Отговори
# 450
  • Варна
Кортизолът в последно време е обвиняван във всички грехове, включително и за сланинките около талията. Трудно може да бъде измерен точно, щото играе през целия ден - влияе се от стрес, силни емоции, тренировки. По правило е висок сутрин/така и трябва да бъде / и затова казват, че не е добре да се пие кафе на гладно, защото го вдигало още повече. Препоръчват
 сутрин да се закуси някакъв протеин, да се стои 10 - 15 минути на слънчева светлина и едва тогава да се пие кафето. Имаше и още нещо, но не го помня.
А, и новото - пак той бил виновен за среднощното огладняване.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 09:59 от Kay kay

# 451
Посред нощ да огладнея ми се е случвало само в един конкретен период от живота ми и то е когато работех вечерна смяна много изнервяща и стресова работа. По цял ден го карах само на кафета и цигари, и вечер като се приберях ме обхващаше вълчи глад и...безсъние. Точно тогава наддадох и на талия, да му се не види. Та хич не изключвам тоя кортизол тогава да е бил във висините.

# 452
Аз откакто пия кафе на гладно, може би вече 10 години, се чувствам идеално. Но това по-скоро съвпадна със смяната на хранителния режим, така че е по-скоро от това. Но не ми е причинил напълняване или огладняване евентуално покаченият кортизол. Не съм го мерила никога, де.

Общи условия

Активация на акаунт