Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски с ритничета ни дарява

• 18 424
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Last name, сигурно сме се засекли , но като не се познаваме  newsm03
Аз сама си отидох на 14я етаж по инфо от този форум и там ми казаха другата седмица да мина първо през съответния 231 кабинет и после при тях да кръвоточат.  На 14я се получават и резултатите.  newsm12 какво е това мазе дето са те пратили!  Имат малко странна организация в МД.
И още нещо - не се хабете да питате в МД за ФМ. Аз днес отидох на 10я етаж по съвет на дамата от информация, а там ми казаха, че нямало такъв филм като записване на часове. Отиваш с бележка, че си платил на касата и чакаш да видиш кой лекар е на смяна и ще може ли изобщо да те приеме. Така може да си висиш като прани гащи докато ти се отще. Акушерката там ми каза, че даже да "докопам" някой от лекарите , то сигурно пак ще ме препратят към частните си кабинети.
И така звъннах направо във Фемина и се записах за д-р Марков на 4ти Юни. Има ли други мами за тогава?

# 181
Аз понеже по вашите препоръки попрочетох някоя друга тема още за БХС, обаче не успях да разбера защо всички правят това изледване само в Майчин дом ? Понеже немога да се измъкна от работа и да отделя цял ден за висене по кабинетите, няма ли шанс в център като Фемина или някоя друга лаборатория да го направя - както се казва на частно. И ако е без направление много ли скъпо излиза? Сори ако досаждам, ама както ви писах вече ми е малко каша в главата от толкова много информация  Rolling Eyes

Зайче Мече
много майки ходят за БХС в МД защото там е националната генетична лаборатория, както знаеш. Ако дадеш кръв в друга клиника или медицински център, пробата се изпраща в МД чрез куриер, което отнема време и се заплаща допълнително, разбира се. Също така това означава, че данните от ехото ще са ти взети от специалист, който може в някои случаи де не е добър, казвам по принцип.
Мисля, че можеш спокойно да го направиш във Фемина.

# 182
  ............................няма ли шанс в център като Фемина или някоя друга лаборатория да го направя - както се казва на частно.

Зайче ето телефона на Фемина 983-30-20
Най-дообре се обади там и питай сама. Kalina333 ти е обяснила другото, така че сама ще прецениш къде ти е по-изгодно.
Моето впечатление от 14я етаж е, че е много добре организирано и не се виси. Аз влязох (да питам само) в кабинета 2 мин след напускането на асансьора, а като излязох навън чакаше само едно момиче.
На всички врати има надписи кой кабинет  за какво е, така че да не се лутат жените. В 231 кабинет не знам как е.... нека другите споделят.

# 183
  • София
Dobra, значи по-добре не проявявай самоинициатива. Аз казах на доктора, че съм за БХС, той направи ехото, написа размерите и попълни талона за изследването. Точно това правят в 231к-т, само, че е платено. Иначе аз днес платих само 25лв. на касата, а ако бях ходила и в 231 за ехограф, щях да дам още толкова. Ти си решаваш как да постъпиш.
За ФМ не съм се интересувала как стои въпроса, а просто миналата седмица успях да се запиша във Фемина при д-р Марков за 01.06 и реших само там да отида.

# 184
Last name, сигурно сме се засекли , но като не се познаваме  newsm03
Аз сама си отидох на 14я етаж по инфо от този форум и там ми казаха другата седмица да мина първо през съответния 231 кабинет и после при тях да кръвоточат.  На 14я се получават и резултатите.  newsm12 какво е това мазе дето са те пратили!  Имат малко странна организация в МД.
И още нещо - не се хабете да питате в МД за ФМ. Аз днес отидох на 10я етаж по съвет на дамата от информация, а там ми казаха, че нямало такъв филм като записване на часове. Отиваш с бележка, че си платил на касата и чакаш да видиш кой лекар е на смяна и ще може ли изобщо да те приеме. Така може да си висиш като прани гащи докато ти се отще. Акушерката там ми каза, че даже да "докопам" някой от лекарите , то сигурно пак ще ме препратят към частните си кабинети.
И така звъннах направо във Фемина и се записах за д-р Марков на 4ти Юни. Има ли други мами за тогава?

