Отговори
# 420
  • Пловдив
Аз опитах без закуска, но почнах да качвам кг.
И аз с малки закуски или въглехидратни закуски до час два огладнявах.
Поне със закуската, мисля, че уцелих баланса. За мен се оказа, че белтъчната закуска е най-доброто решение. Не че отслабвам, но до обяд имам енергия и не огладнявам. Закуска тип зоната.

Аз много се чудя на млечните. Заради Хашимотото бях спряла кравите продукти, сега пак ги върнах. Изобщо се чудя дали да консумираме млечни "на нашата възраст". Уж калций, витамини, балансирани продукти, но все повече чета, че не ни влияят добре. Ни на кг, ни на хормони. Но, пък, са цяла група храни. Ако ги изключим, нямат алтернатива.

Започнах да заглеждам онези шарени буквички по етикетите на храните. Редовно виждам букви D и E на разни сирена и млечни.

# 421
Аз около две години не закусвах, обаче измършавях много и както каза Надя, стана грозно, ребрата ми стърчаха. Нямах и сили. За нашата възраст е важно да има достатъчно протеин, за да не се губи мускул и съответно да не пострадат костите. Затова си изнамерих възможно най-чист протеин изолат без никакви добавки вътре, неовкусен и сутрин това ми е закуската - 30 г протеин с щедра бучка масло около 30 г също и 1-2 лъжици сметана 25-30 %. Разбира се, ходя най-малко 10 км на ден с кучето и правя вкъщи клякания и лицеви опори. Упражненията ми не отнемат повече от 10-15 мин., понякога съчетавам с разходката и ги правя в парка. Килограмите си стоят заковани на 52-53 на 165 см, винаги съм била толкова.
Храня се с месо, риба, млечни и яйца. Много масло. Зеленчуци ям само сготвени и малко за гарнитура само.
Пия доста добавки - вит. Д висока доза целогодишно, омега 3 течна концентрирана, вит. К2, цинк, магнезий цитрат, микродоза литий с вит. Ц.

# 422
  • София
Аз се сдобих с някакъв протеинов шейк, обаче добавките в него не ми понасят, защото ми прави разстройство.
Иначе ми беше идеален за закуска, държеше ми сито до следобед.

# 423
Затова уж гледам да е максимално чист. В Myprotein не са лоши, на намаление си струват. Иначе от амазон поръчваме един Bulk, също е чист без добавки (освен лецитин).
Аз също не се сещам за ядене до следобед.

# 424
Аз имам протеин ванилия и шоколад,но с подсладители-не мога да намеря без подсладител,някоя ако знае марка казвайте,макар че съм пробвала за закуска протеин с малко фъстъчено масло,мн малко овесени ядки и мн малко банан и като че ли течната закуска макар и с протеин въобще не ме засища,а напротив.
Закуската не е за мен,но трябва да открия някакъв начин,нещо да махна тези 3-4кг,но не зная как вече.
Понякога и не вечерям и никакъв резултат няма.

# 425
https://gymbeam.bg/bio-grahov-protein-vanavita.html- този последно използвах. От грах, неподсладен. Забърквам си го с кисело мляко.

# 426
От грах изобщо не се усвоява. Пълните си корема с нещо, което не служи за нищо.

Аз имам протеин ванилия и шоколад,но с подсладители-не мога да намеря без подсладител,някоя ако знае марка казвайте,макар че съм пробвала за закуска протеин с малко фъстъчено масло,мн малко овесени ядки и мн малко банан и като че ли течната закуска макар и с протеин въобще не ме засища,а напротив.
Закуската не е за мен,но трябва да открия някакъв начин,нещо да махна тези 3-4кг,но не зная как вече.
Почти всяка утвърдена марка има и вариант неовкусен. Даже дадох една, която доставя и има в България:
https://www.myprotein.bg/?affil=thgppc&kwds=500030744552&thg_ppc … wd1xoCN7wQAvD_BwE
В момента гледам и намаление имат на протеините. Гледайте да е чист изолат и следете съставките. Всичко със сукралози и други боклуци не става за нищо, а дори вреди.
Махнете банана, фъстъченото масло, овесените ядки (и трите ви пречат ужасно) и тогава казвайте "нищо не помага при мен".

