Отговори
# 405
Сигурно ти е гладно, защото е сладък.

# 406
ох, размяхте ме с този протеин за отслабване Simple Smile))
сега се настройвам психически да огранича храните... уж днес, уж утре ...
та установих, че малко да се отклоня от хран. ограничение и килограмите се връщат ...
започвам с Fodmap и се надявам на подобрение на храносмилането, а килограмите сами ще паднат с този режим Simple Smile)

# 407
Аз се отчаях,на 51г много ходене,спорт,внимавам цял живот какво ям,не ям въглехидрати,но явно перименото си оказва ужасно влияние.
За 5г постепенно качих 6кг и каквото и да правя няма сваляне,даже чувствам яка тежест в корема.
Явно трябва просто да свикна с кг и да се надявма да не кача оше Sad

# 408
Зависи какво имате предвид под “не ям въглехидрати”. Много хора не осъзнават всъщност колко скрита захар и въглехидрати има навсякъде. Аз също съм на 51, но пременопаузата не ми причинява такива неразположения, отдавам го на храненето. Като вляза в менопауза, ще видим.

# 409
И двете "паузи" са много удобно оправдание за наддаването на тегло и за всичките ни възможни и вероятни проблеми. Казваме си аз съм в едикакваси пауза, и да ям и да не ям, все ще напълнея...
Друго си е да се напънеш и да страдаш.
Елора, ако не се лъжа, отслабна с много много кг и доказа тук във форума че е възможно. Видях тия дни маникюристката ми - за 6 месеца е отслабнала с 18 кг, каза че има още 12 но вече изглежда много по-добре.

# 410
То зависи с какво отслабваш. Много жени се възползват от модерните лекарства. С ограничения и движение на тази възраст също става, но бавно и за много месеци през които трябва сериозна воля и дисциплина.

# 411
Зависи какво имате предвид под “не ям въглехидрати”. Много хора не осъзнават всъщност колко скрита захар и въглехидрати има навсякъде. Аз също съм на 51, но пременопаузата не ми причинява такива неразположения, отдавам го на храненето. Като вляза в менопауза, ще видим.
Ами без медикаменти как наистина отслабват тези жени.
Не ям хляб,картофи,ориз,паста,не пия газирано от години,много рядко пия вино по 1чаша.
Да ям плодове,но не много.
Фаствам от 8г,до обед пия само кафе ,вече и мляко не слагам в него.
Ходя много,винаги съм вномавала какво ям .
Хляб не ям от 9клас.
Една позната на 61г свали -12кг с взимане на добавки за подтискане на апетита и др добавки и спря хляб,тестено и тн,но аз не ям такива неща.
Веднъж седмично си позволявам нещо сладко или тестено.
Не се оправдавам с възрастта,просто нищо не работи при мен.

# 412
Около мен тези, които отслабнаха драстично, са на Мунджаро и подобни. Другите се мъчат с диети, зони и др., но баш слаби не са. Аз също свалих около 5 като не ям бяло брашно и захар, но ако на 25 бях с този режим, с който съм сега, щях да съм мършава направо. На тази възраст ядях двойно повече от сега и си бях в перфектна форма без грам целулит. Само покрай цикъл леко набъбвах, явно задържах вода и после олеквах буквално за ден. А по дискотеки като ходех, отслабвах за една вечер танци и щуреене. Сега от същото най-много да ме заболят капачките Grin Газирано не пия от близо 25 години, обаче сладкото и млечните ме изкушават.

# 413
  • Варна / UK
Аз съм на 52г.и половина. Последно отслабвах на 45г. и половина - защото бях решила, че трябва да сваля от 56-57кг на 50-51, колкото бях преди да забременея за втори път. Отслабнах - за около 3 месеца някъде, като следях храната и ходех на фитнес 4 пъти седмично, и накрая хич не се харесах 😀. На 46г. 50-51кг въобще не изжглеждат добре на жена, раждала два пъти, и със съвсем друга визия на таз, кръст и т.н.  За лицето - как се свлече (и че останах без ци*и и з*дник) - без коментар.
Затова почнах бавно, със силови тренировки, да качвам мускулна маса (естествено, то не става и без да се качат и малко мазнини). Сега пак съм 56-57кг, на 163см - поддържам си ги и нямам намерение да свалям нищо. Чувствам се силна, мога да фрасна някой и да заболи, и... 100кг мъртва тяга не се вдигат когИ си ходещ скелет 😂.
Освен това, имам женствени форми: win-win

# 414
Някой ака знае работещ начин ще съм много благодарна.
Искам 3-4кг да сваля,но нищо не действа,воля яка имам,просто нищо не действа при мен.
178см ,бях 73кг и бях супер,сега стигнах 79кг,дебела не съм,защото имам много едър и тежък кокъл,но искам да сваля,на диетолог ходих и пак нищо.
Изследванията са ми ок.

# 415
strawberry0302, разбирам те.
Имам сходен режим на хранене като твоя от повече от 10г. Промених някои неща и за два месеца има резултат ( -2.5кг.).
Закусвам една лъжица кето гранола с 1-2 лъжици кисело мляко.  Не бях закусвала от повече от десет години. За вечеря  всеки ден си правя нещо като кесадия с една оризова кора и три яйца, малко сирене и кашкавал. За обед месо и салата.
От бялото вино няма да се откажа -  единственото, което ми остана за що-годе стабилно психично здраве.

# 416
Добре, но къде отива разнообразното хранен?

# 417
Пробвах да закусвам яйце ,гръцко кисело мляко с малко ленено семе,еми забелязвам,че ако закусвам после съм гладна нон стоп.
Нещо явно трябва вече да променя с възрастта,ное не знам какво,освен да започна да добавям по малко пълнозернеста паста или врап или нещо такова.
Цял живот ограничения и вече нищо не работи.
С този начин на хранене до преди 5г си поддържах кг.
Най вече ми тежи на корема.
Наистина на жени на моята възраст отслабващи се чудя как ,какво правят,за да успеят.
Ну Заяц,и твоят резултат пак ме устройва,но не нищо не работи при мен.Тази твоя закуска минималистична ли е причината за отслабването ти?

# 418
Аз не изпитвам нужда да се храня разнообразно. Изпитвам пълна апатия към храната. Дори съм щастлива, че пред мен никога не стои дилемата "какво ще ям". Единствените моменти на щастие от храна са, когато си късам плодове и зеленчуци, които са от моята градина.
За да не е съвсем крайно мнението ми - в една салата може да има голямо разнообразие.
strawberry0302, не знам дали е закуската, но тя определено "поразбърка" рутината. Преди си позволявах някое сосче, повече плодове, ядки.

# 419
При мен закусването е едно от най-добрите неща, които научих. И то не точно закуска, а още като се събудя и ям нещо малко. Примерно плод или зеленчук. После вече или след малко си закусвам.
Преди това си мислех, че е важно като правя йога да е на празен корем. Не.

Общи условия

Активация на акаунт