В мазето има генетични кабинети и някой може да ви изпрати там, ако не знаете какво да правите. Аз бях изпратена в един такъв кабинет, въпреки че предварително си знаех че трябва просто да се кача на 14-тия етаж да ми вземат кръв. Генетичката в това мазе ми поиска да и платя на частно за самата консултация, която беше кратка и получих дори по-малък обем информация в сравнение с това, което бях чела предварително.
По принцип от лабораторията на 14-тия етаж ми казаха, че безплатната консултация с генетик обикновено се прави след като излезе резултата, а не предварително, освен ако случая не го изисква.
На 14-тия етаж си има манипулационна, където се вземат кръвни проби , а в един от кабинетите там  се получават резултати. Там има компетентни генетици, които дават безплатни консултации за обсъждане на резултата от БХС и евентуалната необходимост да се направи амниоцентеза.

# 185
Dobra, Last name, Kalina333 - много благодаря за инфото  bouquet. Така или иначе получих на аванта часа на Ивон за ФМ във Фемина Embarassed, та като ходя другата седмица директно ще разбера на живо какво е положението  Hug
Незнам от лошото време ли е, налягането ли е ниско, обаче ми се спи много зверски направо едвам гледам.....

# 186
Честит рожден ден Ирен!   bouquet
Добре дошли нови мамчета! Леко бременеене  Simple Smile

Момичета, аз нещо не разбирам за тези изследвания, които всички ги правите!!  Shocked
БХС-то се прави 16-18 седмица, а на ехограф резултатите са верни до края на 14-та седмица - поне измерването на "торбичката" зад врата трябва да се направи тогава, иначе дава грешни резултати... А защо в МД го правят след това идея си нямам... Може би мерят бедрената кост и наклона на носа, не знам?!?!

Някой питаше за глъхненето на ушите -> ниско кръвно! 100гр. кока-кола + 50гр. вода действа мигновенно!  Laughing

# 187
Честит рожден ден Ирен!   bouquet
Добре дошли нови мамчета! Леко бременеене  Simple Smile

Момичета, аз нещо не разбирам за тези изследвания, които всички ги правите!!  Shocked
БХС-то се прави 16-18 седмица, а на ехограф резултатите са верни до края на 14-та седмица - поне измерването на "торбичката" зад врата трябва да се направи тогава, иначе дава грешни резултати... А защо в МД го правят след това идея си нямам... Може би мерят бедрената кост и наклона на носа, не знам?!?!

Някой питаше за глъхненето на ушите -> ниско кръвно! 100гр. кока-кола + 50гр. вода действа мигновенно!  Laughing

Прави се 15-19 г.с. Така пише в договора с НЗОК, но  четох писмо от проф.Кременски от м.11.2006, в което той казва, че в процес на обсъждане е промяна на този период, т.е. БХС да се прави в 13 г.с., както си е и в по-развитите страни. Но това не влезе в сила от 2007 г.
Вземат параметри на бедрената кост и параметри на главата , но какво точно на главата - не съм запомнила.

# 188
Мисля, че се измерват лицевите кости, защото при синдром на Даун се получавало "плоско лице"

Малко по-весело, че ми писна с тия болести: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/373/58/ ... за който вярва!  newsm10

# 189

МОМИЧЕТА мили, шават ли Вашите бебчета- споделете... скоро и това трябва да стане, а при някои вече сигурно се мятат. Пишете! #Milti #Milti  jumpuu

# 190
Искам да попитам  дали във всички градове се прави БХС ?

# 191
Цял ден гледам Такъв е Живота и серийки от Сървайвър 
До довечера ще изгледам целия запис на бтв за последните месеци  #Shocked
Тук времето е много гадно незнам при вас какво е
Относно скачането на бебчовците моето мишле всяка сутрин си прави фитнес по 10 мин #Milti
Преди рядко го усещах но и незнаех дали е то ама сега всяка сутрин събудя ли се и то милото почва, какво ли си вика майка след малко ще ме храни я аз да потренирам да не си разваля фигурата и да напълнея  jump
БХС не се прави в всеки град доколкото аз знам се взима кръв в по големите градове и само в София се прави изследването