# 427
Това с фъстъченото масло и тн беше само веднъж да видя дали ще ме засити.
Иначе фаствам,само кафе до обяд
В сайта им не виждам без подсладители,аз именно от тях купувам

# 428
А вечер в колко часа ядете? Спите ли достатъчно?

# 429
Лошото е ,че поради работата ми вечерям вече по-късно някъде към 20.00-20.30,че и пинякога 21ч
Не не спя добре въобше

# 430
  • В полите на Пирин планина
Скоро гледах в You Tube Надя Петрова точно по темата за килограмите и перименопаузата/менопаузата. И тя започна точно с това, че е успяла да отслабне едва след като е оправила съня си.
Лично аз реших да поработя върху съня си, също, защото фитнес гривната ми отчита много кратък дълбок сън, а понякога се случва да се събуждам и да не мога да заспя среднощ (към 3-4 часа). Затова започнах да вземам отново Магнезиев Бисглицинат, да не пия след обяд кафе и също пробвам едни дихателни упражнения, които са много прости, но синът ми (големият, който е спортист и много държи на доброто възстановяване и сън) твърди, че са много ефикасни.
Вдишва се бавно и се брои до пет, след което се издишва. На мен ми действат успокояващо и отпускащо, но не винаги, т.е. още не съм успяла да се тренирам добре. Синът ми твърди, че някъде на 3-то или 4-то издишване и е заспал отново, ако се събуди през нощта, но той е по-млад от мене с 30 години, все пак. Simple Smile

# 431
Сънят е много важен за метаболизма.
Пробвали ли сте магнезий бисглицинат, капки лавандула преди сън? Има и едно етерично масло от копайба. Рядко ми се случва да се събуждам, но в такива моменти 2-3 капки под езика при мен буквално правят чудеса.

# 432
От грах изобщо не се усвоява. Пълните си корема с нещо, което не служи за нищо.

Почти всяка утвърдена марка има и вариант неовкусен. Даже дадох една, която доставя и има в България:
https://www.myprotein.bg/?affil=thgppc&kwds=500030744552&thg_ppc … wd1xoCN7wQAvD_BwE
В момента гледам и намаление имат на протеините. Гледайте да е чист изолат и следете съставките. Всичко със сукралози и други боклуци не става за нищо, а дори вреди.
Махнете банана, фъстъченото масло, овесените ядки (и трите ви пречат ужасно) и тогава казвайте "нищо не помага при мен".

Не знам с какво си пълня стомаха, но аз виждам ефект.

# 433
Здравейте, моля за съвети, защото вече съм напълно отчаяна и много, много депресирана.
Накратко за мен, през 2017 г. "благодарение" на хормонална стимулация за 4 месеца се обзаведох с 11 кг отгоре. Пак не бях с наднорменни тегло, 55 кг/165 см, но всичкото качено бе вода и мазнини.
След този период разбрах, че нещо не е както трябва, тъй като вече метаболизма ми не бе както преди, композицията на тялото ми се измени и не можех да свалям и в дефицит.
Разбрах, че съм си докарала ИР благодарение на кръвни и-ия с това бързо наддаване и веднага влязох в темата ИР и отслабване с ВМНВХ.
Това са 9години, вече сме 2026. За тези години нямам една хапка торта дори на моя рд, нито хапка банан, нито ориз или картоф.
Ям в 11 ч, яйца със сирене и зелена салата. ако тренирам силово ям и в 15 ч примерно скир/извара с няколко боровинки / това ми е единствения плод изобщо/, в 18ч. вечерям салата с месо или риба и не ям както виждате до 11 на другия ден. Сутрин преди закуска правя 40 мин умерено темпо на пътека за да спадне съвсем инсулина преди първото хранене за деня. Не си ръся салатите с литри зехтин, защото знам, че ще попитате, само пръскам два-трия спрея. Нямам скрити калории, пия само неподсладено кафе и чай от мента, никакви фрешчета и фрапета.
Тренирам 4 пъти седмично поне силово и след това правя , когато имам време, още поне 20 мин ходене на пътека. Имам крачки и извън къщи, т.е нямам заседнал начин на живот.

Е, кажете ми, мили дами, къде греша? Единственият ми въдлехидрат е домата, за Бога, някоя тиквичка и краставичка. Мазна съм, обиколките  ми растат, всеки Божи ден съм в дефицит, а около мен жените които живеят на дюнери и не влизат в залата изглеждат много, много по-добре от мен 🥲

# 434
Колко калории изяждаш на ден и колко калории изразходваш?

Общи условия

Активация на акаунт