Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 17

• 10 680
  • 95
  •   1
Отговори
# 90
Хора, аз въобще не съм добра домакиня, за което ми е много тъжно. Моля ви от сърце, дайте трикове, с които поддържате чистотата ежедневно. Преди време си бях дала обещание, че ще прекарвам 30 мин на ден в разтребване и чистене. И това всеки ден да си изпълнявам задачата ми помагаше. Пак ще го подновя, но нещо подобно бихте ли ми препоръчали?

Прахосмукачка робот на мен ми спестява всекидневното пускане на прахосмукачка и моп.
Вземи си и съдомиялна та и тук се отменяш с миене на чинии.
Сушилня да не простираш дрехи.
Може и един робот на Тесла да си вземеш или да си наемеш домашна помощница.

# 91
Хора, аз въобще не съм добра домакиня, за което ми е много тъжно. Моля ви от сърце, дайте трикове, с които поддържате чистотата ежедневно. Преди време си бях дала обещание, че ще прекарвам 30 мин на ден в разтребване и чистене. И това всеки ден да си изпълнявам задачата ми помагаше. Пак ще го подновя, но нещо подобно бихте ли ми препоръчали?

Прахосмукачка робот на мен ми спестява всекидневното пускане на прахосмукачка и моп.
Вземи си и съдомиялна та и тук се отменяш с миене на чинии.
Сушилня да не простираш дрехи.
Може и един робот на Тесла да си вземеш или да си наемеш домашна помощница.

Супер предложения :д Особено един робот би ми влязъл в супер употреба хаха:) Благодаря!

Робот прахосмукачка имам, но няма опция за моп, трябва да го извадя и да го пускам, че сега вертикалната използвам повече.. Добро подсещане!

За мое голямо разочарование нямам място нито за сушилня, нито за съдомиялна. Живеем в тесен апартамент и за мен това го прави още по-труден и кофти за почистване. Но разгледах, че има малки събомиялни, ще помисля за тях. Благодаря пак!!!

# 92
Малко общ е въпросът и не е толкова до трикове, колкото до организация и особености на всяко конкретно жилище и домакинство - от значение са размерът на жилището, площи и вещи за съхранение, за почистване, организация на пространството, така че да е лесна поддръжката, брой обитатели, сред които - деца,  заетост извън дома, наличие на домашни любимци и в крайна сметка дали само един човек осигурява поддържането и почистването на жилището или работата е разпределена. Сигурно пропускам нещо, но това за мен са най-важните основни въпроси. Ако срещам затруднения с поддръжка и почистване на едно жилище, бих си огледала всяка от тези области и респ. от огледа може да си излезе кое ме затруднява и върху него да наблегна. Бих огледала също имам ли излишни вещи, които заемат пространство и шкафове, а за други не намирам постоянно място и те периодично създават хаос. 
Не претендирам жилището ми да е идеално поддържано (дори и постоянно обитаваното), все има още какво да се желае, но ето част от принципите на обзавеждане, организация и навиците ми: на първо място преценявам според площта на жилището (постоянно обитаваното е малко, селската къща е сравнително голяма) какви мебели ще има във всяка стая и как ще са разположени така, че да не затрудняват ежедневното подреждане и почистване - колкото повече и по-тежки, съответно трудни за заобикаляне и придвижване мебели, толкова по-трудно почистване. В малкото жилище (че и в къщата) всички мебели (с изключение на шкафове покрай стените с посуда, по-големи скринове и гардероби), са леки и лесно придвижвам сама, което много улеснява почистването - напр. дивани, кресла, маси и столове, дори и някои спални. Старая се и да има достатъчно пространство между тях. За ежедневно почистване ползвам безкабелна прахосмукачка (за сравнение - в миналото използвах в малко жилище такава с воден филтър, която беше огромна и само от слалома покрай мебелите и местенето им наред с нея ми прилошаваше). После - на всяка вещ веднага намирам постоянно място в шкаф, скрин и т.н. според предназначението й, така че да няма излишни неприбрани вещи, които да налагат периодично разтребване, а през другото време да се подмятат - това улеснява и ежедневното забърсване на прах едновременно с почистването, буквално за минути става всичко. Същото се отнася и за кухнята - плотовете са почти празни, като изключа постоянното присъствие на кафе машина - това позволява моменталното почистване на плотовете веднага след ползване. Когато всяка вещ има постоянно място за прибиране, по-лесно е и за домашните да си подреждат и прибират нещата веднага след ползване.
Единственото нещо, което при мен няма постоянно място, е прането за гладене Simple Smile, докато не бъде изгладено и прибрано. По едно време имах цяло голямо свободно чекмедже в скрин, в което го прибирах, ако нямам време да гладя веднага, обаче го заех пак с покривки, които се множат незнайно как и сега не ща да му търся друго място, че пък се трупа всеки ден.
За препарати и други навици няма да говоря, защото всеки си знае ежедневието и това, което е приложимо за мен, няма да е приложимо за други, но едно съм разбрала - основата на бързото и постоянно почистване и поддържане на ред е организацията на обзавеждане и съхранение. Оттам нататък всичко става лесно.   

# 93
  • Бургас
Абсолютно. Всичко е по шкафовете. Поради липсата на достатъчно шкафове, просто периодично изхвърляне на това което не е пипано отдавна. Така човек не се затрупва с непотребни вещи и бърсането на прах е лесно.
Навремето жертвах един шкаф и вградих миялна. По- ми е важна миялната от посудата която ще стои в шкафа и евентуално от време на време да се използва (тя заминава в селските къщи). Кабели и разклонители по земята няма, така че робота обикаля вместо прахосмукачката (безценно). Всичко е до организация на дома. Няма вълшебни препарати, някой трябва да търка като се остави да се замърси, за това не се оставя. Кърпички за мебели/баня вършат също чудна работа и две минути са достатъчни да се поддържа.

# 94
Хубави съвети са ти дали. За мен има два работещи варианта. Най-лесно е ако се поддържа, т.е. като ползваш нещо веднага го връщаш на мястото му, като изцапаш някъде го забърсваш веднага. Но трябва да го правят всички в домакинството. Ако не искат, си разделяте задълженията. Или се редувате, или всеки си има конкретни задачи.
Ако се бориш сама, няма лесен начин. Начинът е, да спреш да си сама.

# 95
Подкрепям Fhloxx. Място за всичко и всичко на мястото си. Почистване веднага след ползване или зацапване. Това улеснява, но трябва всички да го спазват. Иначе им вървиш след задниците и си късаш нервите. Един чисти и подрежда, останалите само цапат и разхвърлят, няма насмогване. Tired Face

Общи условия

Активация на акаунт