# 192
Здравейте.

Благодаря на всички за топлото посрещане Simple Smile
dobra: тука до колкото ми обясниха има 3 ехографа. 1 в 12-14 седмица, 1 ж 18-20 и 1 накрая.
Само ако има проблеми правят повече.
Опитах се да се запиша отделно и на частно, но изглежда че повечето доктори изобщо не се занимават с теб ако не си с осигуровка. А ако се съгласят е съмнително какви доктори са изобщо. Това ми го обясни моя лекар, и аз май се отказах да търся ехограф на частно.
Абе честно казано системата тук е ужасна, чувствам се на самотек, и само се надявам всичко да е наред с бебчо.
А за майчинството изобщо не ми се говори, болна тема ми е....
Ето вече няколко дне едвам се довлачвам тука на работа, с температура, кашлица.... Ма неща да си оставам вкъщи, че да си пазя безценните 3 месеца неплатена отпуска....
Поне си отмъщавам на шефа, щото бачкането е последното нещо което ми се прави Simple Smile
Прекарвам дълги часове в размисъл за колички, бебешки дрешки, и тем подобни. И чакам да почувствам първото ритниче Simple Smile
Честно, не знам при вас как е.... но аз от както разбрах че съм бременна не съм свършила работа за 2 стотинки....
С тези 3 месеца неплатена не знам кого набутват пове4е, мене или шефа....

... Ма хайде стига с мойте неволи че голямо мрънкало съм станала....
Сега съм в 17-та седмица, а в 19-та ми е ехографа, който мисля че е еквивалентен на ФМ, ма ще видим...
kalina333:"БХС да се прави в 13 г.с., както си е и в по-развитите страни"-тука явно не е от тези страни Wink Аз от БХС се отказах сама, но ми го предложиха в 19-та седмица, взимане на кръв заедно с ехографа. Ма аз реших да си остана само с ехографа Simple Smile
Бе само се надявам бебчо да си е добре, че тук на докторите малко доверие им имам...

Между другото аз на шефа си още не съм му казала новината, въпреки че вече 3 дена ходя с бременните си дрехи Simple Smile Мисля си днес да е деня, ма го отлагам вече от месец....
Все имам чувството че няма много да се зарадва....
Ма петък като че ли е добър ден... ще има време да се поуспокои уикенда Simple Smile
Абе ако днес се вясне ще му кажа... стискайте палци да го приеме по-лекичко Simple Smile

....леле какъв ферман изписах..... не мога да повярвам....
сега виждате ли как работя... горкия ми шеф Simple Smile

Хайде поздрави от мен на всички Simple Smile
  bouquet

# 193
enax-ta, ти в кой щат си. Аз съм в НДж, но живея много близо до НЙ (5км), ако си в района, можем да се видим на кафенце.

Моля те не повдигай въпросите с отпуските, че  #2gunfire. Аз имам все пак 12 сецмици платена, и още 10 неплатена, но ми се вижда безумно малко. Ще работя чак докато бебето се роди, че да си кътам безценната отпуска като тебе и аз.

С работата, същата история, малко по малко като съм заета и се почва мечтание, без цел и посока, мисля, че трябва да е от хормоните.

Иренка, честит ти рожден ден миличка. С тебе сме и те обичаме! Сладък и здравичък бебешок наесен!

При мене нищо ново, ям като за световно, работя пак тъй, и нямам време за разходка. Уикенда ще си седя в Тексас (обещали са 30+ градуса жегичка) и ще се припичам край басейнчето с книжка и двата дни. Може малко пазърлък да направя, макар че тукашния мол е братче 20 магазина на кръст и май кой знае кво няма да закупя.

А, да ви кажа, нали си оставих възглавницата (оназ голямата) в къщи, и сега спя по следния начин, една между краката, една под корема, една под гърдите и една под главата и настрани спя. Доста по удобно.

А и разбрах, че наш пръдльо (онзи в корема), има претенции, майка му как ще застане. Онзи ден, цял ден не ме беше подритвал (само се въртеше нещо) и аз рекох да полегна вечерта, малко тъй настрана, почти по корем, и оня като ми дръпна 4 шута един след друг, ама така силни, че ме заболя корема... аз се обърнах по гръб и му викам, "ей, малкия, кво сакаш?", и той замлъкна, нали си увеличи житейското пространство, доволен беше. И тогава се замислих, и се сещам че все ме рита след като съм се наяла (утеснява му) или пък като си сложа компа на корема и като вземе да топли от компа. Глей го, я има я няма парче месо и претенции вече... ааа маха!

# 194
silverarrow те май всички бебоци ще са от сега с претенции. Аз изобщо не мога да спя на дясно веднага ми става гадно на корема и се едно ми тежи. Като гледам и ти с специални възглавници спиш и му угаждаш. Не зная след време как ще е сигурно още по гадно но ще мине и си заслужава  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт