Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски с ритничета ни дарява

• 18 478
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Dobra, благодаря ти. Малко скъпичко ми се струва това изследване.
Не знам какво има предвид Клисурски с това направление, аз съм при него на ЖК от ЗК, не може ли той да направи снимките, без да плащам за тях? Първия път ми направи няколко ей така за спомен, какво му пречи сега да направи по предназначение. Иначе аз ще стана на 30год. на 05.10, няколко дни преди термина ми, май не попадам в рисковата група.
А за ФМ си записах час в петък за МЦ Фемина, който е чак за 01.06, казаха ми, че навсякъде се чака доста и ме беше страх да чакам, докато отида на ЖК и да питам. В най-лошия случай ще ходя 2 пъти, а и чух много добри отзиви за Фемина и д-р Марков.

# 76
Last name - телефонът за записвания при Клисурски е 9172239.  Струва ми се, че има доста пациентки и графика му е пълен. Затова се запиши от по-рано. Ти на колко години си? Над 35 г. за майките има допълнителни безплатни изследвания и щом Клисурски ти е говорил за направление може и да не плащаш. Това разбира се е само предположение.
Luz, ехо-то трябва ли да се прави от отделен специалист? Мога ли да си го направя при моя лекар и с резултата да отида на 14-я етаж? Много скъпо излиза, ако всичко се плати  ooooh!
Някой правил ли е ФМ в Майчин дом? Интересува ме цената там.  Моя приятелка си го е правила преди 1 година, но не помни колко и е струвало, а и надали е същото.

Д-р Клисурски и д-р Стоянов приемат без записване в поликлиничните кабинети.
Аз лично бих препоръчала д-р Стоянов, макар и доста по-възрастен. Той е много опитен специалист. Ехото продължи около 30 минути, целта на предварителното изследване е да се дадат 2 точни параметри за развитието на бебето и да се определи възрастта на плода в седмици и дни.Аз също мислех да си направя ехото предварително при моята докторка, но разбрах, че не се приемат с доверие прегледи от други специалисти.
Неточно определените параметри оказват влияние върху достоверността на резултата от БХС.
В 15 г.с. д-р Стоянов дори определи пола на бебето в много точен кадър, което после се доказа при амниоцентезата.  Grinning

gabi
консултацията с генетик горе на 14-тия етаж не се заплаща.
В моя случяй обаче имах неблагоразумието да посетя генетичката д-р Бонева в 31-ви кабинет на поликлиниката, която ми взе и кръв в кабинета си. Така и не стигнах до самата лаборатирия. Аз бях предварително информирана, че не дължа нищо за БХС и консултацията, но Бонева си поиска пари и за да не се разправям, трябваше да и ги платя.
Интересното е че платих за БХС , а амниоцентезата ми беще напълно безплатна, понеже съм над 36 г

# 77
Добре заварили на всички бъдещи мами   bouquet

И аз да се разпиша тука, че и мен ме чака бебок към 04.10. smile3504  Почна да мърда вече - усещам гимастиките, най-смешно е как се боксира с пушката на ехографа докато се опитваме да го видим на прегледите  Crazy

Да ви питам, има ли шанс скоро да се види какъв пол ще е ? Не че доктора ще ми каже, но аз да си попитам....

Освен да ви пожелая лека бременност и безпроблемно раждане newsm10 newsm51

Пак ще се включвам
   jumpuu

# 78
Здравейте момичета! Аз съм щастлива и вече спокойна защото резултатите от БХС са ми добри 1 - 5230!  newsm44Сега остава края на месеца да видим дали ще си покаже дупето бебо! Зайче Мече добре дошла при нас и отивай да се разпишеш в албумчето ни на първа страничка!

# 79
Специални поздравления за Ндинчева и Джоли24, за хубавите БХС резултати!!!   bouquet

СОФИЯНКИ, къде е ентусиазма за срещата??? Бива ли 4 месеца сме тука и никаква организация. ааа-маха... Списъка за сега на потенциалните кандидатки е

Датите са 13ти и 20ти май (недели). Може и други дати, просто аз в съботите съм по сватби.

1. НДинчева - дата?
2. Джоли24 - дата?

Ще упортсвам дорде не се съберем поне 10 шкембеланки.

# 80
  • София
ndin4eva smile3532 smile3532  какво дупе те гони, то дупетата постоянно си ги показват тез наши бебоци, трябва отпред да се покаже. Честит страхотен резултат   bouquet
Не съм забравила за коремчето, но май изпадам в депресия с този ужасен мой външен вид, то не са сланини, целулит, направо ми се плаче.
Зайче Мече добре дошла веднага отивам да те запиша, ама нещо ми изчезнаха дните та по памет ще карам. Дано се оправи тъпия сайт от който ги свалих, че иначе какъв зор ще видя да го оправя списъчето.
silverarrow аз съм свободна всеки ден. Бройте ме за срещичката  Peace - да видите мама тюленка на живо.

