Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 17

• 4 986
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
От майстори, които са ми слагали плочки знам да се чисти с вода и много оцет непосредствено след поставянето. След това - с препарат за под и пак оцет, особено ако плочките са в по-тъмен цвят, течността освежавало цвета.

# 31
  • софия
Оцетът сваля прахта от строителните материали. За другото не знам.

# 32
И капки латекс също маха.

# 33
Не е като нещо ново и предполагам, че повечето от вас го имат и го ползват. Става въпрос за Вениш - аз много пъти съм премахвала петна от мазнина с него. Но, тази вечер ММ обърна една голяма чаша с червено вино върху много красива бяла покривка с машинна бродерия, синтетика. Мислех, че това няма изпиране, но след отмиване с вода стана леко розова,  накиснах я с малко Вениш /може би не много малко/ и след 10-ина минути отново си стана бяла.

# 34
  • Варна
Не е като нещо ново и предполагам, че повечето от вас го имат и го ползват. Става въпрос за Вениш - аз много пъти съм премахвала петна от мазнина с него. Но, тази вечер ММ обърна една голяма чаша с червено вино върху много красива бяла покривка с машинна бродерия, синтетика. Мислех, че това няма изпиране, но след отмиване с вода стана леко розова,  накиснах я с малко Вениш /може би не много малко/ и след 10-ина минути отново си стана бяла.
Здравейте, после нямаше ли нещо като износване на мястото ?

# 35
Не, нямаше, аз не съм я търкала, просто я изплакнах в леген, виното донякъде се отми, но розовееше, след това я накиснах във вода с Вениш-а, подържах я 15-20 минути и след това я изплакнах, пак на ръка. Може да зависи от материята, мисля че моята се води сатинирана коприна, но конците на бродерията бяха по-розови отколкото плата. Но сега си е ОК навсякъде.

# 36
Не, нямаше, аз не съм я търкала, просто я изплакнах в леген, виното донякъде се отми, но розовееше, след това я накиснах във вода с Вениш-а, подържах я 15-20 минути и след това я изплакнах, пак на ръка. Може да зависи от материята, мисля че моята се води сатинирана коприна, но конците на бродерията бяха по-розови отколкото плата. Но сега си е ОК навсякъде.
Червено вино съм изпирала като накисна покривката веднага в бяло вино (престоят може би беше около половин час, не помня вече, може и повечко да е било) и после обичайно изпиране. Нямах никакъв препарат за петна или поне в този момент не съм си спомнила, че имам Simple Smile, но пък помнех този съвет от стара домакинска книга. Покривката беше бяла - 85 % памук и 15 % полиестер и при този състав на материята цяло чудо, че се изпра без остатък. 
Аз пък се заинтригувах от покривката ти. Удобно ли е да кажеш откъде е, стига да се предлага все още?

# 37
Червено вино изпирам без никакъв проблем с препаратите на Миле.
Преди време залитнах (не от пиянство 🤓) и сериозно си олях една блуза с червено вино. Блузата е от не знам каква си материя, някакво плетиво, така и не съм погледнала етикета. Пера я на 40С с препарата за вълна на Миле.
Тъй като заливането се случи докато бяхме на почивка, изпрах блузата когато се прибрахме (2-3 дни) без да третирам предварително петното.
След изпирането нямаше и помен от петното.

# 38
Джорджа, кажи си! Simple Smile
Досега и Спот ми е изчиствал много успешно петна от червено вино, вече имам винаги зареден и не зяносвам бялото вино. То и тогава се оказа, че съм имала, но в главата ми се появи първо споменът от книгата и виното отиде Simple Smile

# 39
Когато детето беше малко, се върна от гости с баща си и върху изплатената бяла жилетка се мъдреше едно оранжево петно. Реших, че е от портокалов сок. С какво ли не третирах, но така и не се справих с него.
Жилетката беше облечена за първи и последен път и много ме е яд.
Изчиства ли се въобще от плетиво сок?

# 40
Има някои плодове, от които много трудно се чистят петната. Не знам от какво съм си лекьосала една кухненска кърпа, предполагам от някакъв плод. Но едно кафеникаво петно не мога да го махна след няколко пранета и третиране с Вениш спрей. Не че толкова ми пречи петното на кърпата, имам много, но не мога да си обясня защо по никакъв начин не мога да го махна. Материяла мисля, че е лен.

# 41
Петна от плод се махат с лимонтузу. Едни пакетче се разтваря в около 500 мл вода, петното се потапя да се намокри и се засилва към пералнята. Изпробвано с черни черници върху ленен панталон.

# 42
Какъв препарат използвате за почистване на плочките в банята? Такъв, които да не смъква и фугата Simple Smile

# 43
  • София
Аз за стенни плочки ползвам препарат за прозорци, много хубаво се чистят.

# 44
Скоро чистих занемарена и доста замърсена баня. Светна с розовия Пулирапид. Фуги, плочки, всичко!

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 11:58 от DeVa®

Общи условия

Активация на акаунт