Отговори
# 270
За 1 път пих колаген след като изкарах Ковид. Много добре ми де отрази на косата.
Беше на Swiss collagen, но по-евтиния.
Не бях повтарял, че много пътувам и трзи течни и разтворими не стават за разнасяне.
Сега пак съм си взела. В БГ - Swiss collagen, розовия.
В Прага изпих почти една кутия от този на прах. Все го отбягвах, но не било гадно. Няма почти вкус.

Взех на капсули, за пътуванията, от My Protein този

# 271
  • София
Някой да има впечатления от Колагенът във флакони на Допелхерц?

# 272
Допелхерц не стават. Преди 5-6г. съм ги пила, когато не се интересувах и не разбирах нищо от добавки. Сега не бих ги погледнала. Ниско дозирани и пълни  с ненужни примеси. Търсете чисти добавки, за да ви вършат работа..

# 273
Колагени съм поръчвала основно от iherb, различни марки.
От няколко месеца взимам колагена на Real Food.
Винаги поръчвам чисти колагени, без никакви други съставки в тях, неовкусени. Само колаген. По-точно, колагенови пептиди. Тип 1 и 3.

# 274
При мен кафето още е актуална тема. От около седмица не му слагам мляко и сега обмислям да мина на матча. Матчата ми е вкусна и с растителни млека, а кафето не.

# 275
Преди много години свикнах на черно кафе без добавки. Даже го обичам студено и понякога втрещявам с нес кафе със студена вода.
Вчера умишлено си причиних баничка от баничарница. Много ми беше вкусно. Това не е за похвала де. Поне не обядвах, хапнах само една ябълка следобед и вечерях супа и салата. Кантара нищо не отрази.

Вчера си мерих кръвното и беше леко ниско.
117 или 112 не помня на 68.
Замислих се от месец и половина към закуската добавям канела. Дали пък да не спра?

# 276
Аз обожавам горещо и горчиво кафе. Започне ли да изстива, вече не ми е вкусно. Затова го пия много бързо, в рамките на 10-15 мин.

# 277
В горещите кафета винаги добавям вода, а лятото даже и лед, ако има поръчан от ММ за безалкохолно. Винаги се караме колко лед да си сложа и колко да му оставя 😄.

# 278
Аз много обичам изстинало кафе. В горещо да добавям студена вода, не. Но като изстине естествено ми харесва повече.

# 279
Аз точно, за да намаля калориите кафето го пия чисто.

И аз се боря с килограмите, най ми е трудно да огранича сладкото (ям много). За другото няма проблеми.

# 280
@Шанта как приготвяш мача? Преди време си взех и досега съм направила само 1 път прясно мляко, но не ми беше много вкусна.

# 281
@Шанта как приготвяш мача? Преди време си взех и досега съм направила само 1 път прясно мляко, но не ми беше много вкусна.
Не съм още Laughing но гледах клипчета как се прави. Трябва да е прясна и качествена иначе има вкус на жабуняк.  
3 грама матча (най-добре пресята през цедка, за да е финна) се залива с 30 гр. вода, не вряла, а с температура 73-85 градуса, за да не се изгори матчата и да стане горчива. После се бърка с онази четка, която предватрително е накисната в гореща вода със зигзагообразни движения, а не кръгови. И после се добавя около 80 гр. мляко, което да не е с много интензивен вкус, за да не доминира вкуса.

Последна редакция: вт, 12 май 2026, 09:31 от Шанта

# 282
Кафе обичам много и от студентските години още се изхитрих да му слагам лед, защото все бързах сутрин и нямах време да го чакам да изстине. За целта го правя идея по- силно. Пия го всякак, само не и много горещо.
Дъщеря ми е фен на мача, взела си е на прах и си слага в смутита като си прави. Не е зле, да ви кажа. Но тя слага много много малко количество- половин до една щипка.

# 283
От 1 г не мърдам на кг, но се посъбрах малко на см.
Иска ми се още 2-3-5 кг да бутна, но хич не ми се получава.
Трябва ми някакъв бустер за метаболизма 🙃

# 284
Аз само да добавя, че и кафето и матчата могат да попречат на освояването на желязото ако се пият непосредствено след/по време на храната.
На мен сега ми дойде нов импулс: комбуча. Някой има ли опит?

Биляна, може тя да е такъв бустер Nature Fire

Аз само не съм много убедена, че имам нерви да вложа в такова нещо, а не съм сигурна че купената ще има същия ефект

Общи условия

Активация на акаунт