# 81
meggyv  е ако ти  се оплакваш от лош външен вид.........  Shockedако заформим срещичка тогава ще видим кой е трябвало да се скрие!За дупето си права ама аз да не ставам цинична  newsm62 Аз съм пред дилема защото утре съм на консултация в болницата а доколкото разбрах миналия път доктора иска да ми взима влагалищен секрет! Дали е редно да ме бърка точно сега! На някоя от вас взимаха ли и такъв секрет? silverarrow аз лично предпочитам 13 май.И къде да си направим срещичката трябва да измислим  newsm78

# 82
ndin4eva на мен ми взеха влагалищен секрет още на първия преглед, казаха ми че няколко дни преди термина ще ми вземат отново
прави се за да се избегне вероятно последиците от ранички на шийката на матката
след като ми взеха секрет съвсем леко прокървих, даже по-скоро беше розаво течение и за съвсем кратко, не се притеснявай, безобидно е, тапата те защитава достатъчно добре и няма как да навреди на бебето Peace

Пожелавам ви забавна среща с много емоции да си спретнете
 Hug

# 83
Me_and_baby ами аз освен на консултацийте си ходя при частен доктор който следи изкъсо нещата и понеже всичко при мен беше планувано преди да забременея си направих профилактичен преглед с цитонамазка и микробиология.Това беше ноември месец 2006год.и затова си мислех дали е нужно пак да давам секрет.Но ако е редно ще се прежала в крайна сметка!

# 84
  • В горичката, до рекичката
Здравейте на всички и благодаря за топлото посрещане.
Виждам че повечето се ориентирате към  купуване на дрешки и т.н. за бебоците. Не че съм много суеверна но не е ли рано? Аз мисля към 8-мия месец да започна с избора на креватче и други принадлежности.
Иначе за "обемните" дрехи тук в Габрово са или скъпи или грозни затова си преправих два мои панталона и засега ме устройва идеално. Ако мога нещо да намеря втора употреба за лятото ще е много добре.Няма да харча пари за дрехи които ще нося 3-4 месеца.
Хаиде лека вечер. Simple Smile

# 85
ndin4eva бравос за страхотния резултат Grinning дано не си чакала много аз като ходих беше егати огромната опашка. А тия от съседния кабинет през 5 мин. само викаха някой за кръв за БХС? Се едно са вампири Laughing. За срещичката аз на 13 няма да мога, че съм на team building. Ама не се съобразявайте с мен. Както е удобно на другите.

# 86
За влагалищния секрет на мен ми взеха още щом се записах на ЖК , и аз много се притесних но лекарката ми толкова внимателно  ми го взе, 4е нищо не усетих нито после прокървих.
А и аз си правих цитонна мазка и микробиологично изследване ноември 2006.
joly24 мила с твоето изказване за вампирите много смях му ударих  Joy

# 87
silverarrow бройте ме и мен за срещичката  Hug

аз лично предпочитам като дата 20.05, но нямам проблем и за 13.05

а за място на срещата какво ще кажете за пицария "Виктория" в кино Арена - просторно е, готвят добре, ще можем да се чуваме и има паркинг за тези, които ще бъдат моторизирани  Laughing

чакам коментари и предложения за мястото

целувки на всички  Hug Hug Hug

# 88
На мен ми правиха цитонамазка в 9-10 седмица.
Явно зависи от доктора, защото при мен беше ужасно  Confused
Държаха ме на магарето 15-20 мин, които имах "удоволствието" да следя на часовника на стената. Гледаха ме 2-ма лекари с някакъв уред като малък микроскоп.  Поглеждаше единия после се дръпваше и заставаше другия ...... докато на по-възрастния му звънна GSM-a и аз чаках със спекулума наврян в мен докато тоя си приключи разговора и си "вземе" реда за гледане. За капак влезе 3ти лекар и попита може ли да вкара студенти  Crazy Бях на косъм да скоча ат магарето и на тях да им завра това желязо отзад, пък после да викна 2 приятелки на раздумка!!!! И да не забравя гвоздея на програмата - доктора ме прищипа отвътре докато вземаше намазката - просто му се отплесна ръката и приплъзна едно върху друго спекулума и пинсетата за намазка!
Това го казвам не за да плаша майчетата, а да ви предупредя да внимавате къде ви правят съответната "неболезнена"  манипулация.
Само да не стане грешка - НЕ д-р Клисурски ми прави намазката, а някакви дежурни в поликлиниката на МД - 2 етаж.

# 89
Здравейте и от мен.

Голям отпуска си направих през почивните дни, но изчетох внимателно всичко, което сте написали.

Поздравления за мамите с добри резултати от БХС.

Мен на последния преглед малко ме уплашиха. Оказа се, че бебето е по-големичко. Тежестта и размера на главата му са като за две седмици по-голямо. Да си призная, много се паникьосах и чакам с нетърпение прегледа за ФМ. Дано всичко да е наред Praynig

Цитонамазка ми правиха още във втори месец, а другата седмица ще ми правят вагинален преглед. Не мисля, че има нещо притеснително.

silverarrow, снимките с бебешките покупки много ме развълнуваха  Hug

Поздрави на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт