнооого широка обща култура или професионален куизър - изчиташ/изглеждаш/изслушваш и зазубряш(според капацитета) 98875 куиза и има математически добър шанс поне 50% от въпросите вече да си ги срещал (примерно въпроса за държавата в четирите полукълба съм сигурен че го чувам поне за 3-ти път в последните 2-3 години без са съм куиз-маниак). И в двата случая голям плюс е аналитичната мисъл за да отговориш на въросите които не знаеш по презумпция но имаш необходимите знания да достигнеш до отговора по метода на изключването  (кой кога е живял), изчислението (слънце/земя - топка/зърно) и т.н. Е явяват се и други типажи - с нереална самооценка, хазартни авантюристи но резултатите обикновено са трагикомични

# 594
  • София
Ей, раздвижихте темата!
"spidrer", пропускаш един основен и основополагащ за представянето там "типаж": този на Компютъра (като не броим психолога в сянка).
Замислям се дали подсъзнателно не попоглеждам като на "разрез" от социоизвадка за националното изпростяване.

# 595
Прекрасно дете! Върна ми вярата в младото поколение. Simple Smile
Стискам палци да се откаже навреме и да не загуби парите, които ще спечели.

# 596
  • Пловдив
Много добро представяне, да. И аз това влязох да напиша.
Скрит текст:
Генерални изводи за поколенията нямам навик да правя както от добрите примери, така и любимото у нас разпростиране на лошите примери върху всички; не мога дори да направя извод и за самата участничка като цяло, но
наистина добра игра, дано стигне нависоко в играта, напук на пречките.

Мисля, че е Хемингуей. Боб Дилън беше скоро и не знам да е избягвал публичността.

Ех, язък!
Нищо не знам за Бекет като личност.

# 597
Боже, това със стълбата на Яков излиза толкова лесно, как жокерът така прецака играча...

Общи условия

Активация на акаунт