Отговори
# 315
Браво Джанъм! Flowers Bouquet поздравления Heart

Аз също съм малко отслабнала . Стават ми 2 летни панталона, който предните две години не можех да ги облека по нагоре от малко над колената. Приличам на наденичка в тях, но все пак си ги нося. Но не ми е достатъчно Laughing

# 316
Да, това, че ми стават стари дрехи ми е стимул.
И да си призная нямам търпение сутрин да се премеря 😉🥴☺️.
Обаче изключих почти цялото обичайно меню вкъщи. В смисъл не готвя мусака. Правих я веднъж с много кайма, и по равно тиквички и картофи, заливка яйца и котидж, мляко.
Бял ориз не съм готвила, освен на Гергьовден.
Тъкмо научих ММ да готви доста неща и сега започвам да видоизменям рецепти, т.е. пак мен си чака. Но сме само двама, не готвя за много хора.

# 317
Много хора казват - оо, не мога, като махна изцяло въглехидратите и мина на "кето" - край ставам на парцал, нямам сили... Не, хора. Ставате парцали, защото махайки въглехидрата (вгх), не го заменяте с нищо дефакто. И организмът остава без никаква енергия за горене. На мястото на вгх трябва да сложите стабилно количество полезни мазнини - животински, авокадо, зехтин - и умора не само няма да изпитате, а ще сте пълни с енергия. Защото тялото превключва горивото от вгх на мазнини (много по-качествен източник).
Разбира се - достатъчно сол, защото когато премахнем вгх солта и водата не се задържат в тъканите (т. нар. подуване) и трябва да се набавя в достатъчно количество.

# 318
По повод тезата,че мазнините са по-добър източник на енергия от въглехидратите се сещам скоро гледах един нутриционист не беше българин, работил с проф.спортисти предимно колоездачи.Та той обясняваше,че доскоро в режимите се е наблягало на мазнини и протеини в диетата на спортистите,особено за сваляне на кг.но в момента тенденцията била точно предимство на въглехидрати пред мазнините.Аз лично за себе си мога да твърдя,че хранене с мазнини не е моето,а много се бях ентусиазирала, точно защото навсякъде четях колко е добре и този или онзи колко добре се чувствали.Включих точно авокадо,зехтин,тахан и драстично намалих плодовете,усетих,че не е за мен но продължих упорито докато наистина се почувствах много зле и прекратих.
Човек трябва да се наблюдава и да слуша тялото си,като си помисля аз от ученичка почвах ли да ям често риба предимно печена или на пара започвах да качвам кг.,на което едва ли някой диетолог ще ми повярва а мога всеки ден да ям варени картофи и ориз и не мърдам кантара,от киселото мляко също много качвам.

# 319
Намалих драстично плодовете какво точно означава?
Че, аз, ако ги намаля драстично, значи да са 0.

# 320
няма как да се сравняват проф. спортисти с жени в предмено/меноп . Нито по режим, нито по метаболизъм.

# 321
По принцип съм любител на плодовете чрез лятото,зимата ям предимно сушени и ябълки,защото не обичам цитруси.Под драстично имам предвид,че изяждах  200гр. не повече.

# 322
200 г не е много.

# 323
Това ми беше максимума когато се стараех да ограничат въглехидратите, сега изобщо не меря и не претеглям , избягвам това от което знам със сигурност,че качвам протеини и мазнини,т.е консумирам но много малко за сметка на въглехидрати при мен работи,много мои познати обратно наблягат на НВХ и твърдят,че се чувстват прекрасно,явно принципите са си принципи но подходът трябва да е индивидуален.

# 324
Проф. Тим Ноукс е почетен професор в отдела по наука за упражнения и спортна медицина в университета в Кейптаун. Пробягал е повече от 70 маратона и ултрамаратона и е автор на няколко книги за упражнения и диети. Стопроцентов застъпник в началото на кариерата си като спортист и учен, на теорията за "важността" на въглехидратите за маратонците. Впоследствие, разболявайки се от диабет тип 2, започва сериозни проучвания и достига до извода, че въглехидратното хранене за спортистите е геноцид. Сравнява го с ползване на нискокачествено гориво в една машина. Колкото и да е качествено и стабилно изработена, горивото й вижда сметката накрая. Така че, има значение какво горим за дълъг период напред. Не е казано, че системата се срива от раз.

Общи условия

Активация на акаунт